Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Мислев истиот автобус.

На Nigredo Odor и vitamina им се допаѓа ова.
  2. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Не.

На Код имаше интервју со повредените во сообраќајка на наш автобус во Турција кој возел Истанбул-Скопје.
    Утврдиле полицајците дека возачот бил крив полежал притвор таму 6месеци кога го пуштиле од затвор таму и дошол тука одма се качил да ја вози истата рута. Тука ни го уапсиле ни му забраниле да вози демек тој се жалел не можеле со минималец од жена му да се прехранат морал одма да вози, А транспортната компанија на име на жена му а тој шофер ене го уште ја вози таа рута.
    Па правда дали имало?;(
    Еден починал на лице место, тој што седел зад шоферот, жена има останато инвалид а и други повредени за кои се чека да направат уште операции. Никој не ги обесштетил и најтрагично шоферот тука за ништо не е казнет. Исто и за овој случај ќе се заташка како што почнало да се повлекуваат изјави.

На gjoker4e, Scorpiongirl12, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  3. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Ако е точно дека праеле дубари околу техничките проверки (иако излезе муабет дека било пукано од снајпер во тркалото од 2км), тогаш на газдата треба да му биде искорната внатрешноста од градниот кош. Без колебање и без ни замислена милост!

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743

Тешко на тие што завршија трагично, тешко на оние што се борат за живот на клиники и на сите патници и семејства што ќе носат трауми цел живот.
    Тешко и на шоферот и на неговото семејството, да не си им во кожа какви закани и притисоци трпат периодов...

А бога ми тешко и на сите нас во ваква дисфункционална пропала држава!

На bunny19, SV1911, Lolipop23 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    А во Косово кога му излетал автобусот и не се истумбал пукале од пиштол а?:^)
    Аман бре со овие теории на заговор.

На gjoker4e, iki26, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.679
    Ики па кај нас еднаш пајак, еднаш кутија метална и уште банкина не била причинител на несреќа и тоа чудо да го слушнеме
    :rofl:
    Жално за починатите и повредените, вака ќе испадне државата крива и од наш џеб ќе исплатат на сите инаку треба да затворат и испразнат каса и џебови на фирма која е спонзор на дуи...

На Feminka192 и iki26 им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    50.869
    Шоферот крив, сега банкините.
    Се е причина за несреќата освен автобусот, кого лажат не знам само.
    Готово веќе почнаа и да не спомнуваат многу за несреќата, секое чудо за 3 дена така и ова ќе отиде во историјата.
    Жално само за загинатите и повредените.

На bunny19, MonMon, RosettaStone и 10 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Еми шо да прајме?
    Да кукаме само по социјалните мрежи |(

На SV1911 и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Кукале не кукале исто ни е,се додека ги има оние на власт што ги набројав,ке биде вака.За оваа држава да функционира нормално,треба нормална ВЛАСТ,доста од Вмро,Сдсм,Дуи,и сите други ѓубриња што 30 год само ја лопурдат оваа држава и овој народ,треба власт која ке работи,на Македонскиот менталитет,работа на култура,и да не набројувам еден тон други работи,се до тогаш ке биде вака,и ке биде дури и бетер за жал.

На gjoker4e, LollySky, Scorpiongirl12 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ама џабе збораме.
    Или дај да преземиме нешто, или да се затниме.
    Сите се само за зборање!

Од искуство, ако пробаш како обичен граѓанин да свикаш протест, никој нема да ти дојди.
    Сум организирала, знам.
    Од околу 500 пријавени, помалку од 10 'излеговме', од кои тројца, јас, маж ми и ќерка ми |(

Епа, никој не ни е крив.

На SV1911, gjoker4e и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.807
    Го изгледав КОД од линкот погоре.
    Ова е навистина СТРАШНО И ЗАГРИЖУВАЧКИ што се случува во Мк.
    На крај дојдов до заклучок е ко оној постот што врви низ фб "да те чува господ само во Мк" ништо друго.

Дојдов до заклучок дека всушност земјата нема ни механизации нит препарати нит персонал нит обуки нит ништо. Апсолутно нула.

За срамота сме. Буквално.
    А Африка а Македонија.
    Возилата за против пожарна се од 70 тите години :x
    Ужас.

Го гледавте интервјуто со човекот што му рекол на возачот во Инстамбул да подзастане дека вози 130 км на час а тој се насмеал и рекол да го пуштам само само ќе замине до Скопје
    :x
    Еден мртов една жена довека осакатена друга со ногава реагира 10 % а со раката 30%
    И возачот пуштен на слобода не одговара никој одзгора пак возел и по толку сообраќајки значи имало и други :x

Ова е срам греота ова не е човечки во 21 век.
    Ова е ужасно.

И на крај се прашуваме со маж ми ако воланот блокирал зошто не кочел?
    Што е работа што е уствари вистината

Тешко и само тешко на народот.

А овие политичарите мултимилјардери останаа за навека!!
    Од навидум сиромашна државичка

На Ivan4e04, gjoker4e, LollySky и 17 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.807
    Ми избега мислата па да се докажам.

Во ваква тажна ужасна сиромашка никаква фунционалност од било кој аспект зарем мислете дека едно име би не испрало за да влеземе во еу.
    Не. Јас лично никогаш нема да поверувам дека ќе влеземе во еу бидејки во еу вака не се влегува со такви услови конкретно.

Си бараат и тие основни работи а ние за жал ги немаме основните односно примарните а замислете да е нешто по гигантно.

На gjoker4e, LollySky, kala21 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.611
    Божее , сега банкините почнаа да се поместуваат #човечешосекрсти (facepalm)
    Абе Д Бој , каков снајпер , какви глупости |( . Кој би пукал во автобус , полн со патници од секоја сфера и од различна возраст . Тоа е само намерно пуштен муабет за да се заташка целата работа .

Не да смрди , труе (facepalm) .

На gjoker4e, RosettaStone, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Ај вака: се исфрлил во Косово пред година и нешто;
    Дурмо е единствен превозник во Македонија кој своите автобуси ги проверува во своја станица за технички преглед;
    Луди руси намерно бираат таков автобус со такви патници, ден два после поканата за во НАТО, и прават беља (многу докази на светот излегле како руси, израелци, американци итн правеле слични зла на автобуси, авиони, бродови итн);
    За јавноста, проблемот ќе бидат или станицата за технички преглед или грешка на шоферот. Ова му иде како американското сценарио во диво насеље на ист ден кога првпат прв човек на Македонија беше во Русија на антинацистичката парада.

На страна овие теории, јас имам зборувано со шофери на автобуси на кои им пукнале гуми и им се заглавувал воланот. Дури и камионџии кои возеле пијани во деведесеттите.

Ниту една техничка причина освен секундарно распарчување на гумата не може така да го исфрли автобусот.

;( нека почиваат во мир настраданите а повредените побрзо да оздрават.

16. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Не дека не се прават малверзации со техничките прегледи, ама реално технички се прави еднаш годишно во меѓувреме може да се расипе било што иако на техничкиот е било се ок. Мене искрено ми е нејасно како успеал автобусот да помине низ трите банкини. И баш ми е реално што вината се гледа И во тоа. Еве да речеме вистина автобусот бил расипан, се заглавил воланот, зошто првата, па и втората банкина не го сопреле ударот, верувам така ќе е имало многу малку повредени и жртви. Нејасно ми е исто така ако вистина возел 80км/ч како успеал да ги помине сите препреки и другите две ленти, а да не успее да закочи?
    Возачот треба да каже дали посочувал претходно дефекти на автобусот, а истите да не биле поправени од газдите. Некако сите веднаш скокаме да си најдеме виновник. Не дека ја оправдувам компанијата, многу пати сум се возела во автобус што се расипувал на сред пат, ама некогаш дефектите се моментални, а техничкиот е еднаш годишно.

На LollySky и Milan93 им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    На Shmizla94, ЕденЧлен и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.771
    Допаѓања:
    14.218
    Не е лага. Не е дома, некаде на друго место е иако бил во обвинителство. Очигледно му се закануваат. Притвори требаше за случајот, не вака да бега од град на град. За што? Затоа што му се закануваат газдите и роднини на жртвите?

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.