E ова ! Да го ставеле во установа уште тогаш, жената жива ќе била. Ај сите ќе колеме животни и ќе се правиме ѓаволи, ама затвор или ментална установа никако.
Не верувам да знаеле дека го заклал мачето дека би го оставиле да шета слободно.. Он сега кажал дека го направил тоа. -мери му го умот (болен де) -
Јас сепак сум против откривање на идентитетот, не ради него, туку ради неговото семејство. Според мене доволен шок и болка е да дознаеш дека твоето чедо направило такво нешто. Нема потреба од јавно валкање на презимето, етикетирање на семејството па секој да покажува со прсти кон нив.
И тоа како треба да му се открие идентитетот. Што ако во тоа семејство има и друг шлакнат и опасен ? Поради безбедноста на другите треба да биде откриено кој е тој.
И? Ако идентитетот биде откриен ти ќе го решиш проблемот со потенцијалниот шлакнат и опасен секташ од истата фамилија? Идентитетот им е познат на оние кои треба. Не се филмајте многу.
Мене ми звучи како психопат дечково. Секта-мекта, секундарно е.. ако воопшто е вистина. Колење маче, кое ескалира во убиство на човек, најчесто е психопатија. Иначе, психопатијата не е болест. Ама можеш да 'препознаеш' психопатско однесување по: Немање емпатија, отсуство на грижа на совест, скоро секогаш почнува со тортура и убивање животни, за подоцна да ескалира во убивање луѓе. Не е наследно, не се 'учи', се раѓаат такви. Од прилика, 1% од светската популација се психопати, и не се сите убијци. Голем број ги има на високо-менаџерски позиции. Недостатокот на совест и емпатија, ригидноста, нарцисоидноста, бескрупулозноста.. им е баш од помош на такви работни места.
Народот треба да знае од кого треба да се држи подалеку. Ментално нарушување е. Мисли си дека не е,ама е наследно.И добрите и лошите особини се пренесуваат низ генерации.Многу зависи и од средината во која живеат луѓето.
Ја сум во генерација во школо со братот на убиецов и двајцата имаат документ дека не се психички стабилни. Е сега проблемот е што наоколу се расчу за ова у наше школо, па на детето падна некако целиот товар за убиството што го извршил братот и сите него го зборат. Се се дознава, сепак не сме Лас Вегас да се сокрие. Мислам дека подобро ќе беше да останеше во тајност, но самите комшии наоколу раскажуваат и толку треба. Од еден на трет идат муабетите. Не дека е толку тешко да се дознае идентитетот.
До толку не знам, надлежните во школо знаат, но предупредени сме дека има документ, да не го закачаме, во агресија можел се и сешто да направи, секогаш смирени да сме биле со него итн.
По којзнае кој пат институциите фејлнуваат одново и одново. Не можеме да го кривиме него, пошто он нема свест како наша, туку институциите. Ајде сега да видиме дали ќе се пуштат во истрага на сектата, која којзнае колку членови брои, спремни на исти хорори како овој.
Која црна држава бе луѓе,абе вие изгледа уште не сте свесни во каква мизеерна и гнасна држава живееме,институциите не реагираат,секој ден има насилство врз семејства,жени,и никој ништо не реагира,ова е со години и години вака.познавам доста луѓе кој се лекувале во Бардовци,кој се тешки психопати и никој ништо не реагира,ке лежат малце во Бардовци,ке искочат надвор,и така додека не направат убиство,или да згрозат од стрес живот на некој.Е после вакво нешто реагираат,ама да го рачистат убиството и тоа е тоа,скапаници сме,ужас од држава.
Прочитав дека полицијата знаела за него. Како и да е, да беше се како што треба во државава ќе ги најдеа со време болните.
Ова е веќе next level..не дека ми е страв од овие, и да ме заколат бар нема да умрам како секташка ама ми е жал за фамилиите нивни и пријателите.Што е најтрагично пари добиваат од ова сектиштава крвави пари. Извинете ама ј**еш паре ако немаш со кој да ги потрошиш. Треба повеќе проверка низ градовиве, поголема рација и повеќе алфаши.Тие сиротите се фокусирани само малолетници да ,,фаќаат” како дуваат и пијат, а не се свесни дека ова е поголем проблем каде каде.Ваљда нема да им уште еден ваков испад.
Вчера на вести слушав дека родителите на Саздо барале 10 милиони оштета од убијците.... Ама на крај ќе испадне да им дадат неколку илјади евра и ќе се заташка се,нема да одат во затвор ѓубрињава кои "не го убиле намерно",исто како што третиот убиец досега успешно си е во бегство... Да убиеја мое дете и 100 милиони да ми даваат не сакам,туку ќе направев се да скапат во затвор гнасите,и тоа доживотно да можеше....но,ова е мојата чудесна Македонија,полна со убијци и бегалци,на чело со Грујо и голем дел од "браќата"....
А што мајка бара во тоа школо ако е непресметлив во агресија !? ај да земете петиција веднаш вие соучениците да направите и нека го пратат кај што му е место. На прсти ли треба да одите за да не закопа некој или да му пресече грклан !? ако дијагнозата му е блага во ред може да оди во обично школо но во тоа не спаѓа и дека може сешто да направи. А ако е ептен отиден се знае кај треба да биде.
Пресудата за убијците на Саздо ќе биде укината?! https://sitel.com.mk/shehtanski-pre...-iI5845GNUIRjKCHaFgltpq0guAS42elZe4Dm-quRF4Xw
Ми се гади од ваква правда Како правник,а и како личност,ова е болно за мене.Политиката да ти го диктира правото Секој криминалец треба да биде казнет,а не да се заташкуваат докази и да се затвораат случаи.Погнасно нешто од селективна правда,нема.Не ми е важно дали се македонци или албанци,не ми е важна етничката припадност,секој за стореното дело мора да одговара.Ќе се претепуваат деца до смрт на улица,и како граѓани ќе живееме во страв,а пресуда нема.Е вака не се оди во ЕУ,не е проблем името,ова правосдуство е.Реформи во правосудството површни,пристрасни судии и обнивители,и „владеење на правото“,како во Див Запад.Саздо,вечна слава.Ќе се јаде некој правник еден ден да ја истера правдата.