Не се сеќавам после колку време ама таквите конци сами ми паднаа, подолго ми стоеја пак ќе кажам не памтам колку, ама сигурно 40 дена беа поминати, посигурно е да прашаш, јас бев неодговорна ама среќа добро поминав
После колку време од царскиот почнавте нормално да се движите и јадете мајки ? И после колку време ви надојде млеко ? Јас осеќам како боцкање денес на едната страна од раната незнам колку е во ред тоа ? Дали мачкате нешто ?
Во болница бев 6 дена , таму секако се движев а кога дојдов дома веќе многу полесно ми беше, обврски околу бебето и заборавив и на рана и на се за јадење исто , дома веќе почнав да јадам понормално, на болница повеќе бев на течности и полесна храна . Млеко ми надојде дури петтиот ден а на раната не мачкам ништо и мене ме боцкаше посчле две три недели , мислам е знак дека заздравува раната .
Prviot den ne mi dadoa hrana posle toa si jadev vo bolnica toa sto mi donesoa. Tretiot den i vo toalet bev bez problem. Mlekoto pocna da doaga 3-4 den. Na ranata imav nekoja lepenka 3 dena potoa mi ja izvadija rekoa da ne mackam nisto da ja drzam suva i posle 2 nedeli mozelo kremi za luznata da stavam. Se porodiv vo Remedika
Nemav normalno otidov ama tie denovi mnogu tecnosti, oves so jogurt i lagano projde da ne recam ko podmackano
Не е ништо страшно ако не отидеш. Еве јас не можев сама да отидам и на вториот ден ми дадоа Lefax и бидна. Можеш евентуално да прашаш дали и таму ја имаат таа практика.
8 дена не бев отидена во вц после 8 дена запек морав да ставам чепче за да се олеснам и еве пак 2 дена не ми доаѓа за во вц незнам што да правам не е убаво пак со чепче ќе си направам мрзливи црева
Лани кога се оперирав од миоми исто неможев со денови исто да отидам и ми помогна duphalac сируп. Само еднаш се напив и веќе немав проблем. Пробај со него.
Здраво девојки, дали може некоја да ми објасни за царскиот рез во ГАК, како оди цела процедура откако отидеш во болница , дали истиот ден те пораѓаат или не ..?
Јас прочитав дека мн често се случува запек после породување без разлика дали е царски или природно и поради тоа си земав пренатални со плус пробиотик и ги пиев од средина на 9-ти месец и плус исхраната ми е генерално протеинска, овошје и зеленчук со доста калории. Патронажната ми кажа обавезно чај од ким, цимет и супа секој ден. Е сега не треба врело да се пие ја денес утнав со супата сега премисла ми е зашто ми кажа а не послушав хаха
Јас за да не заседнам во Чаир уште 5 саати од операцијата станав и одев после поминати 26h во шок соба ме префрлија во соба и таму почнав сама да се движам сама и се туширав нормално само газот хаха и делот под раната. Ме болеше корнеше ама мора тоа е. Јадењето првите денови е сок и вода така да млеко и нема колострум имав јас и од предходно.Мене млекото ми дојде дури 4-оит ден и тоа ми направи невиден проблем камен ми беа градите кога се разбудив и качив температура па одмолзување и тоа сестрите го правеа до облоги од зелка и бев и со редуцирани течности тој ден. Само ѓеврек и bake rolls толку тој ден. Кај мене сеуште се нема воспоставена прсвилна лактација пред 16 дена се породив или се будам со една града бумбар другата мека и се такви некои дешавки. Раната како рана ќе те боли но секој ден помалку не се секирај, јас ги извадив конците на 14-иот ден дури и почнав да мачкам ама ми рекоа уште малку да почекам да заздрави. Креми би ти препорачала Contacttubex тоа имам од предходно користено сега имам една на Аvene не знам каков ефект ќе има на тагко ми му кажале дека таа била најефикасна. Он ја купи самоиницијативно му текнало у аптека кога купуваше капки за грчеви за бебето.Ова во Германија му кажале така да верувам дека е ќе има ефект. Инаку јас прееска со бебето си ја закачив и тоа убаво раната и сега ме боли