Среќни ли сте?

Дискусија во 'Психологија' започната од chipo, 7 октомври 2011.

?

Среќни ли сте?

1. Половично

154 глас(а)
    15,3%
  2. Сум

263 глас(а)
    26,1%
  3. Не сум

161 глас(а)
    16,0%
  4. Можам да бидам и посреќна/ен

299 глас(а)
    29,7%
  5. Што беше тоа среќа?

131 глас(а)
    13,0%
  1. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Не дека не сум среќна, ама ми фалат 2 работи за среќата да биде целосна и покрај тоа што знам дека ако се исполнат тие, пак нешто друго ќе ми фали.
    Таква ни е природата на нас луѓето - несовршени суштества, кои цел живот се стремат кон замисленото совршенство, а ретко кој успева да го исполни тоа до крајот на животот.

2. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
  3. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Не можам да кажам дека немам воопшто срека, каква таква ја имам, можело да бидам и без толку. Иако многу работи ми фалат за навистина да се почувствувам срекна и задоволна од животов. И да добијам нешто што сакам, секогаш ке копнеам и за нешто плус, таква сум по природа, секогаш мислам дека може подобро од тоа што е. Ама сметам и дека тоа ми е една добра особина, што очекувам, посакувам и се надевам на повеке и подобро во животов (иако ми рекле дека многу фантазирам) бидејќи со многу негативност во себе каде ке стигнеме?!! :?:

4. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    многу сум среќна!!!!

5. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    ... :?: ..целосна среќа не постои....секој ја доживува на свој начин...некои среќата ја наоѓаат во парите,некои во љубовта некои во парчето леб......мислам дека и најбогатите и најубавите луѓе на светот сепак не се среќни целосно...секогаш нешто фали...... :?:
    . :$ ..за мене можам да кажам дека сум среќна со тоа што постојам,изгледам убаво,модерно,имам добра работа,заработувачка,имам прекрасни и успешни синови кои се движечка сила во мојот живот.....задоволна сум со себе си.... :$
    ... :rock: ..ама немам љубов....онаа која мене како личност би ме исполнила..... :rock:
    .. :clap: ..ако ставам на вага 3-5 среќни работи наспроти 1 што ми фали,ке преовлада среќата.... :clap:

6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    среќна сум !!!!!

7. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    не.. дома сум среќна ама не поднесувам многу надворешен живот и дружење.. кога сум на училиште едвај чекам да се вратам а за излегување никаде ме нема.. секогаш лажам дека неможам и измислувам причини.. како socially awkward penguin сум (кој е 9gagger ќе ме разбери) :lol: најчесто сум за тоа несреќна и секој ден го поминувам онака, колку да се помини денот.. би била среќна со една куќа на некој остров, Бора Бора или Бахамите, две три кученца и маченца и фамилијата :rofl: само да не сум во контакт со она што јас би го нарекла - надворешниот свет :D

8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.405
    Среќа-релативна работа.....
    Некогаш е како глуварче-мало ветре да дувне.....отиде.
    Понекогаш е како дијамант -цврста и некршлива-колку и да се трудат некои да ви ја растурат среќата нема да успеат.
    А како ќе знаеме што е среќата,ако не постои тагата?
    Како ќе го видиме виножитото ако нема дожд?

На biggirlsdontcry и dunika им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.132
    тешко е прашањево малце-
    а и треба да направиме разлика меѓу "задоволна" и "среќна"
    за жал не постои константна среќа,се менува во минута понекогаш..
    Јас сум среќна затоа што сум здрава и жива
    Имам две раце и здрав разум-основни елементи за да си "направиш" среќа..
    Имам прекрасна фамилија-доволно е што ми се тука и што се здрави,не барам ништо од нив
    знам да се радувам на секое ново утро и било чија насмевка и успех,така да-ДА среќна сум

10. Blondydevil

Blondydevil Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    ДА, СРЕЌНА СУМ !!!

Имам родитела, имам пријатели, имам сестра, имам кроф над глава, имам што да јадам, имам амбиции, имам желба за успех, сонувам за среќен и успежен живот, се надевам, здрава сум (фала му на Господ), се трудам !!!
    Немам дечко (искрено тоа ми фали :!: ), ама у глобала, ДА, СРЕЌНА СУМ :rofl:

11. Jas-sum-toa

Jas-sum-toa Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    не сум..и никогаш не сум била.. ;(
    имало некои посебни моменти,но траеле кратко.

12. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Ехееее ништо не ми е погодено некогаш и мислам дека сум најнесреќна,но не треба да е така имам здравје,семејство,љубов,купувам се што е во домен на финансиите,успех на училиште,топол дом,храна...

13. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Да :) , иако секогаш, ние луѓето сме алчни и секогаш ќе речеме . . . . . . . ама сепак сакам повеќе, но моето повеќе не е многу. Среќно и здраво семејство и успех во она што сум го замислила. Само Бог да не не напушти и ќе успееме ! :rofl:

14. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Некои мали и кратки моменти ме прават среќна, а во глобала кога ќе размислам за својот живот, не сум баш среќна личност, мајка ми е болна, татко ми многу пие, врската не ми е како што очекував да ми биде и не се чувствувам исполнето :(

15. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    114
    Среќна сум! :rofl:

16. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    би била посреќна кога би немала толку пречки во животот инаку сум среќна ама велам би можело да биде подобро :)

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Истовремено сум и среќна и несреќна :(
    Среќна сум што господ ми дари во животот прекрасен човек, кој ме сака и почитува, среќна сум што ја најдов љубовта на мојот живот и среќна сум што ќе основам семејство со него, и среќна ќе бидам се додека господ не чува живи и здрави нас двајцата :inlove:

Несреќна сум затоа што немам слога во семејството, цело мое детство помина во караници и сеуште така трае, јас заминувам од куќата, а караниците остануваат на брат ми.
    Несреќна сум затоа што тоа мало прценце кое јас го израснав ќе го трпи сето тоа, да можев бар да си го земам со мене :(
    Несреќна сум што и здравјето не ми е како што треба, бар тоа да се оправи ако не друго :(

18. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    не сум,кога имало нешто убаво кога било убаво тоа било тогаш за тогаш,не сум среќна

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
  20. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011