Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
  2. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Да, има малку специфичен мирис и јас го користам, но со тек на време се навикнуваш на мирисот. :lol:

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Така треба да мириса во ред е серумот,и јас се чудев на почетокот сеуште ми е неподнослив мирисот:x

4. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Препорака за добар серум со вит. Ц? Досега имам користено на оливал и geek&gorgeous од вториот и не бев баш многу задоволна

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.720

На Novexpert booster vitamin c 25%

На Dpokahontas и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Најдобра инвестиција ти е на Noveexpert booster vitamin C 25% како што ти пишала @koritsaki кој што освен тоа што го изедначува тенот помага и за флеки од акни и не е потребно да се користи спф врз него.

На Dpokahontas и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Здраво женски се породив и порафи бреѓеноста баталив скроз козметика освен органска хидратантна крема за лице е сега сакам да се вратам на рутината па потребен ми е ваш предлог на препарати за комбинирана кожа кои третираат брчки за 35+, како и стари флеки од сонце и акни . Конкретно кој препарат и во кој дел од денот да го кпристам
    И дали може измислија серум за темни подочници (од неспиење) да делува :D

8. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Ти си чоекот за препарати за лице :D ме бендисвит серумов . Кажи ми во грција шо пари е ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Потребно е СПФ после тоа, како не, ништо не ја заменува и не штити како СПФ кремата. Всушност, ако не става СПФ крема по витамин Ц серумот ќе биде исто како да го истура напразно, затоа што УВ зраците ќе го поништуваат сѐ она што го прави серумот.
    @Dpokahontas

На nmd2301, _Monroe, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Ќе може да ми препорачате серум за лице? Т зоната ми е премногу сува, а останатиот дел од лицето ми е нормално. Т.е нешто за комбинирана кожа. Плус имам исто така и брчки на челото некои не многу видливи и тука таму некоја акна. Нешто како за 20+ :D

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.720

:inlove::l:

Во Грција ги нема производиве на Novexpert :(
    Во Белина е 3000 денари, понекогаш може и на попуст да се најде. Поевтин има и на True alchemy со витамин Ц од 3% ,5% и 13% , мене повеќе ми се допадна тој од Новексперт , иако е поскап, споро се троши..
    Овој серум според мене е најдобра инвестиција :)

@ku4ence

@Solen☀ според мене е многу важна хидратацијата на кожата, јас имам 31 година и сега за сега користам хијалуронска киселина , ако сакаш нешто плѕс друго , природно ќе ја тагнам @Biodevojka да каже некој препарат за таа возраст. Исто така по кремата за лице, ти препорачувам секојдневно да користиш СПФ.

Последна измена: 4 декември 2021
    На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Добро би било некогаш да се чита за продуктот пред да се даде мислење. Кажав не мора да стави спф затоа што самиот продукт е формулиран за тоа, што значи е идеален за овој период. Нормално дека во лето ќе стави спф,јас не ни користам спф сега немам потреба.
    DDCDA0A9-2D4B-49AC-869C-916BECEDBD60.jpeg

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.039
    Кога вели стабилен, кој не е осетлив на топлина и светлина, мисли на начинот на чување после отварање, т. е. не мора да се чува на темно и студено по отварањето.
    Нема врска ова со тоа кога ќе се нанесе на лице.

На _Monroe, naturally, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Се распрашав во Белина и тие истото ми го кажаа, не се мисли за чување на темно и студено место. Во секое време можеш да им пишеш да се информираш за продуктот,љубезно одговараат.
    Освен тоа ова е единствениот серум кој не мора да се нанесе спф затоа и е скап.

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Добро би било и да се разбира тоа што се чита, ама еве сме.
    Ако мислиш на тоа дека витаминот Ц „не е осетлив ниту на светлина ниту на топлина", се мисли на тоа дека производот е направен побавно да се разградува во пакувањето кога е изложен на светло или топло место, затоа што витаминот Ц е озлогласен поради слабоста на нив и дека брзо се расипува.
    Ако мислиш на тоа дека „формулата не е фотосензитивна", се мисли на тоа дека кога ја нанесуваш нема да ти се „спржи" лицето под дејство на сонцето, но тоа не значи дека си заштитен.

Зборувано е многу пати, ништо не штити од сонце освен СПФ крема, и тоа и таа не го прави тоа совршено, па треба да се комбинира со негово избегнување и со помош на облека. Тоа што ти одбираш да не користиш и сметаш дека не мораш да користиш СПФ крема сега е твој избор и никој не те форсира. Фактот е дека УВ зраци има преку цела година, не се сите видливи како кога „има" сонце надвор. Ако ти е важно да се штитиш од сите УВ зраци (УВА кои предизвикуваат понеосетна штета како дамки и стареење), треба да користиш преку цела година, не само на лето кога се доминантни УВБ (кои предизвикуваат повидлива штета како горење на кожата).
    Сеедно е како одговориле, против сонце штитат само филтри наменети за тоа. Можеш да користиш витамин Ц серум без СПФ крема и можеби нема да ти изгори лицето, но дека си заштитен, не си. Тоа е исто како да пиеш витамини кога е ладно за да не настинеш, а да шеташ по куси ракави, да не се заштитиш.

На _Monroe, Aztec, Avery и 5 други им се допаѓа ова.
  16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Здраво,сакам да го споделам моето искуство со ексфолијант на Оливал и со регенеративната крема исто Оливал. Имам комбинирана кожа 35 год, и никогаш не сум имала проблем со бубулици, акни освен мрсна т зона, но незнам зошто последнава година мака мачам со нив. Случајно ги открив Оливал па решив и нив да ги пробам. Ексфолијантов го користам 3 пати неделно навечер, кремата секој ден после чистење на лицето. Тоник некој со сребрена вода користам секој ден за чистење со памукче, но сега ќе ги купам и маслената микро емулзија и амино гел чекори 1 и 2 за двојно чистење на Оливал затоа што за само недела дена јас видов позитивен ефекет. Топло ги препорачувам. Овие ги користам сега.
    Screenshot_2021-12-07-21-42-15-179_com.android.chrome.jpg Screenshot_2021-12-07-21-47-56-071_com.android.chrome.jpg

На Калатеа и inception им се допаѓа ова.
  17. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    28
    Здраво девојки, дали некоја од вас го има користено регенерирачкиот серум на Natura siberica anti-ox blueberry да сподели мислење, се мислам дали да го земам имам проблематична кожа па да не ме исфрла дополнително

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Јас искористив веќе неколку шишенца, многу сум задоволна, хидратација одлична, кожата мека и сјајна. Мене ми е предобар а и цената не е превисока.

На koritsaki, Annath и pipi24 им се допаѓа ова.
  19. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Имам комбинирана кожа (изразено масна Т-зона и црвенило на образите).
    Каков серум можам да користам за да се редуцира себумот (хијалуронски или на база на салицилна) и ако може предлог.
    Немам искуство со третмани со.
    серум.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ниацинамид плус хујалуронска киселина.
    True Alchemy proteins гел за миење лице
    Натура Сиберика Софора Јапоника дневна и ноќна крема за лице.

На Мисија му/ѝ се допаѓа ова.