Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
  2. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Да, има малку специфичен мирис и јас го користам, но со тек на време се навикнуваш на мирисот. :lol:

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Така треба да мириса во ред е серумот,и јас се чудев на почетокот сеуште ми е неподнослив мирисот:x

4. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    130
    Препорака за добар серум со вит. Ц? Досега имам користено на оливал и geek&gorgeous од вториот и не бев баш многу задоволна

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.217

На Novexpert booster vitamin c 25%

На Dpokahontas и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Најдобра инвестиција ти е на Noveexpert booster vitamin C 25% како што ти пишала @koritsaki кој што освен тоа што го изедначува тенот помага и за флеки од акни и не е потребно да се користи спф врз него.

На Dpokahontas и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Здраво женски се породив и порафи бреѓеноста баталив скроз козметика освен органска хидратантна крема за лице е сега сакам да се вратам на рутината па потребен ми е ваш предлог на препарати за комбинирана кожа кои третираат брчки за 35+, како и стари флеки од сонце и акни . Конкретно кој препарат и во кој дел од денот да го кпристам
    И дали може измислија серум за темни подочници (од неспиење) да делува :D

8. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Ти си чоекот за препарати за лице :D ме бендисвит серумов . Кажи ми во грција шо пари е ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Потребно е СПФ после тоа, како не, ништо не ја заменува и не штити како СПФ кремата. Всушност, ако не става СПФ крема по витамин Ц серумот ќе биде исто како да го истура напразно, затоа што УВ зраците ќе го поништуваат сѐ она што го прави серумот.
    @Dpokahontas

На nmd2301, _Monroe, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.755
    Ќе може да ми препорачате серум за лице? Т зоната ми е премногу сува, а останатиот дел од лицето ми е нормално. Т.е нешто за комбинирана кожа. Плус имам исто така и брчки на челото некои не многу видливи и тука таму некоја акна. Нешто како за 20+ :D

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.217

:inlove::l:

Во Грција ги нема производиве на Novexpert :(
    Во Белина е 3000 денари, понекогаш може и на попуст да се најде. Поевтин има и на True alchemy со витамин Ц од 3% ,5% и 13% , мене повеќе ми се допадна тој од Новексперт , иако е поскап, споро се троши..
    Овој серум според мене е најдобра инвестиција :)

@ku4ence

@Solen☀ според мене е многу важна хидратацијата на кожата, јас имам 31 година и сега за сега користам хијалуронска киселина , ако сакаш нешто плѕс друго , природно ќе ја тагнам @Biodevojka да каже некој препарат за таа возраст. Исто така по кремата за лице, ти препорачувам секојдневно да користиш СПФ.

Последна измена: 4 декември 2021
    На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Добро би било некогаш да се чита за продуктот пред да се даде мислење. Кажав не мора да стави спф затоа што самиот продукт е формулиран за тоа, што значи е идеален за овој период. Нормално дека во лето ќе стави спф,јас не ни користам спф сега немам потреба.
    DDCDA0A9-2D4B-49AC-869C-916BECEDBD60.jpeg

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.744
    Кога вели стабилен, кој не е осетлив на топлина и светлина, мисли на начинот на чување после отварање, т. е. не мора да се чува на темно и студено по отварањето.
    Нема врска ова со тоа кога ќе се нанесе на лице.

На _Monroe, naturally, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Се распрашав во Белина и тие истото ми го кажаа, не се мисли за чување на темно и студено место. Во секое време можеш да им пишеш да се информираш за продуктот,љубезно одговараат.
    Освен тоа ова е единствениот серум кој не мора да се нанесе спф затоа и е скап.

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Добро би било и да се разбира тоа што се чита, ама еве сме.
    Ако мислиш на тоа дека витаминот Ц „не е осетлив ниту на светлина ниту на топлина", се мисли на тоа дека производот е направен побавно да се разградува во пакувањето кога е изложен на светло или топло место, затоа што витаминот Ц е озлогласен поради слабоста на нив и дека брзо се расипува.
    Ако мислиш на тоа дека „формулата не е фотосензитивна", се мисли на тоа дека кога ја нанесуваш нема да ти се „спржи" лицето под дејство на сонцето, но тоа не значи дека си заштитен.

Зборувано е многу пати, ништо не штити од сонце освен СПФ крема, и тоа и таа не го прави тоа совршено, па треба да се комбинира со негово избегнување и со помош на облека. Тоа што ти одбираш да не користиш и сметаш дека не мораш да користиш СПФ крема сега е твој избор и никој не те форсира. Фактот е дека УВ зраци има преку цела година, не се сите видливи како кога „има" сонце надвор. Ако ти е важно да се штитиш од сите УВ зраци (УВА кои предизвикуваат понеосетна штета како дамки и стареење), треба да користиш преку цела година, не само на лето кога се доминантни УВБ (кои предизвикуваат повидлива штета како горење на кожата).
    Сеедно е како одговориле, против сонце штитат само филтри наменети за тоа. Можеш да користиш витамин Ц серум без СПФ крема и можеби нема да ти изгори лицето, но дека си заштитен, не си. Тоа е исто како да пиеш витамини кога е ладно за да не настинеш, а да шеташ по куси ракави, да не се заштитиш.

На _Monroe, Aztec, Avery и 5 други им се допаѓа ова.
  16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Здраво,сакам да го споделам моето искуство со ексфолијант на Оливал и со регенеративната крема исто Оливал. Имам комбинирана кожа 35 год, и никогаш не сум имала проблем со бубулици, акни освен мрсна т зона, но незнам зошто последнава година мака мачам со нив. Случајно ги открив Оливал па решив и нив да ги пробам. Ексфолијантов го користам 3 пати неделно навечер, кремата секој ден после чистење на лицето. Тоник некој со сребрена вода користам секој ден за чистење со памукче, но сега ќе ги купам и маслената микро емулзија и амино гел чекори 1 и 2 за двојно чистење на Оливал затоа што за само недела дена јас видов позитивен ефекет. Топло ги препорачувам. Овие ги користам сега.
    Screenshot_2021-12-07-21-42-15-179_com.android.chrome.jpg Screenshot_2021-12-07-21-47-56-071_com.android.chrome.jpg

На Калатеа и inception им се допаѓа ова.
  17. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    28
    Здраво девојки, дали некоја од вас го има користено регенерирачкиот серум на Natura siberica anti-ox blueberry да сподели мислење, се мислам дали да го земам имам проблематична кожа па да не ме исфрла дополнително

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.308
    Допаѓања:
    12.217
    Јас искористив веќе неколку шишенца, многу сум задоволна, хидратација одлична, кожата мека и сјајна. Мене ми е предобар а и цената не е превисока.

На koritsaki, Annath и pipi24 им се допаѓа ова.
  19. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Имам комбинирана кожа (изразено масна Т-зона и црвенило на образите).
    Каков серум можам да користам за да се редуцира себумот (хијалуронски или на база на салицилна) и ако може предлог.
    Немам искуство со третмани со.
    серум.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ниацинамид плус хујалуронска киселина.
    True Alchemy proteins гел за миење лице
    Натура Сиберика Софора Јапоника дневна и ноќна крема за лице.

На Мисија му/ѝ се допаѓа ова.