Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Може ли да ми објаснете како иде ова со осигурувањето што покрива во приватните болници

2. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    Осигурана сум од фирма преку триглав осигурување.

3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Не се сеќавам после колку време ама таквите конци сами ми паднаа, подолго ми стоеја пак ќе кажам не памтам колку, ама сигурно 40 дена беа поминати, посигурно е да прашаш, јас бев неодговорна ама среќа добро поминав

4. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    Мајкички некој да имал проблем со столицата после царски да ми сподели искуство и некој совет?

5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    После колку време од царскиот почнавте нормално да се движите и јадете мајки ? И после колку време ви надојде млеко ?
    Јас осеќам како боцкање денес на едната страна од раната незнам колку е во ред тоа ? Дали мачкате нешто ?

6. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Во болница бев 6 дена , таму секако се движев а кога дојдов дома веќе многу полесно ми беше, обврски околу бебето и заборавив и на рана и на се :)за јадење исто , дома веќе почнав да јадам понормално, на болница повеќе бев на течности и полесна храна . Млеко ми надојде дури петтиот ден а на раната не мачкам ништо и мене ме боцкаше посчле две три недели , мислам е знак дека заздравува раната . :)

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Многу вода , леден чај ,бистри сокови и полесна храна. Ама многу течности е најбитно и ќе се среди

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Prviot den ne mi dadoa hrana posle toa si jadev vo bolnica toa sto mi donesoa. Tretiot den i vo toalet bev bez problem. Mlekoto pocna da doaga 3-4 den. Na ranata imav nekoja lepenka 3 dena potoa mi ja izvadija rekoa da ne mackam nisto da ja drzam suva i posle 2 nedeli mozelo kremi za luznata da stavam. Se porodiv vo Remedika

На kostovaivana и minne992 им се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    По голема нужда во тоалет нормално си одеше ? Имаше нешто мака ?

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Nemav normalno otidov ama tie denovi mnogu tecnosti, oves so jogurt i lagano projde da ne recam ko podmackano:D

На kostovaivana и minne992 им се допаѓа ова.
  11. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    969
    Не е ништо страшно ако не отидеш. Еве јас не можев сама да отидам и на вториот ден ми дадоа Lefax и бидна. Можеш евентуално да прашаш дали и таму ја имаат таа практика.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    8 дена не бев отидена во вц после 8 дена запек морав да ставам чепче за да се олеснам и еве пак 2 дена не ми доаѓа за во вц незнам што да правам не е убаво пак со чепче ќе си направам мрзливи црева

13. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Лани кога се оперирав од миоми исто неможев со денови исто да отидам и ми помогна duphalac сируп. Само еднаш се напив и веќе немав проблем. Пробај со него.

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Dali primate probiotik? Jas samo so toa imam redovna stolica, em bezbedno, em zdravo, em efekt ima

15. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    Дали смеам да пијам дека дојам?

16. K.Maja*

K.Maja* Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, дали може некоја да ми објасни за царскиот рез во ГАК, како оди цела процедура откако отидеш во болница , дали истиот ден те пораѓаат или не ..?

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Смееш пробиотик, и за бебето е добар.

На Sandrus17 и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас прочитав дека мн често се случува запек после породување без разлика дали е царски или природно и поради тоа си земав пренатални со плус пробиотик и ги пиев од средина на 9-ти месец и плус исхраната ми е генерално протеинска, овошје и зеленчук со доста калории. Патронажната ми кажа обавезно чај од ким, цимет и супа секој ден. Е сега не треба врело да се пие ја денес утнав со супата сега премисла ми е зашто ми кажа а не послушав хаха

На Sandrus17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас за да не заседнам во Чаир уште 5 саати од операцијата станав и одев после поминати 26h во шок соба ме префрлија во соба и таму почнав сама да се движам сама и се туширав нормално само газот хаха и делот под раната. Ме болеше корнеше ама мора тоа е. Јадењето првите денови е сок и вода така да млеко и нема колострум имав јас и од предходно.Мене млекото ми дојде дури 4-оит ден и тоа ми направи невиден проблем камен ми беа градите кога се разбудив и качив температура па одмолзување и тоа сестрите го правеа до облоги од зелка и бев и со редуцирани течности тој ден. Само ѓеврек и bake rolls толку тој ден. Кај мене сеуште се нема воспоставена прсвилна лактација пред 16 дена се породив или се будам со една града бумбар другата мека и се такви некои дешавки.
    Раната како рана ќе те боли но секој ден помалку не се секирај, јас ги извадив конците на 14-иот ден дури и почнав да мачкам ама ми рекоа уште малку да почекам да заздрави. Креми би ти препорачала Contacttubex тоа имам од предходно користено сега имам една на Аvene не знам каков ефект ќе има на тагко ми му кажале дека таа била најефикасна. Он ја купи самоиницијативно му текнало у аптека кога купуваше капки за грчеви за бебето.Ова во Германија му кажале така да верувам дека е ќе има ефект.
    Инаку јас прееска со бебето си ја закачив и тоа убаво раната и сега ме боли :(

Прикачени фајлови:

На Luni и minne992 им се допаѓа ова.
  20. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Сите ли мачкате нешто на раната за зараснување?