аххх така-така.. али сепак она 80% да, незнам колку е реално но така се чуствувам претежно, ме исполнуваат и ситници во животов
Имам се! И работа на мојата струка и со саканиот сум скоро 3 години! Ама еден проблем да се појави, како на пример расправање со родителите кои воопшто не ме разбираат и заборавам на среќата што ја имам и станувам најголемиот песимист на светот
Мислев дека сум единствена што од страна гледано имам се ама пак нешто не ми штима и од време на време ме обзема мислата .... моменти на слабост или човечка желба и порив да се смени нешто и да се почне од некоја позитива да се пренасочи животот во друг смер и запнувам, па одмарам и пак запнувам и ќе успеам само не сакам сегашноста да ја губам за иднината.
Мислам дека комплетно среќен човек не постои..постојат само среќни моменти....лично за себе можам да кажам дека сум делимично среќна, можам и повеќе ама недај боже помалку....чудно е што среќата ја споредуваме со лоши туѓи судбини,и некако така ја вагаме и одредуваме..но нема никогаш да бидам комплетно среќна кога знам дека некаде некои мали дечиња се гладни, болни, малтретирани..не не..нема никогаш душава да ми живее слободна и исполента со среќа..стално ке има некое тажно ќоше во мене...
Среќна сум затоа што имам здравје и љубов од саканите.И сите што ги сакам се здрави и се покрај мене што е најважно според мене во животот
Да си среќен во вакво динамично, стресно општество каде не знаеш што носи утрото треба да си на страшни дроги.
Според мислењево над мене, сигурно сум на страшни дроги... Да, среќна сум, иако фалат некои нешта за среќата да ми е комплетна... среќна сум иако сум со еден родител, но имам утеха од другите... Јас не разбирам како некои кои имаат се' и се' им е овозможено пак се несреќни? Мене ми е доволно да имам блиски кои ги сакам и ме сакаат, а друго само ќе си дојде... А,да, се е лесно и можно кога си здрав... затоа размислете малку, што е тоа што ве прави несреќни ? Слаба оценка, караница со родителите, раскинување врска? Не, некако не ми е доволно.
Da strejkna sum gledano na toa sto se slucuva okolu. Imam familia zdravi i zivi mi se site, imame pokriv i hrana i mir i ljubov okolu mene pa toa me pravi strejkna Iaku neki sitnici mi falat ama gledano se na se glavnoto go imam i me pravi stejkna
Има промена на анкетата горе? Не знам кога сум гласала, ама знам дека сум среќна и тоа доволно среќна, а не како што сум напишала дека можело и повеќе. Пресреќна сум, вистина, има лоши пероди, ама во глобала сум среќна. Навистина, искрено, среќна.
Да жива здрава ( тоа е најважно).Викаат болен човек има една желба да оздрави,а здрав милион желби така да никогаш доста на нас луѓето нема да ни биде.За среќата малку треба битно е здравјето се др.ќе си дојде некогаш помалце некогаш повеќе ќе имаме битно среќни со тоа што го имаме да сме
Pa delumno da . Zivi i zdravi se site onie koi mi znacat . Sekako , ponekogas nekoi raboti znaat da me razocaraat i natazat , ama minlivo e toa custvo , obicno se rastrevozuvam sto , seuste gi nemame uslovite za normalen zivot na nasiot sprat , ama i toa se sreduva poleka . Naskoro ke ni se pridruzi uste eden clen na semejstvoto , pa ke bideme uste posrekni . Za raspravii ne se trevozam tolku , sepak i tie se del od zivotot .
Не, воопшто не сум среќна, можеби вака делувам среќна и весела, но кога ќе загребеш длабоко под површината сум многу несреќна и незадоволна. Среќна сум што сим жива, здрава, имам се што ми треба, но среќа е нешто многу повеќе а не само она жива сум и ете ми повод за среќа.