Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    10.072
    BTW, САД сеуште дозволува еден куп хемикалии во храната на својот народ кој ЕУ ги има забрането. Заради чист профит и пари. Просто зошто е така поефтино.
    Така да не ми е пример за споредба.

На theowndemon, FriendOfDorothy и Medea. им се допаѓа ова.
  2. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.098
    Real

3. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    349
    Знаење треба за да се управува со тие центри.. не е ова од штаб ќе ги прибериме сите што не знаат да се потпишат.. инженери треба за таму.. ама инженери што разбираат не со купени дипломи од фон и мит..

На Medea. и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    10.072
    Проблемот е што искуствата покажуваат дека за тие да работат и не треба голема работна сила. Да, додека се изградат и стават во функција се ангажираат поголем број работници ама до таму е. Долгорочно не отвараат многу нови работни места. Ќе се најдат 10 души со соодветно образование, ќе ги обучат.
    Вчера слушав една репортажа од САД, новинарите убаво се со имаа анализирано и заклучиле дека последнава година ни Трамп, ни власта веќе не го акцентираат толку отварањето на работни места кога зборуваат во говорите за дата центрите и позитивните придобивки од нив, зошто веќе имаат реални податоци последниве години и бројките не го поткрепуваат веќе тоа тврдење. Се изградија и веќе не работат илјадници работници на нив, туку десетици.

5. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    10.072
    Леле истото си го помислив прееска, дури и го кажав на домашните..
    Син ми и маж ми ми викаа ништо не ти е. Сум драматизирала. Така ме налутија им реков само да се разболите вие ќе видите убаво. И им се налутив, муабет не им правев.
    А машкиве се најголеми плачковци и коркачи кога се болни, тие најдоа да зборат. Ние жените се правиме дур не држат нозе за разлика од нив што одма легнуваат. Море мрш таму ајде стани си купи си, напрај си сам. Мое мое, ама...:D

6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    40.532
    https://youtube.com/shorts/AAQsnrAHy5Y?si=o6WVrT4uXwVXnuPa

Ова не е звукот на иднината.