1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. swatko12345

swatko12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    kakaoto ne e preporaclivo sekoj den osven vo JH za vecera kako zamena za crno cokolado bidejki e mnogu kaloricno

2. maloto***

maloto*** Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sakam da prasam dali mozi vo proteinskiot den jajca przeni bez maslo vo tavce za palacinki :$?? A inace deneska mi e 5ti den i se merev -2kg mozno e??

3. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    moze :)

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    А да ги прашам тие што ослабеле 25+ дали имаат вишок кожа? Јас имам за слабеење 26-7 кг и ми е страв од тоа. Сакам да вежбам на орбитрект, но немам дома а и немам финансии а во теретана да идам нема шанси, срам ми е. :(

5. maloto***

maloto*** Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Falaaa :)) dobro e togas zosto vareni jajca i ne jadam bas mn :/

6. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas ja napraviv prvata greska :( Nemozam bez blago sto da pravam nemozev da odoleam na sladoled. I sega odpocetok da pocnam so proteinski den ili da produzam? Sepak visok mi se 2-3 kg i poveke sakam da se oslobodam od poduenost ali od blago nemozam da se otkazam vo denot. Vcera izdrzav i odsabalje primetiv mi se vrtese neznam dali e normalno prv pat vo zivot drzam dieta

7. cukarkoval

cukarkoval Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Дали може да се држе диетата но без овошен ден, од јагленохидратен нареден протеински?

8. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Prodolzi .. Site pravime greski svesno ili nesvesno ponekogas samo vnimavaj da ne ti stanat navika

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  9. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Denovite nesmeat da se preskoknuvaat nitu pak da se menuva redosledot. Toa e po pravilo na Un dieta se drugo e na vasa odgovornost :)

На cukarkoval му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    @Rubiii не се согласувам со тебе, нај важното во диетава е всушност конзумирање на еден вид храна во текот на денот. Првите денови си се хранела по твој начин, во ред, но пробај наредниот циклус на правилен начин, ќе приметиш и самата колку полесно ќе ти биде кога нема да мешаш намирници. А и полесно за тебе, готвејќи еднаш имаш за цел ден :D
    А за течностите да, играат гоооолема улога во губењето кг а и на вакво време му треба убава детоксикација на организмот.

@Mi-Ma продолжи златна, ништо нема да се поремети од една грешка, ќе си ги ставиш работите под контрола со време.

@cukarkoval Јас мислам дека може, тоа е веќе модифициран вид на УН ама пробај, можеби ќе имаш ефект. Сепак како што ти кажаа, тоа си е на твоја одговорност.

@1418 Баш ми е мило што можам да мотивирам некого, почнувај ајде, големо друштво сме веќе. :lol:

На Menasss, cukarkoval, Mi-Ma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    20160623_134630.jpg
    Denes 3 den jh pa eve go mojot denesen rucek integralni makaroni so sos od kromid, pecurki, piperka, tikvica i brokula i malku domaten sos :)
    A za vecera treba samo cokolado ili pak pola porcija makaroni?

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Za vecera polovina porcija makaroni i red crno cokolado ili blago ( 2 parcinja torta ili 3-4 kolacinja ili 3-4 topcinja sladoled) i red crno cokolado.Crnoto cokolado e zadolzitelno

13. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Kje oslabam jas od ne jadenje a ne od dieta. :( Sakav denes da ja pocnam dietava, ama otkako si dojdov od kaj mojata doktorka ne mozam da se smiram. Cel den placam i se sozaluvam. I nisto vo usta ne mi se stava. Cel den nisto ne sum jadena. I ne veruvam deka nesto ke jadam. Za utre ke vidime. Nemam sili luge ni za dieta ni za nisto samo placam i spijam.

14. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Devojki da ve prasam, ja drzam dietava i se cuvstvuvam odlicno. E sega denes 30 den mi e i edvaj 3 kg sum oslabena megutoa vo obem sum mn padnata duri 2 konfekciski broja. Nosev 42 a sega mozam da vlezam duri vo 38. Kako e vozmozno?

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.985
    Допаѓања:
    41.750
    Jas malku denovive se opustiv,no ne preteruvav. Denes mi e 33den,se merev no nekade na pladne,naoblecena i sum 5.5kg oslabena. Pravam greski,priznavam,no mi trebaat uste -8 do posakuvanata cel. Od utre strogo po pravila odam. Moram do sredina na avgust da gi namalam i niv.

16. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mene denes mi e ovosen den i jadam svezo i susheno ovosje cel den i so 2 kafinja no problem e sto jas nepijam voda i tie 2l nema sanasi da gi ispijam. Mora da se pie voda ili moze i da ne se ispijat 2l ? I me interesira sto podrazbirate pod "greski" dali ako vo denot kasnete blago ili stanuva zbor za nesekojdnevni greski ? :)

17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    Треба да одам на гости викендов, ми доаѓа овошен ден, а што да јадам на гости а да не им кажвам дека сум на диета??

18. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.379
    Браво, многуууу ..... а смеам да прашам со колку кг почна. Пиши ми инбокс

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  19. swatko12345

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Tecnostite se od golema vaznost probaj da pies sasi voda ili na 2 litri voda stavi sok od 1 isceden limon. Greska spored mene e mesanje na hrana, jadenje megu obroci, preskoknuvanje na obroci i da greska e ako kasnes blago vo drug den osven vo JH za vecera, no ako osetis potreba za blago podobro zemi ovosje ili 1-2 kocki crno cokolado .

20. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211

Моите грешки се од типот на : јадење повеќе овошје наутро кога неможам да издржам, ама различни
    Кога има дома тестенини на пример моите ги јадат со неутрална павлака, па и јас истото го правам
    Вчера ете овошен ми беше ама на работа не јадев и цела прегладнета со главоболка страшна, си седнав си јадев пилешко со ориз. И за вечера исто. И чоколадо плус. И ќе се убијам. Уште една недела и турбо ун ќе почнувам, неможам со овошните незнам што ми стана, а на почеток омилени ми беа..