Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    4.538
    Вежбаш? Со храна како?
    Правиш нешто за негово намалување?

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    Не вежбам. Мидер не носам бидејќи ме боли тогаш. Со храна немам ред кога ќе успеам да јадам и што успеам тоа јадам. Најчесто ми се лоши од што гладувам.
    Но, добри прашања. Ќе почнам да вежбам барем бидејќи за ред и здрава храна уште ќе треба да почекам...

На karibian и didisi им се допаѓа ова.
  3. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    4.538
    Зошто да почекаш? Протеини и свежа салата се препорачуваат, и во бременост и после при доење. Пробај барем еден оброк да ти е таков. И без благо.
    За вежбање може и рано е, не знам, зависи како се чувствуваш, но верувам дека пешачиш, се шеткате со бебето. :)
    Трпеливо, би требало да спадне. :)

На mariz, emkaemka, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Јас за чудо вториов пат многу побрзо ми се повлече стомакот. Надуена сум мн само пред добивање... Од вежби трчам по деца, клекни стани земи собери играчки, крени спушти дете, шетам низ маало. Мислам зависи колку кг сте ставиле во бременоста.. јас со првото повеќе ставив, природно породена.. поспоро се повлече стомакот. Со второво помалку се поправив, царски породена.. а стомак многу брзо се повлече :) 5м од пораѓај има, а само 3,4+ кг имам уште... кои се само во бутови!

На Sexybaby86, gjoker4e, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Иста сум како тебе. Ослабев ептен зашо јадам кога можам.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    велиш дека мидер не носиш зошто тогаш те боли :^) шо те боли???

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    И јас престанав да носам одамна ради болки :worried: Не ме болеше кај матката, туку погоре кај папокот кога го носев мидерот :?:

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    ти со она шо погоре го опишуваш и со оваа болка кај папокот најдобро еден преглед кај интернист да направиш

На gjoker4e и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Бев... и ехо на абдомен направив. Рекоа следиме, за месец дена пак ке правам ехо. Одговор имав само истенчени црева и калцификати на дебелото црево... ако не ми се среди ми рекоа ке правиме колоноскопија. А болки сеуште знаат да ме фатат и лигава столица имам...

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    Целиот стомак не знам точно. Само знам дека сум за на лекар. Стомакот ми е како што имаше пишано една членка како собрана вреќа.
    Јас пред бременост имав 49 а сега имам 65. Се немам мерено за време на бременост и после пораѓај.
    Во друга тема имав прашано што е проблемот дека пред да одам во веце лошо ми е ми се темни и откако ќе отидам одма ми поминува.

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    не се за занемарување вакви симотоми и може досадна сум и хипохондрик ама јас за секоја ситница одам на преглед, а самата бременост и особено оперативен пораѓај се шок за организмот и огромни промени сме претрпеле

На mariz и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    Јас скроз обратно. Бремена прв пат во 4ти месец отидов. Му викам направив тест позитивен покажа ме гледа на ехо вика па ова е многу големо бебе. Ќе отидам најбрзо што можам. Инаку така треба почесто да се оди.

На ♡BuBaLe♡ и mariz им се допаѓа ова.
  13. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    jas so prvoto dete mnogu loso pominav prirodno se poragav so ovaa devenitifno ke odam carski aj tie koj ste se porodile carski dali boli anestezijata sto ja pustaat vo rbetot i dali dobivate nekoj inekcii proti bolka za da ne ve boli ranata dali osekate nesto dodeka ve operiraat mnogu mi e strav poradi losoto iskustvo so prvoto imam traumi

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Јас бев исто со прво природно во државна болница, па за второ сакав природно со епидурална во приватна, но завршив итен царски ради многу заматена плодова вода. Јас со јаки контракции бев додека ме боцкаа и искрено болката од боцкањето не беше страшна во споредба со јаките контракции кои ги имав, едвај нив ги дишев (а ги имав на 30 секунди), но знам боцкаат локално анестезија, па после боцкаат длабоко (кај мене немаше време за локално). Потоа се е полесно, јас осеќав само малку влечење, на крај кога ја вадеа беше најнезгодно (ми се приповраќа тогаш), дека бутнаа раце да ја извлечат, кога ја извлекоа осетив олеснување, како дел од мене да го снема одеднаш. Болката од раната не е нешто што неможе да се трпи, ставаат во инфузија против болки, а ако многу те боли ке си бараш и ке ти ставаат дополнително. Многу ниско се сече раната, па не е некоја страшна неподнослива болка, повеќе ме болеше рана од слепо црево отколку раната од царскиов :) Башка друго е кога си со бебе до тебе, побрзо, полесно поминува времето, а и болката. Инаку каде ке раѓаш? Зашто прво не пробаш со епидурална? Ако имаш таква опција, пробај така прво..

На didisi, stevemila и gjoker4e им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    После царски, првиот преглед, ве гледаа ли на ехо?
    Мојов гинеколог денеска ми рече немало потреба, само со рака|(

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.547
    Да, само не се сеќавам дали со вагинално или абдоминално ехо. Ама сигурна сум дека со рака не ме прегледа.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    И мене ми дојде чудно, па и препрашав нема ли со ехо, сеедно вагинално/абдоменално, рече не.
    Крв, урина, притисок, тежина и преглед со рака само(facepalm)

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.547
    Тоа изгледа германска школа :) Мене само ехо и толку. Не се сеќавам ни за крв, урина и сѐ останато што ти испитале. Само ми рече ПАП на 6 месеци од пораѓај.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Абдоменално мене ме гледаше.

На stevemila, danichap и fana им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Зошто рака :doh: ? Не гледам логика во тоа. :shake: Мене само абдоминално дирекно на рана.

На stevemila, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.