Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    18.218
    Тој шо си ги сака овие 40 степени нека си ги земи кај него.

Не притисок низок, не анксиозност, не спиење... Плус ниско железо... Депресија....досадно.

Излегов во 20ч едвај до продавница едвај после дома дојдов.....

Луѓево ги гледам си лабават надвор, старите по маици слечени, некој и без маици, јас се препотувам, нервози, паники ме фаќаат.....

На Vodolija89❣️, M&M, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    204
    Дали имате клима?
    Имам колешка од Португалија и ми кажа дека кај нив и во уште неколку држави во Европа немало клими, не ставале :sweat: Како функционираат свака част. Јас кога е жешко нерви кинам, не можам

На Mumoftwo30 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.538
    Допаѓања:
    33.963
    Купивме таква подвижна, ама не е тоа тоа, не лади како овие нашите на ѕид шо се, мислам лади ама има едно црево шо мора надвор да го извадиш преку џамот, и џамот мора отворен да ти биде.
    Изолиравме џамот денеска ама џабе. Пак влегува топло.

На M&M и Wellwell им се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    13.873
    Ова е може најнепопуларното мислење ама обожавам лето. Ми делува позитивно, се осеќам убаво, енергично, опуштено. :f:Омилена сезона засекогаш. :sun:

На Panda00, LibreGirl, Waverly Raven и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    529
    Преферирам да јадам овошје и зеленчук и да внесувам повеќе течности пред сѐ вода. Инаку убаво се чувствувам кога појадувам овошје. Избегнувам бел леб и така...

6. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    519
    Некој е на море :)
    Некој на базен
    Некој на 20/30 год матура
    Ја сум дома,со пиво под рака и клима пуштена на -10 :whew:

На neno0o и pinklipstick им се допаѓа ова.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.066
    Допаѓања:
    11.279
    Ај пробај 3-4 дена да не јадеш јагледнихидрати (благо, леб, тесто, тестенини), и наместо тоа јади протеинска храна (јајца, мевце, риба, сирење, јаткасто овошје), масна храна (путер, сирење, маслинки, сланинче, јаткасто овошје итн.) и многу салата. Сега ти е ефтина сезонска салата, домати краставици итн. И ставај сол во исхраната, бидејќи при потење се губи сол и ти паѓа притисок потоа.

Благата храна прави нагли скокови во шеќерот во крвта, а потоа и пад на енергијата. Исто така кај некои прави и невроинфламација, дисбаланс на метаболизмот во мозокот, што влијае на депресивни расположенија.

И не пиј кафе одма кога ќе станеш, туку после појадок. Ова е за да немаш енергетски пад на енергијата околу ручек време и да мора да преспиваш.

На SummerGirl, Mumoftwo30, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    126
    Просто и едноставно, сите шо сте sun kissed и не можите да живеете без 30 степени ве носиме на пуст остров, и оставете не нас да се гушиме во депресија од сиво време и 15 степени температура :l:

На Mumoftwo30, Moon&me, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    204
    Уфф:sweat: Звучи баш некомфорно
    Нас минатата година на одмор ни се погоди да немаме клима во апартманот и спиевме без клима. Се будев во 4 5 сабајле од жешко. Значи не можев нервата ме изеде. :envy:

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.775
    Како така е возможно да нема клима во апартман на одмор???

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.538
    Допаѓања:
    33.963
    Сношти неможев да спијам. :D

Tonight, again, we will .....

На Mumoftwo30, Melissa_39, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    204
    First time??:D Немаше, јбг...ама преживеавме некако

13. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    519
    Ако може место и за мене :D
    И ја не сакам лето. Не сакам да се топам ко топка сладолед.
    Плус,у дневна климата нема фреон :@
    Чекам мајстор 20 дена,сигурно и нема да дојде.
    Седам у спална кога е најжешко,тука климата ми е нова :|
    Ама не можам да спијам. За децата е ладно,за мене е жешко и така у недоглед.
    Боже помози

14. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.775
    Леле како преживеавте на тие жештини , тие па што издаваат апартмани нормални ли се без клима да издаваат? Или да земат што можат пари па за друго им е гајле

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.782
    Допаѓања:
    26.929
    Пролет ми е омилена, ама лето во Скопје е боље од зима во Скопје посекако. Ако на лето искачам после 7 приквечер, на зима ни тогаш, на смрдливото загадено замаглено апокалиптично 'време'.

Го мразам жешково, ама убаво ми е чувството во летна облека, поготово дур возам точак. На зима облечи термо чорапи, хеланки, дебели фармерки, маица ваква, маица таква, џемпер, дебела јакна, шал, ракавици, капа... па само колку време треба за да се спремиш. И дете да спремиш! Вака, шорц, фустанче, крокс, ајт чао. Дури и машини за перење автоматски помалце имам на лето, пошо помала облека. Пружи си надвор, за пола саат осушени. А не саат време машина за сушење да врти, цела соба пареа, загушливо.
    На зима врати се од работа/градинка, чмај дома сам. На лето, излези после 7, сите деца се надвор, трчаат, играат, ќе се испотат, испрљаат, забавуваат. Раат ти, раат детето. Да, тешко се дише, ионака иам низок притисок, мука ми е. Ама пак боље него ли 100 денови по ред дома затворен, надвор темница, загадено, усмрдено.
    На работа насабајле доаѓам здрава, права, расположена... до 1 веќе иам главоболка, ми се повраќа, се осеќам разболено или ко да иам тежок мамурлук, пошо 20 души дишеме, надвор е 38°С, ама на двајца климата им смета, па секој ден карање, филозофирање, расправање да се осетиш ко твоите да се разведуваат, ќе падне и некоја навреда... И пак е боље него ли на зима, 20 души дишеме, кашламе, најмалце тројца имаат закачено нешто ама 'ништо не им е', прозор се отвара 3 минути еднаш во 3 саати, ќе сме настинеле иначе, загаден воздух ќе влегол.
    Дур се враќам со точак од работа, исто ко да сум играч во Survival, не се знае дали ќе успеам до дома да извозам, поготово ко ќе застанам на семафор, фак мај лајф. Ама барем дома ко ќе дојдам, ладен туш, клими (2 комбинирам, трала лала ла ла хехе), електролити, лабав ручек, се ресетирам, дури и извежбувам ако иам време. Пак е боље него ли на зима што ме тера само да се спружам у кревет, да се замотам ко бурито и да читам или глеам серија, неам воља за нишо, само хибернација.

Златна пролет...

На bookslover, Angie1432, n.lauda и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    5.853
    Јас сакам лето ама не можам да седам во просторија кај што е претопло.
    Не знам како на некој му е ладно кога ќе се пушти клима, јас обожавам да седам на ладно под клима пуштена на најладно. На девојка ми и е ладно по 10 мин и никако да се договориме, мислам дека кога сме заедно дома по цел ден се бркаме и гасиме и пуштаме клима. За преку ден некако ќе се договориме пуштам на повисока температура и океј е, ама ноќ јас само што ќе пуштам клима бидејќи ми е топло и уште ми е не ни осеќам баш дека се изладило ќе се напика во мене како -15 да е и мене уште толку ми е топло и ми доаѓа со 5 јоргана да ја покријам.:sweat:

На Ta-mara и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    204
    Имаше нешто како вентилатор кој не работеше. :headbang:Цркнавме...
    Затоа сега кога резервираме некаде прво гледаме клима дали има.
    Иако реално тоа е основно ама ајде.

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    15.449
    Обожавам лето!

Штом започна ова убаво, сончево, топло време - depression is out the window!

Многу подобро се осеќам психо-физички, имам желба и волја да правам работи. Со неколку машини можиш да испериш скоро се од гардеробата, па и алиштата брзо се сушат.

Исто така, летото за мене има многу носталгија. Најубавите мемории, дружби и доживувања сум ги имал во лето, па некогаш е и bittersweet.

На potatoface, Angie1432, LibreGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    18.218
    И јас сакам лето да си одам на кафиња по кафичи, по фустани, да си одам секој викенд негде.
    Да си седнам на плажа, да си се капам во море или океан.

Ама нема.....

20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.066
    Допаѓања:
    11.279
    Секоја сезона си има и позитивни и негативни страни. Ако сакаш да си несреќен - фокусирај се на негативните страни. Ако сакаш да си среќен - фокусирај се на позитивните страни. Ако ти е жешко, разладувај се. Ако немаш пари за плажа, земи корито наполни со ладна вода, стави си ги нозете и читај си. Прскај се со вода. Исцеди си лимон, стави мраз и ете ти лимонада. Не треба многу.
    Вчера возевме кајак на Матка, жена ми го намокри фустанот ептен. Дојдовме дома, го стави на врвка на сонце и ветер и за 30мин беше барут сув :) Такво нешто во зима нема. Абе само тоа што можам навечер да отворам прозор или да си седам во двор и да си дишам воздух што не е загаден ми е доволна причина да си го сакам летото.

На potatoface, SummerGirl, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.