Mnogu ste zlobni izvini vaka, ti da zgazese nekoj nemase da se kaes, da ti bese tesko sto nosis nekoj na sovest? Za potseta, ovoj barem prizna i se kae. Onoj sto go zgazi Ivan Bilinski izjavuvase deka ne se custvuva vinoven i si go ladi sega nekade po Avstriine.
Не возам.И да бев возач, ќе пазев да не дојде до тоа.Не сум идиот. Јас почитувам сообраќајни правила за разлика од такви како него. Ај, нека ти текне кога се случи тоа, а кој датум е денес.Да се каеше, порано ќе кажеше, не денес. Баш овие денови ќе има пресуда. Размисли малце.
Овој се кае, а каде е госпоѓата од другата сообраќајка со смртни последици, нигде ја нема, за неа не смее ни да се спомне во јавноста. Селективна правда и селективно новинарство, или тој не е човек што го уби. Очигледно неговите блиски немаат пари да ставаат билборди за неа.
Во никој случај не го оправдувам. Обично при крај на судење прашуваат дали се кае, не е дека него сега му текнало да каже
На масажа е можда Да не ја узнемираваме А овој, за да не се ,,кае” требаше да мисли на време.Мочко еден мал.Цел живот пред спиење да му искача сцената.
Ама барем изразил каење и тоа е нешто, каде се другите да видиме во притвор ли се каде ли се, јавно да кажат се каат или не? Или овој еден само ќе биде центар на внимание и тоа е тоа, доста е само овој.
Добро го потковал адвокатот што да каже излеа пред суд.. Ќе кажат на суд дека е кредитобарател за стан на мајка му, дека живее сам со сестра му, дека има плус кредит земено, дека сам го издржува семејството, дека имал психички проблеми после несреќата и е тешко контактибилен, адвокати од овој тип(елитни адвикати) си ја знаат работата како да извлечат помала казна..
Адвокатот го кажал тоа затоа што се пишуваше се и сешто, дека има татко директор, па не знам богаташ очув, буревесник пишуваше дека има два стана со сестра му, сешто се пишуваше, и во контекст на тоа се спомнати кредитите. Има стан и кола на кредит ко 80% од македонците, ништо бомбастично за врски големи и пари на сите страни.
Адвокатот е таму за да го брани,ништо бомбастично не направил.Тоа му е работа.И вистина е дека ради притисок од јавноста беше ставен во притвор.Се би било ок кога сите би оделе во притвор.Ама не може за едни да важи за други не.
А може и да побара тужба за сите тие пишувања и линч врз дечково. Крив е , никој не го спори тоа, нека си добие казна, ама она што беше по портали по фб, закани по живот на него и неговите беше ненормално. А сега дечкото на починатата девојка ќе барак имотно и правно обештетување. Као ако му земи нешто ќе се врати девојката. Е тоа ми се згади во целата приказна. Родителите на девојката не бараат ништо, а овој се истопори. Е тоа да видиш. Нив некој многу добро ги потковал.
Mislam deka semejstvoto na pocinatata ke dobie osteta od nekoj fiksen iznos sto e veke opredelen koga ima smrten ishod, kaj nego iznosot ke se utvrduva soglasno povredata. A toa sto si bara ne me cudi.. Mazi..ono zeni ke im pocinat, dvajca sto gi znam zenite na poragaj im umrea, za nekoe vreme ete ti go mladozenja, svadba so zurli, so tapani, so sVe i toa sopruzi, deca sto im rodile, ne pak decko. tesko na toj sto ke otide .
Знае некој што точно се случило со ракометаров од Хрватска Денис Тот? Наводно претепан ноќеска во Привилиџ, снимките од камерите избришани, докторката која го примила без срцева акција тврди дека немал траги на насилство. Многу сомнително и чудно. Сите хрватски медиуми пренесуваат дека бил брутално претепан со тврди предмети, раце и нозе. Млад дечко, се уште во кома
Срамота, греота. Еве, ако не се албанци во прашање, јавно ќе се извинам. Не дека нема македонци дивјаци, ама немаше да ги кријат. Ги сакам и почитувам албанците, имам многу пријтели. Ама ова дивеење мора да престене. Мора да престанете да ги штитите!! Да не можеш да искочиш во диско, страшно е ова што се случува, па уште и избришани снимки!!!! Ужас, за ова и газдата на клубот треба да одговара за соучество во убиство.
Мене не ми е јасно зошто и мвр и докторката велат дека нема траги на насилство? Многу е контрадикторно.
Веројатно се работи за влијателни луѓе, ги штитат. Не може да кажат прво брутално претепан(со скршеници, удари со тап предмет, клоци, боксови..), а после кога умре детето пупу не важи. И снимките од диско се избришани, тоа мислам дека се кажува. Веројатно ќе се заташка и овој случај, како и сите кај нас, и нема ни да дознаеме што се случило. Жално за детето, нека им служи на чест на тие што го направиле ова. А тие што ги штитат не знам како ќе спијат мирно. Ама мора еднаш за секогаш ова дивеење да престане, само тешко со народ кок искача на протест да ги поддржи убијците од Монструм… Само Мојсова е почитувана докторка и човек на место, зошто таква изјава, тоа ме буни
Од болницата велат дека од срцев удар, наводно немало траги на насилство. Жалосно многу, нека почива во мир. Тешко на фамилијата..