Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    192
    Забава до рани утрински часови-јас,шолјите со нескафе и книгата.
    Утре имам важен испит,fingers crossed за да биде добро.. (fingers)

На kjukli, Dream-Girl, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Зошто љубовта мора да биде тоолку комплицирана?!:|

На eliesaab, samovila.red., cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Што се случува кога огнот ќе стане пепел ? дали тоа значи дека се веќе завршило, завршила онаа огнена стихија која жарела и палела секаде ? Не! Секогаш има надеж, надеж дека од некаде ќе дувне некое најтивко ветерче и повторно ќе го распламне и најтивкиот оган ;)

На eliesaab, samovila.red., cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Ми недостига спремањето за прв дејт со некого.Онаа возбуда и пеперутки во стомакот додека дома налудничаво вадам се живо и диво од плакар во мисија за најсоодветниот аутфит. Ми недостига планирањето на совршената вечера како и изборот на локалот а пред се анализите на ликот и делото на потенцијалниот дечко кои ги правам до последен момент на телефон со другарките наместо да се спремам. Ми недостига таа блага еуфорија и возбуда додека трчам по скали надоле бидејки чекањето на лифтот ми се чини како вечност. Ми недостига она чувство кога некого за прв пат запознаваш низ муабет ,кога ја заприметуваш секоја негова гримаса на лицето,мирисот,бојата на очите,насмевката... По некогаш имам чувство дека сум заборавила што значи прв дејт. Мислам дека има цела вечност поминато од последниот на кој бев една пријатна пролетна вторничка вечер проследена со пролетен ветрец и помалку свежа клима. Ми недостига првиот дејт .....

На mims-89, One.Moment, crazylady и 31 други им се допаѓа ова.
  5. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Utre .. moram silpno da uspeam... Tezok uspit e pred mene na koj nesmeam kiksnam, da gi obrukam moite... Sea legnuvam stanuvam vo 3 da ucam. Pozdrav feminki, drzete sreka, mi treba sila :)

На eliesaab и zekzeki им се допаѓа ова.
  6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Не е доволно само да стиснам ми се допаѓа, морам да пишам и коментар дека исто се чувствувам и јас. Баш прееска со другарка ми го правевме муабетов... Точно од збор до збор. :)

7. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Ги поздравувам девојките кои мислат дека незабележително загледуваат момци. 8-|
    Само да знаете како се забележувааа кога загледувате некој :rofl:
    Хаха бидејќи секогаш се зборува како мажите цело време гледаат жени :)

На Captain-Omni, eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    16.906
    До каде замина светот? Ми рекоа не сум нормална оти не тргам џоинт. :o Не сум се вклопувала во друштво..
    Не сум нормална шо не се пијанчам до даске, не пушам трева, не чинам оти вежбам аеробик, читам книги, сакам пешачење, сакам здраво да се хранам???
    Некој нека ме просветли ве молам, дека пушењето трева е нормално....

На blackstyle, Rock-a-Fella, mileystar и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не, љубовта не е комплицирана, ние луѓето ја правиме да биде, како и со се останато.

Се борам да им појаснам на луѓево што е разликата меѓу љубов и љубовен занес.
    Тоа ти е како влегување во океан (море, езеро).
    Значи ретко кој влегува одма целосно, слепо и набрзина да се затрча и за 5 секунди да биде мокар од глава до петици.
    Значи тоа е моментот на испитување на водата, влегување само со стапалата до глуждови. Потоа следи до коленици, па дури подоцна целосно, со мокрење на главата или косата.
    Јас тоа метафорички го споредувам со љубовта или онаа почетна фаза, заљубеност, занесеност.
    И кога ќе те прашаат дали се избања одговорот е не. Ти си во вода ама не си искапен. Ти си внатре ама до глуждови или колена. Целосни си предаден кога ќе ја намокриш и главата.
    Така и со љубовта. Се пушташ во океанот, ги мокриш неизбежните делови-нозете. Се впушташ во една романса која не знаеш како ќе заврши. Чекор назад и си надвор сосема, чекор напред и си до половина но не си целосно мокар. Имаш уште чекори за одење.
    Се припремаш, ја испитуваш "водата" дали е ладна, дали е пригодно за целосно втурнување. Ги мачкаш рацете, градите, допира до срцето ама не до главата. И доколку тестот е успешен после неколку секундно (кај некого минутно) колебање се предаваш целосно, целото твое тело, даваш и" губиш" глава.
    Затоа некој кога ќе ве праша се избања ли, доколку не сте целосно "предадени" велите не.

Стојам на работ на океанот и брановите ми ги плискаат стапалата, силно зариени во песокот. Глуждовите се мокри, целосно потопени во водата. Брановите се зголемуваат и ги дофаќаат и листовите. Се наведнувам, ја допирам со рака солената вода и стојам, го слушам шумот на ветерот и океанот како се вкрстуваат. Затворам очи и се препуштам на нив да ме одведат. Или внатре или надвор. Или мокра или сува. Моментот е пресуден.

Последна измена: 20 април 2015
    На blackstyle, Rock-a-Fella, mamma-mia и 22 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    ... утро се надвисна низ отворената врата како со прст кон мене да покажува, како некој глас да ми вели Станувај! Одеднаш нешто ме влече назад,некој глас ми шепоти те сакам.
    Се капам во ѕвездена прашина, се капам во сончева светлина,мирисот на нив е мојот парфем.
    Детскиот бакнеж ми стои на едниот и другиот образ.
    Едниот личи на него, а другиот толку наликува на мене. Гледам млад дечко кој бестрашно ги исполнува своите соништа исто како и неговата мајка пред 23 - 24 години некаде таму далеку.
    Имам две амајлии кои носат среќа, ги носам во душава и во срцево.
    Гордо подигнувам глава кон небото да му кажам ... Фала ти Боже ...:angel::angel::inlove::inlove:
    Да, еден ден и ти која го читаш ова ќе бидеш мајка на некој:angel:

На mal.ecka, One.Moment, Ivy89 и 34 други им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Првиот дејт е исто како првиот секс со нов партнер. Или ке го биде и ке прерасне во нешто повеќе или никад веке очи нема да си видите . :D

На Elena69221, BurstBerry, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    Сакам да кажам дека @ozbilnazena ми го разубави денот со последното мислење во темава :angel: :sun:

Имајте убав ден и уште една прекрасна работна недела :)

На tirkenbal, ozbilnazena, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ако видите девојка која се шминка на сувозачко место, ќе ме препознаете :lol:
    Не е дека немам време дома да се спремам, ама ете така си го трошам бесцелно, и се спремам 5 минути пред да излезам ;)

14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    СДК имам алишта ама се сум во едно...незнам оти вака..
    Плакарот тежи а јас во црните пантолони ,,вдуена,,.
    Абе ги перам и одма на мене ги облакам, ни пегла немаат видено.Шо болест ке беше ова ?
    Од утре МЕЊАМ гардероба секој ден !

На BurstBerry, ozbilnazena, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Гледам на фб на бившиот женската ја запуцал некој со коментар КЛЕОПАТРА,се надевам дека Клеопатра немала толку жолти заби:rofl:не мом поке солна киселина ке испијам:rofl:

На Kimora и kjukli им се допаѓа ова.
  16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Некои луѓе не сваќаат дека теретаната не е место за муабети! Ниту за фаќање дечко/женска, ниту за истакнување на елеганцијата со црвен кармин. Ако сака некоја гола нека дојде и нека ги лиже справите i don't give a f*** но бре брате ако можеш да креваш огромни тежини и да разговараш со секој можен по 5 сати свака ти част али на некој им го одземаш времето и не те кулираат од култура п.с црвениот кармин измешан со потта не е баш секси:^)

Последна измена: 20 април 2015
    На blond.bunny, Anabelle.Amorette, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Мразам летаргични и флегматични луѓе кои треба со трактор да ги влечеш за да им го направиш животот забавен!

Абре стани, светот те вика! Скокај, смеј се неконтролирано, падни и извалкај се како мало дете.... креветот не ти бега.
    Copy of IMG_7669.JPG Copy of IMG_7670.JPG

На zarah, Anabelle.Amorette, Ivy89 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    16.906
    Рул фор тудеј
    FB_IMG_1429531902064.jpg

На Anabelle.Amorette, mileystar, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.396
    Баба ми заборава и денес се случи да јадеме исто јадење како и вчера.Влегува брат ми и му велам:
    -Вчера што јадеше?
    =ориз.
    -Денеска што јадеше?
    =ориз.
    -Утре што ќе јадеш?
    =ориз.
    И мајка ми доаѓа и ми вели какви кинези.Јас се превртев од смеење :rofl::P

На cresa-jagoda и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    @Hipster, зошто да биде едноставно, кога може да биде комплицирано?!:lol:
    Е додека си се водиме според муабетов, Цацко ќе ни биде крив.
    И да не се лажеме, и крив е.(facepalm)

**
    Друг момент што ми е крајно..иритантен (благо кажано), е моментот кога од устата на фини, убави, згодни и еманципирани девојки, излегува фразата 'Да е доволно добра, нема да биде бивша'.
    Добро, како вие некому не сте му бивша, ама вие сте биле најдобри на свет, а тој кретенот не знаел да ве почитува (?).
    Или она, ја манијачете на фб, и на кафе шемата коментирате со другарките, како отекува со објавувањето на песни, па сега вие некако се пронаоѓате во стиховите на истите, како едното уво и е клемпаво, а носот малку накрив. Како вие претпоставувате дека има говорна маана-и точно лоцирате дека не може да ја изговори буквата р, само затоа што на сликата насмевката и е малку накривена.:?:

Ве молам. Задржете си го достоинството, ако барем малку го имате.
    Јас воопшто не почитувам, и бегам како ѓавол од крст, од ваква категорија на луѓе.
    Сите сме имале некој во животот кој за жал или голема среќа е само еден спомен од минатото најмалку е важна причината поради раскинот на врската, но тоа не ви дава за право да навредувате некоја која сега е на вашето место.
    Нели, според логиката од претходно, не сте биле доволно добри за да го задржите.:d:

Ја би и цигара.

На zarah, One.Moment, Rock-a-Fella и 8 други им се допаѓа ова.