1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Дали мора стрикно да се придржувам на диетава ????зашто несакам да вечерам,сакам само ручекот и за вечера само салата,или мора и вечера да имам?

2. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    јас си ја прилагодував, не вечерав секој ден...јадев повеќе овошје и зеленчук...ама диетава стварно има ефект..барем кај мене...

3. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Еве приме јас не вечерам,но наместо салати навечер да јадеш јади тоа што ти било наменето за ручек,еве ќе го земам протеинскиот ден ако јадеш месо и вечерта наместо салата земи јади месо но на пола порција како што е дадено.

4. Ambrosija

Ambrosija Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Диетава е ефикасна ... ја имам држано пред некое време и ослабев 10 кг за месец ипол ...ама во моментот ми треба мотивација за да почнам пак.... Од утре ...протеински ден ... и уште 10 кг. минус ... :)

5. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Темпирај си го времето, појади до 9, ручај во 1-2 и вечерај пред 8, потоа испешачи барем половина час или вежвај (орбитрек, стомачни, денсај на омилената песна) околу 15-20 колку да не ти биде тежина доколку сакаш да си легреш рано :)

Имам голем проблем со тежината. Ја држев 2 месеца и ослабев околу 18кг, дојде нова година и празниците и се вратив на стариот режим. Не ја продолжив со помисла дека иде летото и тогаш ке ја продолжам дека најубаво се држе пошто си дома. Али направив голема грешка. Нонстоп дома и само јадам... Дури Јули месец почнав да си ги вракам килограмите (после 4 - 5 месеци). Од утре ја почнувам официјално, затоа што почнуваме со школо и се знае кога што треба да се јаде исполнет ми е денот :) ... Ке бидам закачена нонстоп на темата, ке си најдам некоја феминка со која ке си водам инат :lol: . Мисијата ми е да се средам до матура :)

Подршка до останатите феминки :)

6. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Леле амбросија ќе ми кажиш како успеа за месец и пол да намалиш 10 кг?
    Јас исто толку време ја држев диетава ама намалив околу 5 кг само ( може немаше ни толку ) па ја прекинав и сега скоро пак ја почнав не знам 2 недели може има поминато ама се на исто место стојам со тежината...ни погоре ни подолу...а сакам да намалам уште 7-8 кг од прилика за еден месец...дали е изводливо тоа?

7. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    и јас ја почнувам денеска..летово малку претерав со јадењето ... но од денес се враќаме во нормала... :)
    Ќе пишувам резултати .. држете ми среќаа :D

8. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Епа јас од утре ке ја почнам,која почнува утре да ја држи нека ми пише,да се дружиме :D заедно сме послини хахаха ;)

9. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Што повеке килограми имаш толку побрзо слабееш, доколку вишокот е минимален малку потешко... потруди се ке ги симнеш :)

10. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    е па и не е баш минимален вишокот :)

11. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    може да се јадат 2 банани за доручок ?

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    8.432
    да, вика 2 овошја по ваш избор, најважно е да се исти

13. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    јас мислам банани можиш за овошниот ден само, инаку треба да се избегнуваат бидејќи многу се калорични или пак една само

14. Ambrosija

Ambrosija Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Денес компирчиња... вчера јајца... утре макарони и сос од домати... полека минуваат првите четири дена......
    а инаку ослабев баш буквално набрзина..4 кг. за првите 12 дена.... секој различно реагира..ама мислам дека диетата е супер за секој....

15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    8.432
    нема врска ке те задржат сит подолго време или пак ке јадеш помала количина храна на ручек јас јадев банани за појадок и сепак имаше ефект, нели може наместо овошје да земеш и суво грозје и јаткасти плодови а сепак се доста калорични, мислам дека подобро наутро да внесеш покалорична храна одколу навечер

16. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Првиот пат кога ја држев за појадок јадев само банани, затоа што не сум многу по овожјето, а бананата те остава сит подолго време.

Ке ви откријам една мала тајна на мајками за протеинскиот ден :)
    Кога се готви супата да се стави една главица кромид и убаво да се свари. Кромидот ке го изгуби мирисот и вкусот затоа нема потреба од паника и потоа добро да се испасира со остнатиот зеленчук внатре.
    Последици: по половина час откако ке ја конзумирате супата имате потреба од голема нужда и полни сте гасови во наредните неколку дена :D , а тоа е добро затоа што се исфрлаат гасовите од телото.
    Втора ден ми е денес и се чувствувам многу подобро само поради тоа исфрлање на гасови :)

17. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Денеска ми е 9ти ден па ке видиме после 15 ке се мерам па ке видиме колкѕ сум намалила :D се надевам барем на 2 кила :rofl: :rofl: :rofl: вие пд прлика колку намалувате за 15 дена :) :)

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    8.432
    еее и јас сум 9 ден денес ама се немам мерено сеуште, инаку минатиот пат за 8 дена симнав 3 кг зависи кај секој е различно

19. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    л :D :D ајде можи и јас ке слезам 3 кг ке писам ама после 15 дена :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: или ке се радувам или не едно ке биди ама битно не се откажувам :P :P :P

20. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Јас еднаш ја почнав па ја прекинав,море не еднаш 1000 пати,но денес се мотивирав и се решив ја почнав денес,имам јадено лубеница едно парче,овде пишува 3 јајца ама мене многу ми се така да само една белка сега ке јадам,бидечи жолчка нејадам многу многу или ако ми е малце 2 ќе изедам белки,нема да вечерам поради тоа што сега пред малце станав и не чувствувам глад,па ако има некоја девојка што ја почнала денес нека ми пише во лп па ќе си дискутираме :)