Слаткарници

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од lolitaa, 4 февруари 2011.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    18.491
    Која цена се тортите во кувертира? За 10 парчиња од прилика и колку е достава?

2. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    984
    @theowndemon оваа тема е посоодветна, па ќе прашам овде. Баш торта, какви се тортите на вкус, како домашни или? И како се со цени? Одамна во Битола не можам да најдам убава торта, да не е со слаткарските кремови и тон маргарин.

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.094
    Допаѓања:
    185.518
    Обично се одлични, има многу избор на вкусови. Овој пат сетив маргарин и малку ме разочара то ама и покрај то е доста добра. Ама ова е прв пат да е вака, а редовно земам од тука. Е сега вкусов (чоколадо+портокал) беше во новите вкусови и можи и то игра улога. Претходно имав земено Буено и беше феноменална. Тешко ми беше дека не е цела за мене.

Визуелно ги прај исти како референците шо ги праќам. Исто секогаш има одличен баланс на пандишпан и шлаг.

Еве слика од пресек од последната:
    AirBrush_20260423210953.jpg

За цени, ова е за 25-30 парчиња околу 2900 беше ама сакав да е висока зошто и визуелно ми е поуба и ми е полесна за сечење. Претходната со комплексна шара, 30 парчиња мислам дека беше и со околу 200 поефтина. Ама рачунај над 2.5к easily.

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kroasan

kroasan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    56
    Дали некој знае каде во Скопје прават торти исклучиво со путер? Многу слаткарници немаат наведено точен состав... Делиција се океј, ама во последно време ми се преблаги. Симфонија еднаш ја купив и беше тажно блага.
    Дали сте порачувале од Ла Крем?
    Мариели чоколадните ми се океј, малку сува кората, а таа со фстак од едно парче ми се слоши, ужасно многу шеќерна.
    значи се ми е преблаго на мене

5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    18.491
    Од Ла крем ја имам пробано само баунти. Убава, ама јак вкус и благичка е

На kroasan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    8.698
    Да провериш во Романса?

7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.009
    Допаѓања:
    8.907
    Во тој случај барај некоја овошна. Со јагода, портокал и тн. Овошната во Делиција им е топ, ама мислам дека е сезонска и ја има на лето. Лесна е за јадење и не е многу блага. Прашај за секој случај дали ја имаат сега.

8. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    900
    Дали има некои искуство со слаткарница Family? На фејсбук ми излегуваат и имат убави торти и не се многу скапи, ама ме интересира дали има некој нарачувано?