УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Диетава jа завршив пред месец и пол, и jа издржав до краj, со тоа што си правев одстапки, како на пример си пиев кафе до млеко цело време, кога нешто ке мноооооогу ке сакав да каснам си каснував и сепак продолжував.... Ослабев 10кг и не ги вратив, а jадам нормално без овошjе сабаjле, така што само напред феминки, каj и да е пак ке ви се придружам :)

На Menasss, d.1990, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    So kolku kilogrami pocna ako ne e tajna i kolku oslabe vo obem?

3. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Не ја прекинав диетава. Викендов бев надвор од дома и си јадев сешто ама пак продолжувам. Демотивирачки ми е да почнувам од почеток ми се чини во место стојам кога сум 7,8 ден ..
    Денес веќе 22ри ден и одлично се чуствувам. Со оглед на тоа што правам грешки, на пр во јх ден за вечера јадам пола од ручекот + многу малку благо, наместо една, јас јадам две кришки интегрален леб ( само кога сум многу гладна) , а и се тешам со тоа дека сум во ПМС па апетит до плафон, нормално да нема резултат на вага.. Невермајнд, полека се намалува и апетитот, почнав по 4/5 л вода да пијам, навечер пешачам по малку и знам дека ќе има резултати, после водениот секако ќе се слизнат :)

Денес на менито:
    п: една праска
    р: сварен па подпржен компир на капка маслиново со маслинки, свежи шампињони, мешан зачин и куркума + парче и поч р'жан леб (мноооогу е вкусно,пробајте)
    в: пола од ручекот со салата (за ручек заборавив)

А и зошто ве нема женичкиии? Па како ќе се мотивираме ако не пишувате? Лошиии:D

Последна измена: 13 јуни 2016
    На Menasss, d.1990, ...Arthemisia... и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    @Megannn Ако не е тајна, кажи ми колку кг ослабе за овие 22 дена?! Мада 22 дена не е голем период во однос на тие 90 дена. Што знам.
    Само продолжи напред, никако не се откажувај. :)

5. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    @Сунѓерот Боб Се немав мерено пред почетокот на диетата, може само 1-2 кила да сум, ама во обем има разлика, широки панталони се добар знак дека дошло до промени :)

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Ке почнам и јас. Едноставно морам !

На Menasss, ♡BuBaLe♡ и Сунѓерот Боб им се допаѓа ова.
  7. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Само напред! Без откажување! :)

Утре почнуваш?

На ♡BuBaLe♡ и Avokado им се допаѓа ова.
  8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    :( планирам во петок. Имам некој ден слободен и ќе одам кај баба ми, а таа прави сукано месено, ѓомлезе.... и ај кажи како да не каснам :))
    затоа си ветив себеси од петок и ќе бидам редовна овде на фемина за подршка и совети

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Имаш група на фб за мотивација прашувај слободно

На ♡BuBaLe♡ и jasmina00 им се допаѓа ова.
  10. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378

11. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Алал да ти е од сега за септември мислиш, што ти е на нозеве ?

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Неможам да ослабам 15 кг ако почнам на 20 август за 5 сеп :)) така да мора со време.
    А нозете имам некакви грутчиња од позади под колено, па ми е страв да не е она тромбоза проширени вени како ли ги викаат. Знам дека ми е од тежина и постојано седење :(

13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Браво, а инаку тоа е да ама не знам дали се лечи тоа веќе појавено.Јас имам испуштени, пред 2 недели ми се појавија многу за 2/3 дена а предтоа само две мали имав и од лани една на средина на нога под коленото вертикална 10 цм е

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    барем да го спречам да се зголемува или проширува.... макар што и генетиката ни е гојазност и проширени вени...но сепак морам сама да си превенирам некои работи

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Dami , moram da ve izvestam gi zavrsiv 90 dena, I rezultatot e -15kg..Imav otstapki ponekogas, i prezadovolna sum od rezultatot.. Mnogu pati ja pocnuvav UN I ja prekinuvav,no ovoj pat do kraj ja izdrzav.Vo plan sum uste eden krug,no ke pravam pauza 2 nedeli I povtorno pocnuvam..So lesno,I ne se otkazuvajte I da napravite greska prodolzete so naredniot den, kako nisto da ne bilo. Izvinete za latinicata od mobilen pisuvam.

На ...Arthemisia..., Menasss, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Сега е важно да продолжиш уште 90 дена со овошен појадок, уште ќе доослабиш и од тоа!
    Браво за издржливоста, лесно е нели и супер чувството сега!

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Браво! :bow:

Јас би ти дала еден совет, ама твое си е како ќе одлучиш. :) Наместо да ја држиш пак би ти препорачала да ја држиш УН одржување. Е по завршување на одржување можеш да ја почнеш повторно УН.
    Сепак се работи за подолг период и може не ти се чека толку.

Среќно што и да одлучиш. :)

На Ammy.Lee и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. happylinda

happylinda Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    zdravo sakam da ve prasam tie sto ja drzele dietava. JAs pocnav da ja drzam, deneska 4 den, no mozebi e glupo tro no rabotata e sto ne se cuvstvuvam voopsto gladna, bas kako podujana sum ( a dalim sekogas prvata nedela od dietite treba da ti bidi poteska) i malce mi e cudno? normalno e ima nekoja kako mene? :) ke vi pisam ovie cetiri dena sto jadev da ne imam napraveno greski, pa da gi ispravam.
    Znaci site denovi nasabalje ovosje. Voda mnogu malce pijam toa mi e mana, pola kilo vo denot.
    1den- rucek dve covtina, salata krastavici domati kromid, edno integralno lebce (supa neznaev deka e moralno). Vecera- edno covte, salata isto i pola lepce.
    2den-rucek grasak, salata domati i piperka, edno lebce. Vecera pola od rucekot.
    3 den- rucek pica so maslinki pecurki kromid domat piperka, Vecera edno parce torta i eden red cokolado 75% kakao.
    4den ovosje zelencuk, od ovosje praski jabolko kiva, a od zelencuk domat krastavica morkov kromid. Ispravno e do sega? kafe pijam bez seker samo ednas vo denot. Imam 60 kila sakam samo 5 kila da oslabam. Sovet nekoj, duri mi e strav da ne se zdebelam oti se custvuvam prejadeno, a kolicinaki nejadam mnogu, salatite mi se normalno eden domat i edna pomala krastavica i toa ne ja dojaduvam cela. Picata bese standard golemina da recam- kako mala pica. Izvinite za dolgiov post

19. girl1111

girl1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    334
    Сум пробувала до сега да ја држам диетава но се нешто ќе испадне и сум прекинувала но КРАЈ...од утре почнувам и јас и не се откажувам:fubar::*:*

20. Sneze63

Sneze63 Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Диетава не ни можам да речам дека е диета повеќе како режим на исрана. Мене ми е многу лесно и тоа и на работа сум со различни смени. Еве денес ми е 13ти ден ЈX па да прашам дали варена пченица може денес или тоа е скроб ?

На d.1990 му/ѝ се допаѓа ова.