Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. merina.93

merina.93 Истакнат член

Може ли да ми објаснете како иде ова со осигурувањето што покрива во приватните болници

2. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Осигурана сум од фирма преку триглав осигурување.

3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Не се сеќавам после колку време ама таквите конци сами ми паднаа, подолго ми стоеја пак ќе кажам не памтам колку, ама сигурно 40 дена беа поминати, посигурно е да прашаш, јас бев неодговорна ама среќа добро поминав

4. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Мајкички некој да имал проблем со столицата после царски да ми сподели искуство и некој совет?

5. minne992

minne992 Форумски идол

После колку време од царскиот почнавте нормално да се движите и јадете мајки ? И после колку време ви надојде млеко ?
    Јас осеќам како боцкање денес на едната страна од раната незнам колку е во ред тоа ? Дали мачкате нешто ?

6. Estella

Estella Истакнат член

Во болница бев 6 дена , таму секако се движев а кога дојдов дома веќе многу полесно ми беше, обврски околу бебето и заборавив и на рана и на се :)за јадење исто , дома веќе почнав да јадам понормално, на болница повеќе бев на течности и полесна храна . Млеко ми надојде дури петтиот ден а на раната не мачкам ништо и мене ме боцкаше посчле две три недели , мислам е знак дека заздравува раната . :)

minne992 likes this.
  7. Estella

Estella Истакнат член

Многу вода , леден чај ,бистри сокови и полесна храна. Ама многу течности е најбитно и ќе се среди

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Prviot den ne mi dadoa hrana posle toa si jadev vo bolnica toa sto mi donesoa. Tretiot den i vo toalet bev bez problem. Mlekoto pocna da doaga 3-4 den. Na ranata imav nekoja lepenka 3 dena potoa mi ja izvadija rekoa da ne mackam nisto da ja drzam suva i posle 2 nedeli mozelo kremi za luznata da stavam. Se porodiv vo Remedika

kostovaivana and minne992 like this.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

По голема нужда во тоалет нормално си одеше ? Имаше нешто мака ?

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Nemav normalno otidov ama tie denovi mnogu tecnosti, oves so jogurt i lagano projde da ne recam ko podmackano:D

kostovaivana and minne992 like this.
  11. *katja*

*katja* Истакнат член

Не е ништо страшно ако не отидеш. Еве јас не можев сама да отидам и на вториот ден ми дадоа Lefax и бидна. Можеш евентуално да прашаш дали и таму ја имаат таа практика.

minne992 likes this.
  12. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

8 дена не бев отидена во вц после 8 дена запек морав да ставам чепче за да се олеснам и еве пак 2 дена не ми доаѓа за во вц незнам што да правам не е убаво пак со чепче ќе си направам мрзливи црева

13. Estella

Estella Истакнат член

Лани кога се оперирав од миоми исто неможев со денови исто да отидам и ми помогна duphalac сируп. Само еднаш се напив и веќе немав проблем. Пробај со него.

Ms allways right likes this.
  14. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Dali primate probiotik? Jas samo so toa imam redovna stolica, em bezbedno, em zdravo, em efekt ima

15. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Дали смеам да пијам дека дојам?

16. K.Maja*

K.Maja* Нов член

Здраво девојки, дали може некоја да ми објасни за царскиот рез во ГАК, како оди цела процедура откако отидеш во болница , дали истиот ден те пораѓаат или не ..?

17. Annath

Annath Форумски идол

Смееш пробиотик, и за бебето е добар.

Sandrus17 and Bebe2021 like this.
  18. Ula

Ula Популарен член

Јас прочитав дека мн често се случува запек после породување без разлика дали е царски или природно и поради тоа си земав пренатални со плус пробиотик и ги пиев од средина на 9-ти месец и плус исхраната ми е генерално протеинска, овошје и зеленчук со доста калории. Патронажната ми кажа обавезно чај од ким, цимет и супа секој ден. Е сега не треба врело да се пие ја денес утнав со супата сега премисла ми е зашто ми кажа а не послушав хаха

Sandrus17 likes this.
  19. Ula

Ula Популарен член

Јас за да не заседнам во Чаир уште 5 саати од операцијата станав и одев после поминати 26h во шок соба ме префрлија во соба и таму почнав сама да се движам сама и се туширав нормално само газот хаха и делот под раната. Ме болеше корнеше ама мора тоа е. Јадењето првите денови е сок и вода така да млеко и нема колострум имав јас и од предходно.Мене млекото ми дојде дури 4-оит ден и тоа ми направи невиден проблем камен ми беа градите кога се разбудив и качив температура па одмолзување и тоа сестрите го правеа до облоги од зелка и бев и со редуцирани течности тој ден. Само ѓеврек и bake rolls толку тој ден. Кај мене сеуште се нема воспоставена прсвилна лактација пред 16 дена се породив или се будам со една града бумбар другата мека и се такви некои дешавки.
    Раната како рана ќе те боли но секој ден помалку не се секирај, јас ги извадив конците на 14-иот ден дури и почнав да мачкам ама ми рекоа уште малку да почекам да заздрави. Креми би ти препорачала Contacttubex тоа имам од предходно користено сега имам една на Аvene не знам каков ефект ќе има на тагко ми му кажале дека таа била најефикасна. Он ја купи самоиницијативно му текнало у аптека кога купуваше капки за грчеви за бебето.Ова во Германија му кажале така да верувам дека е ќе има ефект.
    Инаку јас прееска со бебето си ја закачив и тоа убаво раната и сега ме боли :(

Attached Files:

Luni and minne992 like this.
  20. mila89

mila89 Истакнат член

Сите ли мачкате нешто на раната за зараснување?