Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не ти се мешам во одлуките. Јас лично никогаш не би сменила доктор на база на муабети од трети лица.

На Thallia, Rainbowbaby и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Тука скроз се согласувам. За првото дете во клучен момент не успеа Котларова да пресече, да не беше Елена исходот ќе беше кобен. Затоа на толку позитивни искуства јас еве никогаш веќе не би пошла кај Котларова.

На MilaSs12 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Секој со своето искуство. Не постои идеален доктор, на секого може да му се случи грешка. Лично јас кај Котларова сум била многу пати на преглед, и пред бременост и сега и сум многу задоволна од докторката. Планирам сега да продолжам кај неа да одам и за другите прегледи. И сега бев на прв скрининг кај неа, цел преглед траеше 20на минути ама се детално ме прегледа. Ич не ми е важно колку време трае, дали 10 дали 40 минути, важно ми е се да види и да ми одговори на сите прашања. А верувајте премногу напорен пациент сум кога одам на преглед, прашувам и што треба и што не треба:lol: А не кога ќе си одам дома да гуглам за нешто што ми кажал доктор, а не ми објаснал што е. Од кај неа никогаш не сум заминала со прашалници во глава, плус верувам дека е стручна.

Кај и да се одлучите да одите, прашувајте се што ве интересира. Нивна работа е да ви дадат одговори. Еднаш сум била кај Димчев мислам дека да можеше на клоци ќе ме избркаше од што го прашував, многу беше нервозен. А имав мака тогаш. Дека е стручен, стручен е ама па треба малку и трпеливост со пациентите. Па не плаќаме приватно за џабе.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    @eli.karameli @kukla21 nikade ne go osporiv znaenjeto I strucnosta na Petrova,no nikoj nemoze da me ubedi deka vtor skrining napraven za 10 minuti e dobar skrining. Deka ne e poveke strpliva Kako porano I deka nabrzina gi pregledyva pacientite I pred sostojbata so koronata imam informacii od poveke trudnici,EPA Pak ke kazam koga plakam na privatno sakam soodvetna usluga,licnite probledi stom vlezes na rabota treba da gi zaboravis,licno Moe mislenje. A za prvata bremenost kolku mi bese posvetena I kolku me smiruvase e toa nikogas NEMA da go osporam.

5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Јас еве за Петрова ќе ти кажам дека само сто стави сонда на стомак одма рече спремајте сала, 2 секунди. Котларова ме гледаше цел саат и ТВРДЕШЕ не си ни прва ни последна ќе издржи бебето. Среќа Елена што пресече. За стручност не треба по мене некој нешто посебно долго да гледа. Еве сега одам кај Гордана Систина, преглед и е помалку од 5 мин, ама издржано се што ќе каже.

На eta, Brpbrp, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Пишав еднаш за ова, не знам дали беше ти, ама цитирав некоја членка.
    Доктор на кој не му верувам може дс ме гледа два дена, џабе ке е.
    Добар доктор веднаш знае што гледа. Не му требаат 45 минути.

На Butterfly1107, eta, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  7. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    Во прва бременост сите сакаме екстра внимание, долги прегледи, што повеќе да ни објаснуваат и мислиме дека не им е грижа ако прегледот е краток, затоа што ни е ново.
    Сега сфаќам дека не е важно времето, и не би ми пречело ако е краток прегледот, знам дека докторот што сум го одбрала е професионален и гледа се' што треба.
    Она што треба да го знам, ќе ми го каже.

На Butterfly1107, kukla21 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Еве мене Петрова со гледање 3 минути на ехо ми откри многу битни пропусти од претходни гинеколози.
    Мене од неа доволно ми е само да ми каже еден збор и ако треба и да го ѕирне ехото, сигурна сум.
    Не мора да значи дека ако те гледа пола саат на ехо, као ќе ти се исплати тоа што си отишла на приватно, или дека тоа е кујзнае каков третман.

На Butterfly1107, Thallia, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Квалитет вс квантитет :)

На Butterfly1107, Thallia, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    317
    Дали некој правел ехо на срце кај бебето во 23 недела? Денес бев на втор скрининг све беше супер, ми рече да си закажам во Систина кај педијатар ехо за срцето..Малце се збунив па да прашам дали некоја правела?

11. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    Да, сега често го препорачуваат.

На Ana245 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Без паника. Во систина стандард препорачуваат таков преглед кај нивните пациентки после вториот скрининг. Правев во првата бременост, сега во план сум пак да правам.

На Ana245 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Баш ме зачуди. Мене пак Котларова со итен царски ми го спаси син ми. Најверојатно некогаш е индивидуално или Божја волја, не знам што да кажам.

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    I jas imam loso iskustvo so Kotlarova. Neznam so tolku ja forsiraat.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Елена во Ремедика го гледа и срцето, мене не ми спомна ништо за скрининг на срце. Таа и сама рече чекам да се намести бебето да го видам срцето убаво.

16. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Кај Димчев пред 2недели закажи си, за да имаш термин. А доколку неможе да види со абдоменално ќе те гледа со вагинално. Мене ме гледаше со вагинално за подобро да види.

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.378
    Во Систина, термини за преглед имаат само за една недела однапред.
    Сега закажуваат само до 22 мај.

На Brpbrp и Vojdana им се допаѓа ова.
  18. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Е незнам сега како е, јас последен пат закажував за 12март...сите 3скрининзи закажував пред 2недели

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Motivationlady08

Motivationlady08 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Требаше да правам прв скрининг во државна, но матичната ми рече дека нема термини и дека првиот скрининг не бил задолжителен, исто ми кажа дека во Чаир не прават скрининзи, па ме интересира за во Систина кај кој доктор можам да закажам и дали е потребно да се земе и брис, бидејки засега освен крвна слика немам ништо проверено?

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Која недела си? Како може така да ти каже секако дека е задолжителен првиот. Се прават и брисеви тие може матичен да ти ги земе и да си ги однесеш на микробиологија не плаќаш ништо да не си даваш пари за брисеви во приватниве.

На Brpbrp, Alishan30, K.Mari4ka и 3 други им се допаѓа ова.