Форумџика на годината

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Дали мора стрикно да се придржувам на диетава ????зашто несакам да вечерам,сакам само ручекот и за вечера само салата,или мора и вечера да имам?

2. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    јас си ја прилагодував, не вечерав секој ден...јадев повеќе овошје и зеленчук...ама диетава стварно има ефект..барем кај мене...

3. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Еве приме јас не вечерам,но наместо салати навечер да јадеш јади тоа што ти било наменето за ручек,еве ќе го земам протеинскиот ден ако јадеш месо и вечерта наместо салата земи јади месо но на пола порција како што е дадено.

4. Ambrosija

Ambrosija Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Диетава е ефикасна ... ја имам држано пред некое време и ослабев 10 кг за месец ипол ...ама во моментот ми треба мотивација за да почнам пак.... Од утре ...протеински ден ... и уште 10 кг. минус ... :)

5. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Темпирај си го времето, појади до 9, ручај во 1-2 и вечерај пред 8, потоа испешачи барем половина час или вежвај (орбитрек, стомачни, денсај на омилената песна) околу 15-20 колку да не ти биде тежина доколку сакаш да си легреш рано :)

Имам голем проблем со тежината. Ја држев 2 месеца и ослабев околу 18кг, дојде нова година и празниците и се вратив на стариот режим. Не ја продолжив со помисла дека иде летото и тогаш ке ја продолжам дека најубаво се држе пошто си дома. Али направив голема грешка. Нонстоп дома и само јадам... Дури Јули месец почнав да си ги вракам килограмите (после 4 - 5 месеци). Од утре ја почнувам официјално, затоа што почнуваме со школо и се знае кога што треба да се јаде исполнет ми е денот :) ... Ке бидам закачена нонстоп на темата, ке си најдам некоја феминка со која ке си водам инат :lol: . Мисијата ми е да се средам до матура :)

Подршка до останатите феминки :)

6. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Леле амбросија ќе ми кажиш како успеа за месец и пол да намалиш 10 кг?
    Јас исто толку време ја држев диетава ама намалив околу 5 кг само ( може немаше ни толку ) па ја прекинав и сега скоро пак ја почнав не знам 2 недели може има поминато ама се на исто место стојам со тежината...ни погоре ни подолу...а сакам да намалам уште 7-8 кг од прилика за еден месец...дали е изводливо тоа?

7. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    и јас ја почнувам денеска..летово малку претерав со јадењето ... но од денес се враќаме во нормала... :)
    Ќе пишувам резултати .. држете ми среќаа :D

8. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Епа јас од утре ке ја почнам,која почнува утре да ја држи нека ми пише,да се дружиме :D заедно сме послини хахаха ;)

9. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Што повеке килограми имаш толку побрзо слабееш, доколку вишокот е минимален малку потешко... потруди се ке ги симнеш :)

10. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    е па и не е баш минимален вишокот :)

11. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    може да се јадат 2 банани за доручок ?

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    да, вика 2 овошја по ваш избор, најважно е да се исти

13. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    јас мислам банани можиш за овошниот ден само, инаку треба да се избегнуваат бидејќи многу се калорични или пак една само

14. Ambrosija

Ambrosija Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Денес компирчиња... вчера јајца... утре макарони и сос од домати... полека минуваат првите четири дена......
    а инаку ослабев баш буквално набрзина..4 кг. за првите 12 дена.... секој различно реагира..ама мислам дека диетата е супер за секој....

15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    нема врска ке те задржат сит подолго време или пак ке јадеш помала количина храна на ручек јас јадев банани за појадок и сепак имаше ефект, нели може наместо овошје да земеш и суво грозје и јаткасти плодови а сепак се доста калорични, мислам дека подобро наутро да внесеш покалорична храна одколу навечер

16. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Првиот пат кога ја држев за појадок јадев само банани, затоа што не сум многу по овожјето, а бананата те остава сит подолго време.

Ке ви откријам една мала тајна на мајками за протеинскиот ден :)
    Кога се готви супата да се стави една главица кромид и убаво да се свари. Кромидот ке го изгуби мирисот и вкусот затоа нема потреба од паника и потоа добро да се испасира со остнатиот зеленчук внатре.
    Последици: по половина час откако ке ја конзумирате супата имате потреба од голема нужда и полни сте гасови во наредните неколку дена :D , а тоа е добро затоа што се исфрлаат гасовите од телото.
    Втора ден ми е денес и се чувствувам многу подобро само поради тоа исфрлање на гасови :)

17. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Денеска ми е 9ти ден па ке видиме после 15 ке се мерам па ке видиме колкѕ сум намалила :D се надевам барем на 2 кила :rofl: :rofl: :rofl: вие пд прлика колку намалувате за 15 дена :) :)

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    еее и јас сум 9 ден денес ама се немам мерено сеуште, инаку минатиот пат за 8 дена симнав 3 кг зависи кај секој е различно

19. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    л :D :D ајде можи и јас ке слезам 3 кг ке писам ама после 15 дена :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: или ке се радувам или не едно ке биди ама битно не се откажувам :P :P :P

20. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Јас еднаш ја почнав па ја прекинав,море не еднаш 1000 пати,но денес се мотивирав и се решив ја почнав денес,имам јадено лубеница едно парче,овде пишува 3 јајца ама мене многу ми се така да само една белка сега ке јадам,бидечи жолчка нејадам многу многу или ако ми е малце 2 ќе изедам белки,нема да вечерам поради тоа што сега пред малце станав и не чувствувам глад,па ако има некоја девојка што ја почнала денес нека ми пише во лп па ќе си дискутираме :)