1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    963
    Диетава jа завршив пред месец и пол, и jа издржав до краj, со тоа што си правев одстапки, како на пример си пиев кафе до млеко цело време, кога нешто ке мноооооогу ке сакав да каснам си каснував и сепак продолжував.... Ослабев 10кг и не ги вратив, а jадам нормално без овошjе сабаjле, така што само напред феминки, каj и да е пак ке ви се придружам :)

На Menasss, d.1990, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.439
    So kolku kilogrami pocna ako ne e tajna i kolku oslabe vo obem?

3. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Не ја прекинав диетава. Викендов бев надвор од дома и си јадев сешто ама пак продолжувам. Демотивирачки ми е да почнувам од почеток ми се чини во место стојам кога сум 7,8 ден ..
    Денес веќе 22ри ден и одлично се чуствувам. Со оглед на тоа што правам грешки, на пр во јх ден за вечера јадам пола од ручекот + многу малку благо, наместо една, јас јадам две кришки интегрален леб ( само кога сум многу гладна) , а и се тешам со тоа дека сум во ПМС па апетит до плафон, нормално да нема резултат на вага.. Невермајнд, полека се намалува и апетитот, почнав по 4/5 л вода да пијам, навечер пешачам по малку и знам дека ќе има резултати, после водениот секако ќе се слизнат :)

Денес на менито:
    п: една праска
    р: сварен па подпржен компир на капка маслиново со маслинки, свежи шампињони, мешан зачин и куркума + парче и поч р'жан леб (мноооогу е вкусно,пробајте)
    в: пола од ручекот со салата (за ручек заборавив)

А и зошто ве нема женичкиии? Па како ќе се мотивираме ако не пишувате? Лошиии:D

Последна измена: 13 јуни 2016
    На Menasss, d.1990, ...Arthemisia... и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    @Megannn Ако не е тајна, кажи ми колку кг ослабе за овие 22 дена?! Мада 22 дена не е голем период во однос на тие 90 дена. Што знам.
    Само продолжи напред, никако не се откажувај. :)

5. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    @Сунѓерот Боб Се немав мерено пред почетокот на диетата, може само 1-2 кила да сум, ама во обем има разлика, широки панталони се добар знак дека дошло до промени :)

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    Ке почнам и јас. Едноставно морам !

На Menasss, ♡BuBaLe♡ и Сунѓерот Боб им се допаѓа ова.
  7. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Само напред! Без откажување! :)

Утре почнуваш?

На ♡BuBaLe♡ и Avokado им се допаѓа ова.
  8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    :( планирам во петок. Имам некој ден слободен и ќе одам кај баба ми, а таа прави сукано месено, ѓомлезе.... и ај кажи како да не каснам :))
    затоа си ветив себеси од петок и ќе бидам редовна овде на фемина за подршка и совети

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.044
    Имаш група на фб за мотивација прашувај слободно

На ♡BuBaLe♡ и jasmina00 им се допаѓа ова.
  10. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379

11. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.044
    Алал да ти е од сега за септември мислиш, што ти е на нозеве ?

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    Неможам да ослабам 15 кг ако почнам на 20 август за 5 сеп :)) така да мора со време.
    А нозете имам некакви грутчиња од позади под колено, па ми е страв да не е она тромбоза проширени вени како ли ги викаат. Знам дека ми е од тежина и постојано седење :(

13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.044
    Браво, а инаку тоа е да ама не знам дали се лечи тоа веќе појавено.Јас имам испуштени, пред 2 недели ми се појавија многу за 2/3 дена а предтоа само две мали имав и од лани една на средина на нога под коленото вертикална 10 цм е

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    барем да го спречам да се зголемува или проширува.... макар што и генетиката ни е гојазност и проширени вени...но сепак морам сама да си превенирам некои работи

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.282
    Dami , moram da ve izvestam gi zavrsiv 90 dena, I rezultatot e -15kg..Imav otstapki ponekogas, i prezadovolna sum od rezultatot.. Mnogu pati ja pocnuvav UN I ja prekinuvav,no ovoj pat do kraj ja izdrzav.Vo plan sum uste eden krug,no ke pravam pauza 2 nedeli I povtorno pocnuvam..So lesno,I ne se otkazuvajte I da napravite greska prodolzete so naredniot den, kako nisto da ne bilo. Izvinete za latinicata od mobilen pisuvam.

На ...Arthemisia..., Menasss, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    106.829
    Сега е важно да продолжиш уште 90 дена со овошен појадок, уште ќе доослабиш и од тоа!
    Браво за издржливоста, лесно е нели и супер чувството сега!

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Браво! :bow:

Јас би ти дала еден совет, ама твое си е како ќе одлучиш. :) Наместо да ја држиш пак би ти препорачала да ја држиш УН одржување. Е по завршување на одржување можеш да ја почнеш повторно УН.
    Сепак се работи за подолг период и може не ти се чека толку.

Среќно што и да одлучиш. :)

На Ammy.Lee и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. happylinda

happylinda Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    zdravo sakam da ve prasam tie sto ja drzele dietava. JAs pocnav da ja drzam, deneska 4 den, no mozebi e glupo tro no rabotata e sto ne se cuvstvuvam voopsto gladna, bas kako podujana sum ( a dalim sekogas prvata nedela od dietite treba da ti bidi poteska) i malce mi e cudno? normalno e ima nekoja kako mene? :) ke vi pisam ovie cetiri dena sto jadev da ne imam napraveno greski, pa da gi ispravam.
    Znaci site denovi nasabalje ovosje. Voda mnogu malce pijam toa mi e mana, pola kilo vo denot.
    1den- rucek dve covtina, salata krastavici domati kromid, edno integralno lebce (supa neznaev deka e moralno). Vecera- edno covte, salata isto i pola lepce.
    2den-rucek grasak, salata domati i piperka, edno lebce. Vecera pola od rucekot.
    3 den- rucek pica so maslinki pecurki kromid domat piperka, Vecera edno parce torta i eden red cokolado 75% kakao.
    4den ovosje zelencuk, od ovosje praski jabolko kiva, a od zelencuk domat krastavica morkov kromid. Ispravno e do sega? kafe pijam bez seker samo ednas vo denot. Imam 60 kila sakam samo 5 kila da oslabam. Sovet nekoj, duri mi e strav da ne se zdebelam oti se custvuvam prejadeno, a kolicinaki nejadam mnogu, salatite mi se normalno eden domat i edna pomala krastavica i toa ne ja dojaduvam cela. Picata bese standard golemina da recam- kako mala pica. Izvinite za dolgiov post

19. girl1111

girl1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    334
    Сум пробувала до сега да ја држам диетава но се нешто ќе испадне и сум прекинувала но КРАЈ...од утре почнувам и јас и не се откажувам:fubar::*:*

20. Sneze63

Sneze63 Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Диетава не ни можам да речам дека е диета повеќе како режим на исрана. Мене ми е многу лесно и тоа и на работа сум со различни смени. Еве денес ми е 13ти ден ЈX па да прашам дали варена пченица може денес или тоа е скроб ?

На d.1990 му/ѝ се допаѓа ова.