Во Претор е најдено 200метра подалеку под вода замрзнато. Детето не знаело толку да плива И немале заштитни елеци.Моментално е на обдукција во Битола и вечер ке го носат дома му или утре сабајле Погребот ке биде утре околу 12-1
Јас разбрав дека воопшто не им биле дадени. Ама факт е дека и кога им даваат не ги носат. Пошто најчесто земаат педалинки за да се избањаат во подлабокото. Во овој случај треба да има нешто како крајбрежна стража и да го контролира тоа. Ама ова е Македонија. Ништо не функционира кај нас.
Според мене, не треба да ти е дозволено да возиш или изнајуваш педалинка ако немаш елеци на располагање. Со закон ова.
Што дека има пример полиција и казнува за возење мотор без кацига пак така возат или одат родителите фаќаат врски да се избрише казната. Треба да ги учиме децата од мали нозе на безбедност и почитување правила ама преку личен пример. Овде нема одговорност едноставно несреќа.
Невино дете претепано на улица, а тепачите, за да се пофалат, го поставиле видеото на ТикТок. Во име на коалицијата и овој случај ќе биде ставен под маса
Чекај малце е ова,допрва ке биде јакото,како земаа замав,ко преживи причаче. Да се викаШЕ ама веќе не се вика,Зајко го продаде куЧата (Државата).
Детето не пробува да се брани, затоа што не ни очекуваше дека некој ќе го тресне по лице. Дај те молам..
Го удрија прво еднаш и стоеше во место. А и никаква посебна реакција нема да добие видеово, сме виделе веќе.
Видеово го видов кај еден Албанец на (ТикТок) пред 3 дена видеово,сеа му го нема профилот.Имаше страшни коментари на видеото.
И да е старо видеото и да не е реално, треба да имаме сајт каде што ќе може да и ги препраќаме ваквите видеа на полицијата а тие да си проверат. Може и постои таков сајт, но еве јас не го знам, па сметам дека и многумина како мене не го знаат. Доколку би знаела дека постои такво нешто, сигурно би го пријавила случајот.
Ете го има по интернет и не гледам некои посебни реакции. Полиција сигурно дознала ако е нешто сериозно.