УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. swatko12345

swatko12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    kakaoto ne e preporaclivo sekoj den osven vo JH za vecera kako zamena za crno cokolado bidejki e mnogu kaloricno

2. maloto***

maloto*** Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sakam da prasam dali mozi vo proteinskiot den jajca przeni bez maslo vo tavce za palacinki :$?? A inace deneska mi e 5ti den i se merev -2kg mozno e??

3. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    moze :)

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    А да ги прашам тие што ослабеле 25+ дали имаат вишок кожа? Јас имам за слабеење 26-7 кг и ми е страв од тоа. Сакам да вежбам на орбитрект, но немам дома а и немам финансии а во теретана да идам нема шанси, срам ми е. :(

5. maloto***

maloto*** Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Falaaa :)) dobro e togas zosto vareni jajca i ne jadam bas mn :/

6. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas ja napraviv prvata greska :( Nemozam bez blago sto da pravam nemozev da odoleam na sladoled. I sega odpocetok da pocnam so proteinski den ili da produzam? Sepak visok mi se 2-3 kg i poveke sakam da se oslobodam od poduenost ali od blago nemozam da se otkazam vo denot. Vcera izdrzav i odsabalje primetiv mi se vrtese neznam dali e normalno prv pat vo zivot drzam dieta

7. cukarkoval

cukarkoval Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Дали може да се држе диетата но без овошен ден, од јагленохидратен нареден протеински?

8. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Prodolzi .. Site pravime greski svesno ili nesvesno ponekogas samo vnimavaj da ne ti stanat navika

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  9. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Denovite nesmeat da se preskoknuvaat nitu pak da se menuva redosledot. Toa e po pravilo na Un dieta se drugo e na vasa odgovornost :)

На cukarkoval му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    @Rubiii не се согласувам со тебе, нај важното во диетава е всушност конзумирање на еден вид храна во текот на денот. Првите денови си се хранела по твој начин, во ред, но пробај наредниот циклус на правилен начин, ќе приметиш и самата колку полесно ќе ти биде кога нема да мешаш намирници. А и полесно за тебе, готвејќи еднаш имаш за цел ден :D
    А за течностите да, играат гоооолема улога во губењето кг а и на вакво време му треба убава детоксикација на организмот.

@Mi-Ma продолжи златна, ништо нема да се поремети од една грешка, ќе си ги ставиш работите под контрола со време.

@cukarkoval Јас мислам дека може, тоа е веќе модифициран вид на УН ама пробај, можеби ќе имаш ефект. Сепак како што ти кажаа, тоа си е на твоја одговорност.

@1418 Баш ми е мило што можам да мотивирам некого, почнувај ајде, големо друштво сме веќе. :lol:

На Menasss, cukarkoval, Mi-Ma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    20160623_134630.jpg
    Denes 3 den jh pa eve go mojot denesen rucek integralni makaroni so sos od kromid, pecurki, piperka, tikvica i brokula i malku domaten sos :)
    A za vecera treba samo cokolado ili pak pola porcija makaroni?

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Za vecera polovina porcija makaroni i red crno cokolado ili blago ( 2 parcinja torta ili 3-4 kolacinja ili 3-4 topcinja sladoled) i red crno cokolado.Crnoto cokolado e zadolzitelno

13. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Kje oslabam jas od ne jadenje a ne od dieta. :( Sakav denes da ja pocnam dietava, ama otkako si dojdov od kaj mojata doktorka ne mozam da se smiram. Cel den placam i se sozaluvam. I nisto vo usta ne mi se stava. Cel den nisto ne sum jadena. I ne veruvam deka nesto ke jadam. Za utre ke vidime. Nemam sili luge ni za dieta ni za nisto samo placam i spijam.

14. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Devojki da ve prasam, ja drzam dietava i se cuvstvuvam odlicno. E sega denes 30 den mi e i edvaj 3 kg sum oslabena megutoa vo obem sum mn padnata duri 2 konfekciski broja. Nosev 42 a sega mozam da vlezam duri vo 38. Kako e vozmozno?

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.161
    Jas malku denovive se opustiv,no ne preteruvav. Denes mi e 33den,se merev no nekade na pladne,naoblecena i sum 5.5kg oslabena. Pravam greski,priznavam,no mi trebaat uste -8 do posakuvanata cel. Od utre strogo po pravila odam. Moram do sredina na avgust da gi namalam i niv.

16. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mene denes mi e ovosen den i jadam svezo i susheno ovosje cel den i so 2 kafinja no problem e sto jas nepijam voda i tie 2l nema sanasi da gi ispijam. Mora da se pie voda ili moze i da ne se ispijat 2l ? I me interesira sto podrazbirate pod "greski" dali ako vo denot kasnete blago ili stanuva zbor za nesekojdnevni greski ? :)

17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Треба да одам на гости викендов, ми доаѓа овошен ден, а што да јадам на гости а да не им кажвам дека сум на диета??

18. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Браво, многуууу ..... а смеам да прашам со колку кг почна. Пиши ми инбокс

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  19. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Tecnostite se od golema vaznost probaj da pies sasi voda ili na 2 litri voda stavi sok od 1 isceden limon. Greska spored mene e mesanje na hrana, jadenje megu obroci, preskoknuvanje na obroci i da greska e ako kasnes blago vo drug den osven vo JH za vecera, no ako osetis potreba za blago podobro zemi ovosje ili 1-2 kocki crno cokolado .

20. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211

Моите грешки се од типот на : јадење повеќе овошје наутро кога неможам да издржам, ама различни
    Кога има дома тестенини на пример моите ги јадат со неутрална павлака, па и јас истото го правам
    Вчера ете овошен ми беше ама на работа не јадев и цела прегладнета со главоболка страшна, си седнав си јадев пилешко со ориз. И за вечера исто. И чоколадо плус. И ќе се убијам. Уште една недела и турбо ун ќе почнувам, неможам со овошните незнам што ми стана, а на почеток омилени ми беа..