Диетава jа завршив пред месец и пол, и jа издржав до краj, со тоа што си правев одстапки, како на пример си пиев кафе до млеко цело време, кога нешто ке мноооооогу ке сакав да каснам си каснував и сепак продолжував.... Ослабев 10кг и не ги вратив, а jадам нормално без овошjе сабаjле, така што само напред феминки, каj и да е пак ке ви се придружам
Не ја прекинав диетава. Викендов бев надвор од дома и си јадев сешто ама пак продолжувам. Демотивирачки ми е да почнувам од почеток ми се чини во место стојам кога сум 7,8 ден .. Денес веќе 22ри ден и одлично се чуствувам. Со оглед на тоа што правам грешки, на пр во јх ден за вечера јадам пола од ручекот + многу малку благо, наместо една, јас јадам две кришки интегрален леб ( само кога сум многу гладна) , а и се тешам со тоа дека сум во ПМС па апетит до плафон, нормално да нема резултат на вага.. Невермајнд, полека се намалува и апетитот, почнав по 4/5 л вода да пијам, навечер пешачам по малку и знам дека ќе има резултати, после водениот секако ќе се слизнат Денес на менито: п: една праска р: сварен па подпржен компир на капка маслиново со маслинки, свежи шампињони, мешан зачин и куркума + парче и поч р'жан леб (мноооогу е вкусно,пробајте) в: пола од ручекот со салата (за ручек заборавив) А и зошто ве нема женичкиии? Па како ќе се мотивираме ако не пишувате? Лошиии
@Megannn Ако не е тајна, кажи ми колку кг ослабе за овие 22 дена?! Мада 22 дена не е голем период во однос на тие 90 дена. Што знам. Само продолжи напред, никако не се откажувај.
@Сунѓерот Боб Се немав мерено пред почетокот на диетата, може само 1-2 кила да сум, ама во обем има разлика, широки панталони се добар знак дека дошло до промени
планирам во петок. Имам некој ден слободен и ќе одам кај баба ми, а таа прави сукано месено, ѓомлезе.... и ај кажи како да не каснам ) затоа си ветив себеси од петок и ќе бидам редовна овде на фемина за подршка и совети
Неможам да ослабам 15 кг ако почнам на 20 август за 5 сеп ) така да мора со време. А нозете имам некакви грутчиња од позади под колено, па ми е страв да не е она тромбоза проширени вени како ли ги викаат. Знам дека ми е од тежина и постојано седење
Браво, а инаку тоа е да ама не знам дали се лечи тоа веќе појавено.Јас имам испуштени, пред 2 недели ми се појавија многу за 2/3 дена а предтоа само две мали имав и од лани една на средина на нога под коленото вертикална 10 цм е
барем да го спречам да се зголемува или проширува.... макар што и генетиката ни е гојазност и проширени вени...но сепак морам сама да си превенирам некои работи
Dami , moram da ve izvestam gi zavrsiv 90 dena, I rezultatot e -15kg..Imav otstapki ponekogas, i prezadovolna sum od rezultatot.. Mnogu pati ja pocnuvav UN I ja prekinuvav,no ovoj pat do kraj ja izdrzav.Vo plan sum uste eden krug,no ke pravam pauza 2 nedeli I povtorno pocnuvam..So lesno,I ne se otkazuvajte I da napravite greska prodolzete so naredniot den, kako nisto da ne bilo. Izvinete za latinicata od mobilen pisuvam.
Сега е важно да продолжиш уште 90 дена со овошен појадок, уште ќе доослабиш и од тоа! Браво за издржливоста, лесно е нели и супер чувството сега!
Браво! Јас би ти дала еден совет, ама твое си е како ќе одлучиш. Наместо да ја држиш пак би ти препорачала да ја држиш УН одржување. Е по завршување на одржување можеш да ја почнеш повторно УН. Сепак се работи за подолг период и може не ти се чека толку. Среќно што и да одлучиш.
zdravo sakam da ve prasam tie sto ja drzele dietava. JAs pocnav da ja drzam, deneska 4 den, no mozebi e glupo tro no rabotata e sto ne se cuvstvuvam voopsto gladna, bas kako podujana sum ( a dalim sekogas prvata nedela od dietite treba da ti bidi poteska) i malce mi e cudno? normalno e ima nekoja kako mene? ke vi pisam ovie cetiri dena sto jadev da ne imam napraveno greski, pa da gi ispravam. Znaci site denovi nasabalje ovosje. Voda mnogu malce pijam toa mi e mana, pola kilo vo denot. 1den- rucek dve covtina, salata krastavici domati kromid, edno integralno lebce (supa neznaev deka e moralno). Vecera- edno covte, salata isto i pola lepce. 2den-rucek grasak, salata domati i piperka, edno lebce. Vecera pola od rucekot. 3 den- rucek pica so maslinki pecurki kromid domat piperka, Vecera edno parce torta i eden red cokolado 75% kakao. 4den ovosje zelencuk, od ovosje praski jabolko kiva, a od zelencuk domat krastavica morkov kromid. Ispravno e do sega? kafe pijam bez seker samo ednas vo denot. Imam 60 kila sakam samo 5 kila da oslabam. Sovet nekoj, duri mi e strav da ne se zdebelam oti se custvuvam prejadeno, a kolicinaki nejadam mnogu, salatite mi se normalno eden domat i edna pomala krastavica i toa ne ja dojaduvam cela. Picata bese standard golemina da recam- kako mala pica. Izvinite za dolgiov post
Сум пробувала до сега да ја држам диетава но се нешто ќе испадне и сум прекинувала но КРАЈ...од утре почнувам и јас и не се откажувам*
Диетава не ни можам да речам дека е диета повеќе како режим на исрана. Мене ми е многу лесно и тоа и на работа сум со различни смени. Еве денес ми е 13ти ден ЈX па да прашам дали варена пченица може денес или тоа е скроб ?