Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    и мене така ми велеа,дека мајката на жената што се порага не треба да знае :lol:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мајка ми не сакаше да знае, а татко ми ми се јави некој ден пред царски и ме замоли да му кажам кога ме закажаа, а неа не и кажа. :D Мене лично не ми беше проблем, на сите останати блиски им кажав, фактички само мајка ми не знаеше. :) Како сакате правете си, јас имав многу лесен пораѓај без разлика што ете не криев.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас не верувам во тие бабини деветини дека мајката на родилката на треба да знај,од чист пример,баба ми (на мајка ми мајка) ја носела мајка ми на пораѓај,па ме родила прелесно за 5 мин.Не можела да не знај баба ми бидејќи во тоа време живееле моите кај нив.

На Kaetana, Bebulleee, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.113
    Јас ѝ се јавив на мајка ми и ѝ кажав дека сум во болница и дека имам болки па лесно и брзо се породив. За мене е глупост тоа дека мајката на родилката не смее да знае.

На Kaetana, wannaBeMomma, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Тоа е само измислено така... но точната варијанта е да не знае мајката, за да не се грижи многу многу, зашто нели и порано раѓале по подолго време (зависи) :) Па мајката ке пукне од грижи до кај е што е :D

На Paka, Meckicja, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас така знам - не се кажува за да не те мислат :)

На Paka, Kaetana, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.113
    Така е точно, оти се гриже мајката и затоа не се кажува нејзе. Ама врска нема тоа со породувањето дали ќе биде тешко или лесно и колку ќе трае. Јас по мене си кажувам. Кога ѝ се јавив на мајка ми, ми кажа Јас вчера и денеска цел ден те мислам и предосеќам дека има нешто. Не знам ете.

На Momichka и mariz им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас затоа толку лесно и брзо се породив, дека мајка ми не знаеше дека одам на преглед, а уште помалку дека се пораѓам:rofl:
    Дури кога се породив не можевме да ги добиеме, си излегле да шетаат без телефони, па мораше по улици да ги бараат.

На Momichka, Meckicja, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Хаха ме насмеа. И јас мислам дека нема да кажам, сакам изненадување да биде. :rofl:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    34.303
    Мојте знаеа дека ќе се пораѓам,дури додека мајка ми не дојде во болница да ме види мислам по 18часа болки мачења јас тогаш сњ породив во рок од 15мин.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17
    Мамички еве ме и мене на темава... 31 недела, бебчо се завртел карлично (сака со газето да испаѓа) има уште време до пораѓај ама докторкава на приватно ми е малку скептична, ваљда нема да се преврти до крај, додека матичниот ме тера да лазам по 3-4 круга околу маса, секој ден! Некоја со слично искуство за совет?

Инаку не разбирам зошто ако е карлично автоматски си за царски, по приватниве не се нафаќаат за природно... Јас сум родена карлично и мама вика полесно поминала со мене (прва) отколку со сестра ми...

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    118.983
    И мoетo е истo. Oд 27мa неделa нaвaму е кaрличнa (36 + сум). Кaј првoрoтки ризикoт бил гoлем зa вaгинaлнo пoрoдувaње сo кaрличнo бебе првенственo штo глaвчетo (кaкo нaјгoлем дел) излегувa пoследнo и мoжнo е дa зaглaви a другa причинa и прекин нa дoтoкoт нa крв вo пaпoчнaтa врвцa дoдекa бебетo излегувa.Oд 27мa неделa прaвев вежби и јaс aмa дoсегa се немa зaвртенo,a сo секoј пoминaт ден шaнсите дa се сврти се се пoмaли. Ни вo држaвнo ни вo привaтнo немa дa те пoрoдaт вaгинaлнo сo кaрличнo бебе. Гoспoд дa не чувa и нaс и бебињaтa здрaви и живи, секaкo тoa е нaјвaжнo:inlove:

На Momichka, Bicc, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Кај мене второво цело време беше со главчето надолу. Во 32 недела беше карлично завртено. Ама во 36 недела пак беше со главчето надолу. Така што не се грижи, може да се сврти и непосредно пред породувањето. Само со убава мисла и со лесно!

На Bicc му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Moite znaeja, isto i negovite. Pa se porodiv prelesno
    Gluposti zivi :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Јас најтазе со искуство :) 31ва нед бебе супер надолу (така цела бременост го носев), и контрола во 34та бебе карлично, леле паники (првото природно родено, па почнав паника да си правам дека не сакам царски)... и 2 недели до следна контрола збеснав мислам... а големки бебиња си имам, па природно ке ме намачеа ако останеше така. И на контрола наредна во 36та бебе со глава надоле, ме израдува :) Еве бев и во Чаир веќе во 37ма и со главчето е надоле :inlove:
    Инаку и јас прво бебе на мајка ми, родена сум карлично и мајка ми прелесно поминала, а сестра ми нормален пораѓај, второ многу потешко :) двете по 3200г сме родени.
    Инаку лежев со перници под кичма убаво подигната (таков совет добив)... и уште еден добив но не практикував ми беше тешко така се укочував, кучешка поза и задникот што погоре да го креваш, а главата навнатре да ја пикаш... (ваљда убаво објаснив).

На Bicc и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17

Ќе видиме сега на за една недела на контрола, колку делува ова со лазењево не знам ама боли стомакот додека лазам, ваљда има дејство само што мене паника ме фаќа не сакам многу да се напрегам како и да биде нека не чува Господ, веќе е нормално и царскопт рез често се практикува, што од потреба што од страв... ќе известам за резултат од лазењево :)))

На mariz и fana им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Пробај и со перниците под кичма/задник... треба убаво да се кренеш и се напрчува стомакот нанапред, ваљда му дава повеќе простор на бебето така... :)

На Bicc му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Мами ве боли ли раната некогаш ? 3 месеца има поминато а денес на 2 пати имав како болка кај раната. Незнам дали е од времето сите што викаат , нормално ли е?

19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Нормално е, промена на време. Ако е поголемата болката напиј се кетонал/бруфен...

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Денес ме штрекаше. Изгледа од промена на време.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.