Da moze salata na primer toa kako vecera posle toa ne se jadi ovosje so salata zavrsuvas za toj den .
Jas jades po edno parce sirenje ne mnogu golemo so sirenjeto sekogas jogurt pies , a ako jades meso i jajca toj den togas jades supa so niv .
Isro moze I urda da se jade vo proteinskji den I so udrata sleduva jogurt da se napies , moze I riba da se jade so ribata odi supata .
Пуканки само со сол, без путер би јадела во јаглехидратен ден или ако се благи, може како вечера во истиот ден, наместо слатки и торта. Ако сакаш да грицнеш нешто или чувстваш слабост во овошен ден може да јадеш шака (околу 30 грама) дехидрирани јатки без додаден шеќер и сол Кога ќе се размислам подобро солени пуканки без масло и путер најдобро е да се јадат во скробен ден, затоа што се прават од пченка, што е скробна намирница. Благи пуканки остануваа за вечера во јаглехидратен ден поради шеќерот
Дали има некој што моментално ја држи диетата? Сакам да ја почнам, ми делува како наједноставна од сите. Ме интересира дали се заситувате со 2 овошки до ручек? Како се организирате за готвење, дали си спремате од вечер? Дали се издржуваат овошните денови? Дозволено ли е во овошните денови да се јадат некои јатки? Дозволена ли е туна во протеинскиот ден?
Здраво, оддамна ја немам држено ама ќе се потрудам да ти помогнам. Овошните денови на почетокот се тешки потоа се навикнуваш некако знам правило беше 100 гр несолени јатки и максимум 2 банани во овошен ден. Јас бадеми јадев. Можеш за вечера и салата пример од краставици и домати ама незачинета. И ако јадеш зеленчук не се враќаш пак на овошје. Во протеински ден дозволена е туната , ќе ја исцедиш малку само дека конзервирана е. Можеш било каква риба да јадеш во протеински. Најпаметно ти е да си готвиш унапред за да не посегнеш по нешто друго прегладнета додека го чекаш ручекот. За доручек знам беше или 2 овошки или една средна банана.
Дали има некој што ја држи диетава? Одамна никој нема пишано.. Почеток понеделнички па ќе видиме до каде ќе стигнам Протеини 1/90 д-банана р-стек пилешки на скара,тиквички на скара,тонус леб,домат и супа в-стек и салата
Трет ден сама на темава,очигледно никој не ја држи диетава.. ЈХ 3/90 д-банана р-посна интегрална проја со спанаќ в-мафини со кокос и чоколадо и ред црна чоколада
Вчера сум заборавила да пишам... Овошен 4/90 Многу пати ја имам држено диетава,можам да кажам дека најлесно го поминав овошниот досега. Секогаш го мразев и се откажував од него најмногу,вчера супер. Да не се подречам... Денес протеини 5/90 д-јаболко р и в - месо со салати,супа Ќе се потрудам да истрајам најмногу што можам со диетава,стварно сакам да ослабнам, веќе не можам да се поднесувам со некое кило вишок..
Добро утро Гледам од петок не сум пишала,заборавам ама диетата ја немам прекршено досега. Вчера уште еден успешен овошен ден и многу се радувам кога ќе помине Денес протеини 9/90 д-банана р и в - урда,пиперки,лепче и за ручек плус едно грчко јогуртче
Не сум пишала вчера ЈХ 11/90 д-киви р-интегрална пица со печурки и пиперка в-мачмалоу колач и црно чоколадо Денес овошен ден 12/90
Да си пишам во мојот дневник пошто никој не е на диета очигледно Денес ЈХ 15/90 д-банана р и в -интегрални макарони со сос од патлиџан и црно чоколадо
Прашање.... дали диетата после тие 90 дена има ефект? Многу одамна ја држев и скоро околу 5 месеци и некако како да немав ефект последните два месеца, а истата храна ја јадев?
Не се сеќавам точно како беше, ама мислам дека после тие 90 дена има посебен план за одржување со цел да не се вратиме одма на премногу храна и без ред. Мислам дека и во процесот на одржување се губеа неколку кг. Имаше група на фб каде што се беше убаво објаснето. Мислам дека уште постои групата
^ Никогаш не сум ја држела диетава толку долго,ама како што читам по групи за ун на фб ја држат и по два три круга и уште им функционира.Баш пред некој ден ми излезе девојка што симнала 35 кг и беше пишала за повеќе месеци.Е сега дали прават пауза и одат на одржување не знам,јас лично не би ја држела со месеци... Денес протеини 17/90 д-јаболко р - денес е ден за млечни производи,сирење со малку ајвар,лепче и јогурт в - пак сирење најверојатно со салата