Епа искрено незнам колкави се тие кебапчиња вие што ги купувате и јадете,мојте дома кога ке купат така неможам повише од 4 да изедам со салата Леб не јадам више од јануари може да ми се деси еднаш во 2 месеци да има пинџур па да неможам да одолеам компир и месо не мешам више долг период......Така да е до големината на кебапите
20ти ден- овошен Денов повеќе ми беше зеленчуков, што лично за мене е подобро, полесно ми го трпи организмов. Појадок: 1 банана Ручек: (кај баба ми, каде имаше од пиле млеко): сaлата краставички, закиселени пиперчиња и патлиџан. За вечера бевме излезени друштво, сите јадеа пици и м’цкаа сосови, а јас салата со патлиџан, зелка и марула. И -5кг
Денес 55 ден-скробен Доручек:две праски Ручек:чинија варен интегрален ориз со шопска салата без сирење Вечера:помалку од половина чинија интегрален ориз, еден варен класт и краставица салата Наместо вечерата да биде на пола мене ми дојде можеби исто како ручекот или така јас си мислам, можеби немаше потреба од варениот класт ама баба ми вареше и неможев да одолеам. Инаку да напоменам јас кога правам салати никако не ги зачинувам, значи без сол и зејтин, е само кога јадам краставици ги зачинувам само со оцет. Ова навика ми е уште пред диетава, ретко кога ставав сол или зејтин, па така да не ми беше толку проблем да се откажам од нив.
Скробен ден 76-ти Појадок: 2 парчиња диња Ручек: салата со компири (2 компири, кромид, оцет), салата (домат) Вечера: салата со компири (1 компир, кромид, оцет)
Скробен, 14-ти ден. За појадок банана. За ручек ориз со салата од краставица. Вечера исто, и пола парче црн леб, оти многу малце ориз имаше останато од ручекот.
21ден- протеински појадок: 1 банана ручек: парче печен стек со павлака, салата со патлиџан вечера: чаша јогурт
Утре ми е јагленохидратен ден па се мислам дали за ручек да јадам едно месено како благо така нешто, јас мислам дека ќе можи , вие што велите, беше правено за денешниот празник, се спеваше лебче, правено е со девет работи брашно, масло, ванилин шеќер, пециво, една лажица мед, цимет, малку сол, шеќер и вода
денес..Д- 2 праски Р- плескавица,шопска(имаше и сирење) леб В-мало делче од плескавицата,леб и сирење.... Ми треба ваш совет дали премногу имам изедено?
ЈХ ден Д:четири сливи Р:шпагети со кечап и оригано В:ред чоколадо за готвење и житна плочка со мед на виталија
денес ми е 6 ти ден д- 2 банани р-варен компир со зацини и 2 домати б-исто,ама на половина од од тоа......+ 2 л. вода а сите јадеа селско месо мнјам,мнјам,мнјам -2 кг до сега
е значи овој протеинскиов ме убива, без ред јадам се и сешто, денеска за ручек јадев едно јајце, парче леб и потоа супа со џигер и цревциња (чкембе чорба де ) некому ако му се згади баш ме брига... вечера едно јајце и 1 домат, парче леб
денес утнав малку за доручек изедов 1 дланка пица италиано и 1 дланка лаки гриц....за ручек немам ништо направено а и во школо треба да одам и незнам што да јадам..можно е и да не јадам ништо......
Диетава за слабеење помага многу, посебно ако треба да симнеш повеќе килограми. Се препорачува за лица кои имаат повеќе вишок килограми, но ја држат и оние кои имаат помалку за слабеење, но нив поспоро им оди. Во бројка не можам да ти кажам, ама девојките тука имаат симнато и 10 и 15, 20 дури и 30 килограми. Што е доволен показател дека диетата дејствува и е ефикасна. Ако си се одлучуила да ја држиш не си направила грешка, ти посакувам успех и многу симнати килограми, ако прашуваш од љубопитност си можела наназад да прошараш по странициве ќе си нашла сигурно некоја информација зошто имаме пишувано и за тоа што прашуваш. Како и да е, лично јас, ако не ослабам до Нова година со мојов режим ја започнувам на 1 Јануари пак истава диета.(да се надеваме дека нема да има потреба да ја држам иако не е тешка)
1 ден - Доручек: 2 јаболка - Ручек: 2 кофтиња,супа и салата - Вечера: 1кофте и салата Дали е во ред ова со кофтињата ??
Јагленохидратен ден 77-ми Појадок: 1 јаболко Ручек: месено благо, од она за што прашував вчера, си реков дека е во ред да го јадам и го јадов Вечера: чоколадо (1 ред), оклок чоколадце и една смоква од слатко од смокви (можеби беше грешка)