Сендвичи

Дискусија во 'Рецепти' започната од OrdinaryGirl, 14 февруари 2011.

1. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Брзи за правење, вкусни за јадење :)
    Кога немаме дома спремено ручек, а јас сум прегладнета - најдобра варијанта ми е да си направам сендвич за 2 минути и да се заситам.
    Го обожавам белиот коцкаст леб на Жито Лукс и најчесто со таков си правам сендвичи.
    Мачкам путер или маргарин, ставам печеница, кашкавал и лист од марула. Друга комбинација ми е со шунка, парчиња патлиџан сечен на кругови и кашкавал. Кулен и краставичка ми е многу убава комбинација - баш е освежителна од краставицата, а пикантна од куленот. Понекогаш додавам и јајце (исто така сечено на кругови) а на лепчето ставам малку мајонез колку за вкус. Од зачините ставам оригано, или вегета, бидејќи јадам солено :)

Колку често јадете сендвичи? Си правите дома, или купувате? Што ставате во сендвичот и кои ви се омилени комбинации? :)

(Барав ваква тема, ама не најдов - ако е дупла избришете ја)

На ana.8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Јадам сендвич со ајвар и сирење, со мармалад од сливи и сирење а од купечки од McDonalds само италиански :)

3. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Мармалад од сливи во комбинација со сирење? :^)
    Или погрешно разбрав...

4. mar17

mar17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    108
    сендвичи си правам најчесто со сечениот леб на жито вардар,а комбинации секакви правам,но во секоја оди мајонез или путер кашкавал,кулен+врат и некогаш топена зденка... ммм :rofl:

На ana.8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.152
    Сендвичи ретко јадам, бидејќи дома сме научени на зготвен ручек. Кога правам сечам крајче од лебот т.е пола леб, ја вадам средината и ставам кашкавал, сирење, шунка или било што сувомеснато, ставам кечап, мајонез и павлака. Понекогаш ставам домат или краставица. Овие состојки се менуваат во зависност од тоа што имам дома.

На Caci55 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    6.771
    често сум надвор од дома , мајка ми многу ми се лути бидејќи често се случува да немам време во недела попладне да седниме сите да јадеме , јас забегувам негде :D јадам од тие јадења што се ,,набрзинка,, односно сендвичи . :) кога имам време да го направам јадам туна сендвич. Инаку сакам и сендвич со путер од кикиритки и мед . :)

7. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Понекогаш си правам клуб сендвичи, со тој коцкастиот леб од Житп Лукс, го мачкам лепчето со павлака, па ставам салама, кашкавал и свински врат тенко исецкани, кругчиња свежа краставичка, лис марула, а другата кришка лепче од внатрешната страна ја мачкам со мајонез. Превкусно...

На Dreams.678, Wild-GirL и Hipica им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ова не се типични сендвичи ама е слично...

На лепчиња се намачкува претходно измешано крем сирење со кечап...Се печат малку (во рерна) колку да крцкаат лепчињата, после се вадат и се става одозгора тост кашкавал.Се враќаат лепчињата да се до печат само колку да се под стопи кашкавалот.Е, се додава босилек одозгора или пак истиот може да се стави претходно и во крем сирењето со кечап...ваша желба е тоа.И со винце идат одлично. :)

Ова се брзи сендвичи лепчиња...На лепчињата се намачкува мајонез, се додава кечап...изрендан кашкавал,кругови краставица свежа и кругови домат...Може и во рерна, ама во микровална најбрзо се загреваат, колку да се растопи кашкавалот и да крцка лепчето..Може да се додаде букова сол одозгора или оригано.

На glosipgirl и OrdinaryGirl им се допаѓа ова.
  9. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    На работа си носам секој ден....различна содржина нели нормално...пошто мене најбитен оброк ми е доручекот внимавам да ми биде здрав, и вкусен, лиснато и такви глупости не ми доаѓа во предвид
    - црн леб на кришки, мачкам малку маргарин, лист марула, лист спаноќ, кашкавал и теееенко парче свински врат, повеќе краставица и обавезно маслинки...две сендвичиња со по две лепчиња ми е таман..
    -лепче, повеќе маргарин, сирење, неколку тркалца варено јајце, краставица,лист марула и лист спаноќ....ова е совршена комбинација
    - интегрален багет(третина), една виршла, кечап, повеќе марула и спаноќ ....
    - црно лепче, намаз од сирење и магдонос дома спремен, домат, мноооогу краставичка, листови марулка и спаноќ....маслинки нормално ;)
    вкусни и здрави, колку толку :D
    + морав да додам, домче со сендвичињава си јадам и лукче, секогаш кога не треба да одам никаде цел ден :lol:

На Dreams.678 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Марулче,кечап ,мајонез,павлака,кашкавал,сувомеснато и буковец :l:
    [​IMG] :rock:

На Dreams.678 и glosipgirl им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.137
    Допаѓања:
    124.493
    Си го правам баш како на сликите :P [​IMG]
    :l: :l: :l:

12. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Ммм.. Најчесто ги правам со леб со сусам оној од Тинекс. Лебот намачкан со мајонез, потоа шунка, па кашкавал, па краставица, сол и кечап... Ми се пријаде од муабетов :)

13. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    рецептава за сендвич е од мажот ми мој....и прв пат ко ја слушнав му се смеев ко забегана арно ама ко пробав ми се бендиса супер е-
    значи нормален седнвич лепче салама кашкавал мајонез со сакате тоа плус чипс...и уште ако е со некој вкус чипсот ептем е вкусно.....
    пробајте и кажете
    јас ги одбегавам сите сендвичи од дебелеење ама коа ке се рече за овај ке каснам бар еден гриз ;)

14. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Мислам дека точно разбра. И јас често си јадам вакво „чудо“ ама не како сендвич туку намачкано само на лепче. Но исто е. Убава и вкусна комбинација ми е барем мене :)

Омилени сендвичи ми се: домат и сирење со кашкавал и салама, потоа свински врат, кашкавал, домат мммм, и нешто си експериментирав за планинарење и направив сендвич со зденка , домат и кашкавал, не беше нешто посебно ама цел го изедов :D

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Си купувате лепче за хот дог или за хамбургер, си ставате парче кашкавал, малку марула, краставица, пилешки прсти и компирчиња, кечап и мајонез... Мераци...

16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Мене еден од поомилените ми е крајче од леб исечено на пола, намачкано со мајонез, па кругчиња домат, сирење врз тоа, па краставичка, кромид на кругчиња и понекогаш лута пиперка исто на кругчиња, мммм

17. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924

Е јас овој сендвич до овде го правам :)

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Си јадам навечер или наутро. Си ставам путер салама и краставичка :D :D :D

19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    И јас ако треба да искачам, ако не се препуштам целосно во вкусот и аромата на кромидот :wasntme: и многу ми е повкусен така, пробај некогаш може ќе ти се допадне

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    На грахам леб од Жито Лукс мачкам тартар сос, додавам печеница, лист марула и кругче домат. Лиги ми потекоа. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.