кај мене имаше, цел рез ми беше лепен + шиен и од двете страни на ќошињата се гледаа како чворчиња конец пред да ми го извадат
Здраво мајки некоја пресна мајка со царски да пиши што и дадоа за раната, за опоравување, дали на бебето папочето му беше паднато со оглед на тоа дека се лежи повеќе ( да знам дали да земам газички спрејче), дали смеам да ставам нешто после некоја недела за стомакот да спадни. Дали некоја членка има порачувано од АННИ ФАРМ аптека.. Правам список со работи за мене и бебе па споредба на цени правам.. И да не заборавам каде да најдам Пери шише? И дали знаете колкава е цената на хиперманганот?
Крварењето не е поврзано со видот на пораѓај. Секако крвариш, крвариш од раната што ја остава постелката кога ќе излезе. Се чистиш. Се лежи 3-4 дена, не се лежи ништо повеќе, освен ако нешто има проблем бебето или ти.
Аха! Јас мислев сето тоа оди комплет вадење на постелката со царскиот затоа прашав за крварење зошто би имало! Значи дефинитивно ќе треба да го испразнам рафотот ма ДМ наредна недела? Ако слушните дека влошки и секојдневни и за менструација нема на залиха јас ги купив...
За првите денови можеш да си купиш мрежести влошки, ќе ти требаат ако имаш пообилно крварење, а и за во болница додека си, се препорачуваат тие.
Јас веќе имам план и од таблети (парацетамол, аналгин, ефералгин за мене вклучувајќи витамини минерали) исто така капки за носе на бебе, термометар, сет за ноктиња, силиконски брадавици, кремчиња, лосиони,купки, за мене за раната спреј, гази.. Буквално некаде околу 6-7илјади најскромни работи и цени ништо помпезно ништо бренд планирам за овој дел.. А се нема а се сакам ексик нерви искинав...
Се крвари исто како со природен. Секако дека се вади постелката но матката треба да си се исчисти. За време на царскиот го отвараат грлото за да може да излегува крвта