Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Има луѓе кои веруваат. И баш нема ништо чудно.
    И јас бев решема да водам бременост кај еден доктор да не се случеше ова што се случи.
    Едноставно ми влева доверба и толку. За мене е правилно.

На theowndemon и fina erika им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Колку сте чудни, јас лично знам еден случај што очајно бараа спас луѓето, па кај 10 доктори отидоа на консултации. Сите исто им кажуваа. На крај отидоа во една приватна клиника, докторот ги беше прегледал без пари и им зборувал за методи кои ги има само кај нив, кои 90% ќе го излекуваат човекот, и им бараше цена 3000 евра за третманот. Луѓето спремни беа да дадат, во очај се ќе направиш. Јас им велев дека таков третман не постои, тие до последен момент не престанаа да го зборуваат. Ептен кога кажаа на други доктори што им понудиле сите им рекоа дека таков третман не постои и се откажаа некако, макар да верувам дека ги јаде грижа на совест што не се одлучиле за "третманот".

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    122.159
    Значи после се што прочитав не е крив докторот туку жената !!! Бре што сме менталитет. Нема везе што тој и пуштал снимки од други бебиња, што кога изгубила бебе ја лажел дека не е изгубено само искрварила, што ја клукал со хормони. Тој бре да не се надевал дека имле односи па ќе забремени и оп никому ништо. А бре лудак!! Само тоа можам да кажам. Пореметен. Инаку од Св лазар после работеше во Неуромедика дури и на телевизија излегуваше како специјалист за Инвитро и типов ладно си признава дека го сторил делото ама за добро на пациентката!!! Година дена го тужела во комора ама таму молчеле и кога видела дека не оди земала двокат. После ова се јавуваат уште 10 жени. Страшно!!! Ужасно!!!

На crimson, SexiLy, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  4. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Мoже дa се случи целa бременoст дa oдитесaмo кaј еден дoктoр . Нa пример вo oрдинaцијa Кoрунoвски имaaт aпaрaти зa скрининг,цтг и мoже дa се случи друг дoктoр дa не ти изврши преглед. Кaј мене се јaви прoблем и зaтoa бев и кaј други дoктoри,вo спрoтивнo и јaс ќе бев еднa oд ретките штo се oсклoниле нa еден дoктoр.
    Тукa се рaбoти зa дoвербa,женaтa имaлa дoвербa и зaтoa се oсклoнилa нa негo.
    Е сегa,друг мoмент не гo рaзбирaм. Прoчитaв декa кoгa и вршел вaгинaлен преглед пoчнaл сексуaлнo дa јa вoзнемирувa,знaчи тукa целa дoвербa иде у непoврaт,зoштo женaвa прoдoлжилa дa oди кaј oвoј дoктoр?
    Срaм дa му е нa дoктoрoт зa се,гoспoд дa му плaти!

На theowndemon и fina erika им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    За сексуален напад не ме ни чуди. Братучетка ми одеше кај еден гинеколог во Скопје, не го именувам кој е и почнал одоколу да и се пушта. Идиот. И таа не стапна кај него секако. А зошто женава ако и го направил тоа, продолжила кај него да оди? И јас се прашувам исто.

6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Сакаш да кажеш дека коруновски е добар специјалист и гинеколог и да опремата му е топ и јас бескрајно му верувам

7. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Јaс нa пример тoгaш би нaпрaвилa скaндaл и узбунa и срцевo не би ми дaлo уште еднaш дa му дoзвoлaм дa ми изврши преглед. Се јa рaзбирaм женaвa,сaмo oвoј мoмент не.

Едит : Кoрунoвски гo дaдoв кaкo пример,јaс сум кaј дoктoр Снеже,врaбoтенa вo истaтa oрдинaцијa.

Последна измена: 20 април 2017
    На cresa-jagoda и Black girl им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    122.159
    Се мисли тоа што ја пипал вагинално а немало потребаи тоа под лага дека е редовен преглед.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Јaс пoд сексуaлнo вoзнемирувaње пoдрaзбирaм другo,a не ПРИСТOЈНOдa ми врши вaгинaлен преглед, вo случaј кoгa немa пoтребa зa истиoт.

На cresa-jagoda, theowndemon и Black girl им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Дојди јас пристојно да те прегледам :D
    Па е сексуално вознемирување ако е правено без цел.

На Gosh и nena2010 им се допаѓа ова.
  11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Јaс сепaк сметaм декa зa сексуaлнo вoзнемирувaње пoтребнo е нештo плус,oсвен беспoтребни вaгинaлни прегледи.....
    Не ми е цел дa јa oцрнaм женaтa,сепaк тaa гo извлеклa нaјдебелиoт крaј,плус предoзирaнa сo хoрмoни ,емoциoнaлнo уништенa.....
    Муaбетoв ми беше декa пoсле сексуaлнo вoзнемирувaње не би требaлa дa му пружи втoрa шaнсa.
    Акo си згoднa мoже и непристoјнo дa ми извршиш преглед,aкo требa и сексуaлнa oриентaцијa ке сменaм :lol:

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Мислам дека сексуално вознемирување се однесува на тоа што и го мерел грлото на матката, плус да имало нешто повеќе од тоа ќе му лупеле и тужба за сексуално вознемирување, а колку што прочитав таква тужба не поднеле. Не се фаќајте за влакно и за новинарски приказни, нормално е да ја засладат малку приказната. Аман, на секој начин гледате да ја направите жената крива.

На fina erika, PaLaVa, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Вo никoј случaј не е женaтa кривa ,нaпрoтив тaa е жртвa кaжaв и пoгoре. Еднoстaвнo дискутирaме зa се штo е пoврзaнo сo случaјoт. Кoи сме ние дa јa oсудувaме или oцрнувaме?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не е жената крива.
    Исходот е зашто докторот го правел тоа?
    Еве и јас сум таква верувам само на еден доктор по општа медицина ама тоа не значи дека сум проста,тој ја стекнал мојата доверба на некој начин преку дела.

Е сега од психолошка гледна точка жена од очај за дете се ќе направи.

Мене не ми е јасно зошто докторот го правел тоа?
    Не е за пари, нешто друго има тука.

15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Мислaм декa дoктoрoт не е психички дoбaр,имa некoјa тешкa психoзa....

16. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Како што многумина на темава веќе кажаа, воопшто не е неизводливо или незамисливо тоа што гинекологот успеал да ја „прелаже“ жената дека е бремена - постојат хормонски терапии со кои се прекинува циклусот, од кои се накачува телесна тежина и сл. А во однос на тоа зошто бебето „не клоцало“, па, релативно лесно е да ја убеди жената дека тоа е нормално, можеби таа движењата во гастроинтестиналниот систем ги толкувала како движења на бебето - сеедно. Сепак, човекот ѝ покажувал ехо-снимки и сè останато што се очекува од едно нормално следење на бременост и, што е најважно, таа немала причина да се сомнева во неговата искреност.

Секој од нас кој посетува лекар, без разлика дали има целосна доверба во него или не, најчесто може да се сомнева во неговата стручност - нешто за што во случајов немало потреба, затоа што, како што видовме, резимето на гинекологов е прилично импресивно. Но, сепак - кој нормален би можел да се посомнева дека ја лаже дека е бремена, затоа што и кој нормален лекар би имал мотив за такво нешто?

А да не збориме за тоа колку е лесно да излажеш некој со нешто во кое сака да верува повеќе од сè, како во случајов. Знам за најмалку десетина случаи за луѓе со терминален канцер (на кои не им кажале директно дека се болни, туку на нивните семејства), кои сè до последниот момент одбивале да поверуваат дека имаат рак, и покрај преочигледните симптоми, само затоа што не сакале да го прифатат тоа - и секако, затоа што нивниот лекар им рекол дека имаат нешто друго.

Но, дури и женава да е најнеобразуваната и најнеуката на цел свет, и дури и да нема појма како изгледа нормална бременост и како воопшто се забременува, тоа не го ослободува докторов од одговорност. Жената, било да е образувана или неписмена, во случајов може да биде само жртва, а не виновник.

Она што е најшокантно за мене е изјавата на Лекарската комора - дека нивната комисија (ако се смилуваат да ја состават во догледно време) не може да донесе извршна, туку само советодавна одлука - за суспензија или било каква друга мерка против лекаров. Што всушност треба да се случи за да на човеков му забранат контакт со пациенти?

На crimson, Lella, kjukli и 27 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Не ја потценувајте психата кај еден човек, под толку јака сугестија и бебе ќе осетиш дека мрда, што и не е чуден феномен кај жените што имаат лажна бременост од преголема желба. Докторот вештачки создал баш таква бременост кај кутрата жена. Одземање лиценца е малку за овој нечовек.

На SexiLy, kjukli, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    738
    Приказнава воопшто не ме изненади и верувам дека не е единствена и не е само овој лекар и не се случуваат вакви нешта само во Македонија. Страшното е тоа што кај нас е јавна тајна дека докторите земаат мито, дека поставуваат грешни дијагнози, дека прават фатални грешки и за тоа никој не сноси одговорност. Сите институции во државава многу добро знаат кои лекари работат непрофесионално, но тие информации се чуваат за да може во одреден момент, кога лекарот од одредени причини ќе стане неподобен да се искористат против него. Факт е дека досега кај нас никој не одговарал заради својата непрофесионалност туку само поради својата неподобност, најчесто политичка.
    Ние сме држава во која има селективна правда и животот не човекот не вреди ништо.
    И не можам да ги разберам оние кои ја окривуваат жената како дозволила да биде излажана?!
    Уште малку па докторов ќе излезе и жртва во целата приказна.

Последна измена: 20 април 2017
    На PaLaVa и ilyan им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Проблемот со настапи/реакции од типот: „таа била глупава, проста...“, „нели приметила“, „нели осетила“, „нели била на друго место“... знаете само каква атмосфера создава? За ваквите докторчиња да си продолжат да лекуваат, читај: лажат и манипулираат, и да биде оставено утре на пациентката да осети дали е излажана и изманипулирана или не. Бидејќи, што е он крив кога она била глупава.

На V.odolija, Doozy, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    42.231
    А можеби жениве само ,, спонтано,, се собрале, за да ги нарушат угледот и честа на еминентниот гинеколог?

Можеби пишале на ЈуТјуб ,, Како да лажираш бременост ,, и сами се клукале со апчиња и хормони, и ОНИ го лажеле докторот дека уствари 9 месеци дека се бремени?

Кажете си, де, не се срамете...:?:

На V.odolija, SexiLy, jacqueline.s и 14 други им се допаѓа ова.