Ubistvoto na Almir sudot go klasificirase kako nenamerno ubistvo a ova na Nikola Sazdovski na svirep nacin toa e razlikata vo nasata drzava za nekoi ima pravda a za nekoi drugi NE... : ) citaj go odgovorot po gore vazi i za tebe..
Другар делото на Алмир е завршено,и нема јас тоа да го зборувам,значи случајот е завршен. Кажи ми тепање до смрт,нели е свирепо убивство тоа ме интересира?
Неможам да се сетам беше 2011 година знам дека директи=орот од петни жили негодуваше ама комисијата одлучи дека е лекарска грешка.
Ама и беше лекарска грешка. едвај ги примија. . и јас кога отидов без врски со дехидрирано дете истото го пројдов само што урлав таму за прием да направат. памтам кога почина детето и докторите кога рекле -гушкајте ја некад тоа помага... еееј поред куп доктори реанимација и сл... гушкајте го мртвото дете...
Немој,немој ќе почнам да плачам од случкава сега се присеќам како татково цело време го гледав по ходници се нервираше никој неќеше да го прими,случајно го прашувам"Пoвелете како да ви помогнам вика вака и вака за глава се фатив.Одам му викам на Министерот вака и вака со човекот.Вика брзо викни ми ги тие и тие и човекот нека дојде ама сите да се тука за 1 минута.
https://sitel.com.mk/nemalo-lekarsk...-rodilkata-koja-pochina-vo-shtipskata-bolnica Таман работа да имало лекарска грешка ќе треба оставка да си даде за 4мртви родилки од кои 3 прворотки во период од 6месеци.
А зашто мислите дека секогаш поради лекарска грешка е? жената не беше баш со сјајна анамнеза ко што видов. ..
Поставување на точна и навремена дијагноза и следење на состојбата на родилката во првите 24ч .Зарем не е лекарска грешка ако се запостави нешто од ова ? И не е секогаш лекарска грешка свесна сум дека постојат и компликации. НО во најголем дел од трагедиите во здравството е СИСТЕМСКА министерска грешка , па тек после надолу по пирамидата . За да постави точна и навремена дијагноза на еден др му требаат услови и средства за работа покрај неговата стручност. А кој е одговорен за тие услови да ги обезбеди ?! - Министерството -државата. И после трагедија истово министерство ќе проверува протокол санитарни услови инспекции истраги обдукциите и бла бла а ОН е задолжен да го обезбеди истото...Сам себе се проверува дали ја опремил болницата и во какви услови какви доктори работат?!? Па се чудев на "паметот "на медиц. сестрите во Радовиш се жалеле зошто во родилиштето докторите нивни НЕсакаке да работат , а "имало услови " за пораѓај. А ако тргне нешто наопаку што да прават тие доктори во амбуланта со родилка со компликација?!?! Ете има и доктори со памет не се будали да ризикуваат да работат во несоодветни услови каде не би можеле да интервенираат при компликации па да ги читаме во црна хроника.
http://dailythings365.com/zanimlivoti/voznemiruvachko-video-negovatelka-tepa-dete-vo-gevgeli-a/ Што е ова бе?
https://fokus.mk/tsarovska-isprati-inspektori-vo-gevgeliskata-gradinka/ Не го тепала велат. Плачело многу а таа со погрдни имиња му се обраќала. Дали верувате дека рацете ми се стресоа кога слушнав ова? Па оваа нормална ли е ?