Da moze salata na primer toa kako vecera posle toa ne se jadi ovosje so salata zavrsuvas za toj den .
Jas jades po edno parce sirenje ne mnogu golemo so sirenjeto sekogas jogurt pies , a ako jades meso i jajca toj den togas jades supa so niv .
Isro moze I urda da se jade vo proteinskji den I so udrata sleduva jogurt da se napies , moze I riba da se jade so ribata odi supata .
Пуканки само со сол, без путер би јадела во јаглехидратен ден или ако се благи, може како вечера во истиот ден, наместо слатки и торта. Ако сакаш да грицнеш нешто или чувстваш слабост во овошен ден може да јадеш шака (околу 30 грама) дехидрирани јатки без додаден шеќер и сол Кога ќе се размислам подобро солени пуканки без масло и путер најдобро е да се јадат во скробен ден, затоа што се прават од пченка, што е скробна намирница. Благи пуканки остануваа за вечера во јаглехидратен ден поради шеќерот
Дали има некој што моментално ја држи диетата? Сакам да ја почнам, ми делува како наједноставна од сите. Ме интересира дали се заситувате со 2 овошки до ручек? Како се организирате за готвење, дали си спремате од вечер? Дали се издржуваат овошните денови? Дозволено ли е во овошните денови да се јадат некои јатки? Дозволена ли е туна во протеинскиот ден?