Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Еееее да беше у јуесеј сега милиони ќе имаа жениве што ги лажел на сметки. И болница да се тужи и све по ред. Лиценца му земале, бре, а на психијатрија не му уплаќаат престој?

На Gosh, fina erika, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Навистина се потресов за смртта на родилката во Санте Плус. Да беше почината во Државна до сега ќе имаше бунт, зошто не се постапува исто и со приватните клиники? Па уште и вината ќе ја префрлаат на КАРИЛ, срам да им е!
    Да речеме и да починала на КАРИЛ, до животна опасност е доведена во Санте Плус, не им е срам?
    Зошто воопшто им е дозволено да работаат приватните клиники, ако сите хитни случаеви ги праќаат во Државна, а наплатуваат огромни цифри?
    Едит: ете имало вест во еден портал
    http://novatv.mk/rodilka-pochina-pri-poroduvane-vo-privatna-bolnitsa/

Последна измена: 20 јануари 2018
    На PaLaVa, Gosh, Troi и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    И пак нека одат во Санте. Го знаете сите мојот став за нив. Време беше да излезе на виделина во екстремна фаза што нудат тие. Прва работа зашто општа?! Мене анестезиолог ми рече можеш да бираш сеуште (дека 28 имав)но над 30та година не препорачуваме целосна анестезија. Зошто поризична ја сметаат па ако не мора да не се става.
    Друга работа што се препукубаат сеа дали жива или мртва ја пратиле. Тие ја донеле до ова даље не е битно. Патем после 30 минути го извадиле бебето??? Нормални ли се. Ко да не се знае дека одма треба да се вади тие мармалад да не отишле да прават!? Паника ли доктор фати нека скине диплома и др и мр и све!!!
    И уште нешто. Од позната фамилија па у Санте ??? За некоја илјадарка разлика луѓе живот ризикуваат. Се знае кај се најопремената се знае кај се оди.
    Толку сум бесна и потресена што искрено се надевам тоа сестриштата и докторите до еден под суспензија ќе одат.

На PaLaVa, Gosh, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Аууу се потресов.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Има вести за починатата родилка во Санте. Нажалост алергиска реакција на анестезијата.
    Жената пред одредено време прашуваше по групите за епидурална, а и мислење за Санте, доби многу негативни одговори, но имала капар оставено.
    Многу ми е жал, се запрепастив ко прочитав сега. ;( Барем бебето да остане живо.

Во врска со Санте, не знам што да кажам. Треба да се испита подетално, особено поради тоа што не се совпаѓа приказната со таа од Карил.

На Annath, SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Извинете за печатни грешки премногу се потресов. Страшно. Страшно!!!!! Бебе во тешка состојба дали воопшто има надеж после толку време без кислород којзнае колку мозочни оштетувања има. Страшно жени пазете каде одите и во чиви раце ставате два животи.

На makedonkamak, SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Добро бе, можеле бебето одма да го извадат, што чекале. Страшно еј!

На makedonkamak, Nausicaa, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    И од Систина и од Ремедика хитни случаи ги праќаат во Државна. Зошто? Кога се плаќаат екстремни цифри, аналогно на тоа треба таму да се добива комплетен третман, а згусти и прати во Државна, после дигај раменици и оградувај се од одговорност! Нели плаќаме за да не дојде до состојба опасна по живот и ако дојде да се реагира како што не би се реагирало во државна клиника. Да им се плукнам во дозволите за работа!

На SV1911, PaLaVa, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.654
    Допаѓања:
    38.214
    Затоа јас решив да раѓам во државна. За среќа, поминав супер. Жал ми е за родилката. Дај Боже детето да се спаси. Не знам зошто се молчи кога има вакви случаи во приватните болници? Знам и за други два случаи каде што за малку ќе починеа родилки. Да се случеше вакво нешто на ГАК, одма ќе имаше коментари. Како може приватните болници да наплаќаат огромни суми, а не пружаат целосна нега? Ако нешто се искомплицира, одма праќаат на ГАК. Срамота.

На Antebellum и PaLaVa им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Па не е баш така ама во друга прилика за тоа.

На eli25 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.241
    Допаѓања:
    67.760
    Уф... Нека и е лесна земјата, каква трагедија.
    Дали бебето што го извадиле по пола саат е нивна грешка? Или се обидувале да ја спасат за да ги спасат двајцата?
    Каква кукавичка работа на крајот направиле, ја пратиле речиси мртва само да не бројат губење на пациент. За да можат да лажат дека кај нив не починала. Страшно.

На PaLaVa, Gosh, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Нема простор за мислење, паника ги фатило стручните. Еден реанимира друг вади бебе се знае како оди тоа. Упс... може немале доволно персонал јер празници. Страшно.

На PaLaVa, oblace1, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Санте плус немаат повеќе Reviews, зошто? Дека многу им е чист гзот извинее вака!

На Gosh, cresa-jagoda и LiliBoz им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.699
    Ги препраќаат при компликации кај родилката. Јас кога се пораѓав имаше случај од РемедикА. И јас се чудев зошто така и не ми се веруваше.

На Asistentkа и ilyan им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Препраќаат ако се искомплицира и ти кажат сума која не можеш да си ја дозволиш. За ова во систина ми потврди бојаџиев а во ремедика препратија една баш заради финансии дур лежев.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Пишува дека и препорачале спинална анестезија,сама потпишала за целосна.Според мене грешка им е што не и направиле алерготест кога веке е ризична самата анестезија.Јас од овакви работи,мислам во систина една родилка не се разбуди после анестезија,сама побарав алерготест пред хистеролапароскопија во систина.

На buba4e89, cresa-jagoda и Asistentkа им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.699
    Грешка си. Немаат врска финансиите. Доктор имам плус во фамилија што работи во РемедикА. Таа искрено ми кажа дека да не си го рушат реномето препраќаат на ГАК.

На Gosh, Troi, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Она одлучува. И мене ми рекоа да бирам каква сакам во ремедика ама ризикот ми го појаснија пред да изберам. Убаво си сторила.

Не верувам дека систина има послаба апаратура од гак. Може кога гледаат дека нема спас па ради тоа да не рушат име и да бројат морталитет.. Видиш не ми текна на тоа.

Последна измена од модератор: 20 јануари 2018
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Жално, лесна и земја, а на бебето долг живот!
    Прво медицинар е, второ секаде прашуваат пред било каква анестезија дали си алергичен на нешто, трето така требало да биде, па дали во санте, карил или систина се десило, тотално не битно, девојката ја нема веќе.
    Ако и било така пишано, и да не била алергија на анестезија, друга компликација ќе искрснела.
    Господ да чува од вакви работи...
    За систина знам дека препраќаше во државна кога немаа соодветна апаратура, тоа додека беа кај Олимпико, сега не верувам, може само обратно да е.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @LiliBoz а од спинална нема таков ризик за алергиска реакција и шок?

Мене во Плодност не ми дадоа избор за каква анестезија сакам пред царски.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.