Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Сте пробале некогаш сами на себе да си дадете совет ? Што би му кажала на некој во моментот да ме замоли за мислење и совет. Немој да се откажуваш, стигни до целта и немој да размислуваш за иднината толку многу зошто нема да уживаш во сегашноста.
    Навечер пред спиење не мисли на утрешниот ден мисли на тоа како се одмараш на некоја егзотична плажа со коктел во рака или како си лежиш покрај некој камин и гледаш како врне снег или пиеш кафе и гледаш како бродовите стигнуваат на пристаништето... Најважно е на крајот на денот да заспиеш мислејќи на нешто што те исполнува и те прави среќен. Доволно е едно извини или прости ми за се, но тоа веќе спаѓа во ситуациите што само те тераат да мислиш што би било кога би било, а не да си уживаш на плажа :)

На Lella, crazylady, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Зошто?

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.917
    Nighty night, girls! :*

Последна измена: 17 февруари 2015
    На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.138
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Eeee,zatoa.
    Zatoa sto ke sfatime ama malku pokasno,ne togas koga nie mislime deka treba.
    Zatoa sto,veruivala ili ne,taka e naj pravilno.
    Zatoa sto,taka treba,za da se izbalansira ramnotezata megu zvezdite.
    Ednostavno,zatoa,bez nikakva pricina.
    Za da eden den sfatime deka taka bilo naj pravilno,za nase dobro.

Prosti,cuvstvuvam deka nema vrska tvoeto prasanje so moeto izlaganje,ednostavno imav visak "energija".

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Зошто е сеопфатно прашање кое одговара во секоја проблематика на човековото постоење.
    Фино што ти е погоди да се издишеш, какво лутење:)

За жал некои Зошто? немаат одговор, или е прекомплексен за простопроширени реченици, за еден универзум, за еден човечки живот.

Ја нешто безвезе лупетам убило ме сивило....

На Lella, caroline.costa, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nema zosto sto nema svoe zatoa.
    Samo za nekoe treba vreme da se otkrie.
    Edinstvena kompleksna rabota vo zivorot e opstojuvanjeto na edno bebe vo majcinata utroba i negovoto postoenje posle toa.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.329
    Жално е колку некогаш луѓето ги потценуваат оние што молчат.
    Оној што премногу зборува има шанси да биде омилен или омразен, ќе биде почитуван или не, ќе биде оној паметниот или оној глупиот, оној што знае што кажува или оној што тресе зелени, ама тој молчаливиот ќе биде секогаш оној што ништо не разбира.
    А баш во нив е мудроста. Во оние што знаат кога треба да се зборува. Оние на кои секој збор им е златник.
    И нив радо би ги слушала додека молчат.

На De-lovely, MandyLane, НаталиЛили и 8 други им се допаѓа ова.
  9. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.329
    И така решив јас да пишувам на форумов.
    И пишував.
    И мистериозно ми исчезнаа 10 мислења.
    И повеќе не ми се пишува...

На crazylady и Candid им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Waka, waka eee...:dance::dance::dance: :music::music::music::music::music: (hollest)(hollest)(hollest) вишок енергија :wasntme:

На Peco, Someonespecial и Candid им се допаѓа ова.
  11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    17.209
    Само сакам нешто да ве прашам:
    Каква боја се моите очи?! - Зелени, нели?
    Каква боја е мојата коса?! - Кафеава, нели?!
    Каква боја е мојата кожа?! - Бела, нели?!

Не можам да ја разберам вашата потреба од тоа да ја обоите мојата љубов, талент, знаење?! Зарем морам некому да припаѓам? Зарем не си припаѓаме сите само самите на себе? Тогаш зошто јас морам да ви припаѓам вас за да добијам шанса да ги остварам своите соништа?!

Не припаѓам јас во тој бесчувствителен свет на луѓе со скршени крилја, луѓе со скршени срца, луѓе со празни мисли, луѓе со долги јазици... Нема да ви дозволам да ме обоите со бојата на рамнодушноста, нема да ми ги скршете крилјата, ниту пак да се смеете на моите соништа! Зошто тие се моето најголемо богатство, зошто тие немаат рок на траење, а го имам цел живот пред мене на располагање...

И се додека имам сонови - не се плашам! Зошто знам дека сум жива и дека имам за што да живеам!

На crazylady, Someonespecial, lunicka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    На изглед, сум баш просечно девојче. Не сум ни нешто посебно убава, ни пак сум грда. Секако сите имаме несигурности и често сум била и јас несигурна во себе, но во глобала сум задоволна од мојот изглед и свесна дека тоа е само една надворешна амбалажа на личноста. Не сум имала поголеми комплекси поврзани со надворешниот изглед, чисто за него денес ми се ломоти...
    Но, понекогаш бре луѓе ми иде од внатре онака некоја енергија, некоја желба голема да сум некоја високаааа, природна лепотица онака од оние што се будат на сабајле убави... Имав една таква другарка.
    Верувајте од спиење на сабајле ќе станеше и без 1грам шминка изгледаше беспрекорно! Едноставно до цртите на лицето е. И сите мои симпатии неа ја бендисваа. Сите. До еден. Мислам ги разбирав и зошто бидејќи девојчето не само што беше лепота туку и препаметна и преинтересна личност. Сигурно си имаше мани сите си имаме, ама таа ми е онака неисцрпен извор на убавина.
    Муабетот ми беше, ја гледав Бијонсе (иако знам дека има шминкери, фризери бла бла цел тој муабет) и онака не можам да си помогнам, а да не посакам да сум таква убавина. Масивна. Ни сама не се разбирам во потполност.
    Јас сум незабележителна најчесто. Ниска сум, ситна, слабичка, изгледам за помала и постојано сум незабележителна. И да не се разбереме погрешно, во повеќето од времето баш ми прија тоа. Ме мрзи да се расправам со внимание и луѓе и манири и триста глупости. Удобно ми е во своја кожа, само понекогаш вака ме маваат улавите и сакам да сум впечатлива девојка,а понатаму и жена.
    Макар што знам дека таква се станува и на многу други начини, не можам а да не се запрашам зошто на некои луѓе толку лесно им оди тоа? Онака од рака... Шармантност, впечатливост, доминантност...

Whatever...

На Lella, crazylady, Captain-Omni и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    ништо не е случајно..

14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    50.868
    Времево е за никаде вчера сонце сега вее снег...

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.124
    Кога денот ќе ја спушти завесата, ќе ја затвориме вратата на суровата реалност и ќе се осамиме во својот свет, сетете се на убавиот збор што како зрак ви ја затоплил душата во целата динамика на нештата. Секако дека постои, само недостасува малку време и желба за да ги премотаме сеќавањата.
    И кога ќе го пронајдеме, целата акумулирана негативност ја засенуваме со превезот на еден достоен момент за почит. Прагот што ја попречува нашата моќ за да го пречекориме, со доза на храброст и одлучност, може да го заобиколиме.
    Спротивставете им се на лутината и на бесот за да не се чувствувате нивни заробеник, а за сметка на таквата горчина, дозволете деновите кои биле причина за среќа да завладеат со вашата насмевка.
    Автотерапијата е најдобриот лек за се.
    Пробајте...

На sparklie, Sunshine.Sunshine и Annath им се допаѓа ова.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не да не ми се седи на работа денес.

На Sunshine.Sunshine и Candid им се допаѓа ова.
  18. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Сакам да кажам дека никогаш повеќе туѓите потреби и желби нема да ги ставам пред моите.

Е така да си знаете ..

На crazylady, Captain-Omni и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Советите што ги даваме на другите, се токму истите кои нам ни се потребни.

Ви посакувам убав снежен ден!
    Бидете насмеани и правете ги работите што сакате да ги правите, а не што според некое непишано правилно, морате!

На One.Moment и poenta им се допаѓа ова.
  20. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Жени!! Кога и да видиш маж кој го посакуваш, сети се на следното: Без оглед на тоа колку е убав, добар и забавен, духовит, талентиран или моќен... некаде седи некоја жена и пие шампањ затоа што се ослободила од него!
    b6b16ba9e36ff838dc721a379d73e516_view_article.jpg

На odbojkarka, MarchelineAmaru, Madam-A и 6 други им се допаѓа ова.