Сендвичи

Дискусија во 'Рецепти' започната од OrdinaryGirl, 14 февруари 2011.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Две парчиња леб, едното намачкано со зденка, другото парче со маргарин во многу тенок слој. Врз парчето со зденка ставам печеница и/или сланина тенко сецкана, на другото кашкавал. Ставам мајонез врз печеницата и врз кашкавалот, наросувам малку вегета и пред да ги спојам (во средина фактички) ставам тркалца патлиџанче...мф мф мф...ептен е вкусно и калорично :lol:

На Wild-GirL и Trendafilka им се допаѓа ова.
  2. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Правев секакви,најчесто лепче,прса,кашкавал,павлака,краставича,домат и маслинки.Исто така обожавам аргета со сирење и домат,после ајвар со сиренце....имам доста комбинации.

3. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Kaкви сендвичи правам јасс . едноставно кажано секакви , што и да видам во фрижидерот го ставам во сендвичот :tmi:
    ваков станува :^) [​IMG]

4. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Од сендвичара јадам хот-дог & хамбургер.
    А дома си правам сендвич со салама/чадено месо, кечап, мајонез (обавезно :D ), а некогаш и само кечап и мајонез. :lol:

5. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    две кришки од леб на диме фурна или огромно ќоше и ќе изнапикам се што има
    ја вечно ненаситна :lol:
    ке ставам печеница или шинка,кашкавал и лепчињата ке ги намачкам со маргарин и ка ставам уште нешто и НА ЗДРАВЈЕ ЈАДЕЊЕ :D

пардон шунка :lol:

6. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    мммммм.... вкусно!
    Обожавам сендвичи, кога сум надвор си купувам од мојата омилена сендвичара печен сендвич со шунка, кашкавал и печурки. А дома си правам како ќе ми текне и зависно од тоа што имам во фрижидерот.
    Парчиња сечен леб од Жито Лукс, го печам, мачкам на нив маргарин, павлака, топено сирење, зденка... едно од овие се разбира :lol: , потоа обавезно кулен, па сирење или кашкавал, кругови од домат, некогаш и варено јајце. сето тоа мора да има сол и кечап. И така крцкаво заради печениот леб и топло... мх мх мх... преубаво! Ова си го дозволувам само кога сум во Битола на стан, дома јадам готвена храна, бидејќи според мајка ми, тоа ми треба за да бидам здрава :)

7. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    Мммм :) Кога сум надвор, купувам вегетаријански сендвич (кашкавал, печурки, павлака, помфрит, малку салата и кечап и мајонез (по желба)), или француски сендвич (без салама :D ).
    А кога сум дома, најубаво ми е кога ќе го направам со мајонез, кашкавал, патлиџан и марула. Мх мх.
    :)

8. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    603
    Највеќе сакам туна сендвич! Кога сум надвор си купувам од Вегера прекрасен е,или пак си павам дома ваков..внатре си ставам се по желба,малсинки,печурки,марула,патлиџан..сакам и клуб сендвичиња со помфрит!

Прикачени фајлови:

• tuna sendvic.jpg
      tuna sendvic.jpg
      Големина на фајлот:
      37,4 KB
      Прегледи:
      321
  9. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Многу сакам сендвичи чизбургер ми е омилениот,секој ден можам да ги јадам и да не ми здосади.Сакам и ми е слаток сендвич со пилешко или свинско сецкано имаме една сендвичара екстра ги прави.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    81.666
    Може рецептче за овој туна сендичот ?
    Ми изгледа вкусен. ^_^

Инаку, јас мојот сендвич најчесто го правам вака:
    едното парче леб го мачкам со мајонез, другото со зденка/павлака или било каков друг намаз (имам пробано и со ајвар и лутеница, превкусно е), на едното редам салама или печеница/чајна/пилешко, па сум правела и со плескавица (значи, се одлучувам за едно од сите овие, да не се сфатиме погрешно), во зависност од тоа што ми е при рака, рендам ептен малку сирење, ставам кари и сушен магдонос,
    кечап и мајонез меѓу сето тоа, склопувам и вуала - гнетам. :D

11. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Ретко јадам, но многу ми се допаѓаат ладните сендвичи што се продаваат во државна болница. Лебот е прекрасен, се и сешто има на него, превкусен е. Секогаш кога одам на контрола, си купувам, а наредниот пат кога ќе одам, морам да прашам од каде ги земаат, бидејќи не се подготвуваат таму, туку готови ги земат.

12. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Воопшто не се трудам да ги избегнувам ,си ги јадам кога ми душа сака.
    Омилени ми се стандардни хамбургерчиња со плескавица и кечап,може и по некој компир,нема да ми се слоши :lol:

Најубави ми беа од Стив ,ама пошто Стив го сј*баа ради Комерцијалнана,сега фаворит ми е Стојче и неговите огромни,фамозни и превкусни сендвичи. ;)

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Е ова е јадењето кое најмногу ми прави проблеми во диетата. Не сум љубител ни на хамбургери, тостови, ама ладните сендвичи ми се дефинитивно слаба точка. :x

Прв на листата, сиренце, патлиџанче, маргаринче плус оригано.
    Втор, веднаш по него, е стандардниот, шунка, кашкавал, мајонез и оригано.
    Потоа, краставичка, варено јајце, кашкавал и мајонез. Една печеница не би дошла лошо овде. :lol:

Многу се нервирам заради овие сендвичи, некогаш за инат, ако изедам некој, се самоказнувам, па во текот на денот јадам само овошје и вода. Сестра ми вика дека правам најдобри сендвичи на цел свет. Ами, од марули снагава не ми е. :rofl:

На lolyta777 и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Ај ти доста! Неможам да те замислам како би изгледала да имаш да речеме 45 кг. Сериозно! тоа нема да бидеш ти, и на некои луѓе, во случајов ти, им прилегаат килограмите. Ќе те самоказнам кога ќе те видам jас тебе :fubar:

Јас обожавам сендвичи, општо сакам брза храна и често ја гнетам :lol: Француски многу сакам, со салата внатре, патлиџанче, зелка, шунка и кашкавал плус помфрит. Мх мх. Некогаш ми се случува да зачестам и одреден период секој ден да гнетам брза храна, тостови, сендвичи итн. Несакам хамбургери со плескавица, и општо плескавица несакам :shake: Не се здебелувам од ништо, чудна работа а често сум на брза храна и тоа особено навечер кога ќе излезам. Добро де, малку целулитче имам :wasntme:

Инаку не се разбирам многу од готвење и такви работи, незнам ни едно јајце да спржам :tmi: но затоа кога ќе останам сама дома а ми се пријаде, тогаш си правам сендвич од маргарин, патлиџан, сирење плус мелена сол. :mm:

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Е ај да се пофалам, пред саат време гнетев еден сендвич, мејд бај ми :) .
    Си правам еден спој од мајонез, павлака и кари (слично на мајонезот од 7 е), и ова го мачкам на лепчето, две дебелки парчиња печеница и кашкавал...зеленчук не ставам често, само понекогаш кога ќе ми текне ;) .

Си правам и други сендвичи, слични на ладните...Ставам мајонез/павлака/зденка/маргарин...сеедно, потоа реднан кашкавал и салама, еден лист марулка и малце домат...Прсти да излижеш се сендвичиве :) .

И за крај моите омилени, од лебот на кришки си правам мали сендвичиња, една кришка на 4 дела=2 сендвича. Си ги мачкам со некој од гореспоменативе продукти, мало парче кашкавалче и мало парче саламче, малце оригано/кари/вегета/сол што ќе ми дојде при рака, една чечкалица на средина и на неа маслинка, за уз филм сендвичиве се :x .

А од оние куповните, ретко јадам плескавици, некако многу сомнително ми е потеклото на меленото месо, па си нарачувам цели парчиња месо, стек/батак или најчесто комбинирам со салати и многу помфрит ;) .

16. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Ретко си приготвувам сама сендвич, повеќе љубам кога ми го прави тетката од ,,Корзо,, (сендвичара во Ср)! :rofl:

Кога веќе правам дома тогаш ставам (кечап, сенф, кашкавал, сувомеснато нешто, салата некоја и тоа) зависно од она што го имам на располагање во фрижидерот! Иначе најчесто си го правам со интегрален леб, демек диетален а он пустиот полн со калории :D

17. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    2.474
    обожавам сендвичи, тостови и секаква брза храна
    со оглед на тоа дека многу многу не сум по сувомесни и месни производи омилен домашен сендвич ми е следниот(млечен сендвич): на 2 рибанчиња ржен леб од жито лукс се мачка зденка (президент обичната) потоа се додава сирење, кашкавал, маслинки и краставички доколку го јадам како сендвич, а доколку е тост истите состојки се само без краставичките..
    највкусен е кога некој друг ке ми го потготви (мама, баба, некоја тетка, братучедка итн) :D :D

18. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    и јас сакам сендвичи .Најчесто правам тост сендвичи со шунка кашкавал и маргарин но некогаш правам и со лебче па жито лукс пченкарно мамачкано со крем сирење со печеница кашкавал патлиџан марула и оригано супер е.Исто така многу добар е сендвиц во земичка со парчиња туна малку кромид и маслинки и марула супер е

19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Што ја видов темава, ми се пријаде, па и како листав по страниците мх, мх :P
    Па често си јадам кога сум сама дома, или за вечера.Правам најчесто од оној класичниот, салама, кашкавал, кечап и ако има мајонез, ама дома има многу ретко.
    Ако е сезоната на патлиџани ставам патлиџан наместо кечап.Ако имам дома нешто сувомеснато дома (чајна, свински врат, печеница) ставам тоа наместо салама.
    Некогаш може и краставичка да ставам наместо патлиџан, ама тоа ретко.
    Некогаш знам и да си направам само со кашкавал и патлиџан/кечап уфф колку ми е вкусен овој :mm:
    Воглавно овие состојки се вртат.
    Исто и од сендвичара си купувам некогаш хамбургер, чизбургер, чикенбургер, тост, и тоа не е на одмет :wasntme: .

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Освен хамбургер другите сендвичи ги сакам.

Еј има еден унгарски или не знам како се вика, внатре кашкавалот е похован мн е вкусен.