Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Никаде не пишува дека е од тепање, а се работи за странски државјанин, моментално и родителите негови се тука, нема шанси да заташкуваат такви работи, кој сака нека е.

Проверете убаво, дезинформации лесно се шират.

На Stressed Out, Waverly Raven и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Буквално на секој еден портал пишуваше дека е претепан, дури и од клубот го изјавиле истото. А мвр се уште нема излезено со официјални информации.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.133
    А од кај излезе информацијата дека бил претепан?
    Инаку ако стварно бил претепан и така примен во болница нема шанси да скријат, може само никогаш да не биде фатен сторителот.

4. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    https://www.gol.mk/rakomet/pretepan-rakometar-na-butel-se-bori-za-zhivot-vo-skopska-bolnica
    https://24rakomet.mk/ракометар-на-бутел-претепан-и-со-тешки/
    https://www.24.mk/details/khrvatski...n-vo-nokjen-klub-video-snimkite-se-izbrishani
    Еве вести од вчера, сите портали(и хрватски) пренесоа дека е претепан, за денес да се смени ситуацијата. И името на клубот го има, и часот, и сведоци. Ако МВР може да заборави дрога во кола и да премине граница, веќе ништо не ме чуди. Дајбоже да не е така, ама мене ми изгледа доста замачкана работава.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.133
    Тоа значи дека цел персонал што бил на дежурство треба да лаже, да има лажирани информации за прием, лажен извештај, плус, ако биде направена аутопсија да бидат веднаш откриени. Нема логика, прво е преголем ризик а второ е тешко туку така да се сокрие.
    Од кај им се информациите на хрватските медиуми дека бил истепан и не само тоа, дека и снимките ги избришале? Искрено пре би рекла дезинформации, или има нешто дополнително што не се знае.

6. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    Ваљда од сведоци, пријатели што биле со него во клубот, сигурно сам не бил. Кој го однел во болница? Немаше да искочи воопшто таква информација да беше се чисто. Е сеа, којзнае за кој се работи, па и сведоците можеби ги замолчеле. Не знам што да кажам.И мене ме бунат изјавиве од болница, ама после какви се скандали сме доживеале со МВР и државава, не ме чуди ништо. Зарем не беше ризик да пренесуваат дрога во друга држава, да даваат пасоши на најголеми мафијаши?
    Искрено се надевам дека си во право, дека од природна смрт умрел, барем не де мачел, ама како викаат, кај што има чад има и оган

На simoncelicius, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    https://mvr.gov.mk/vest/19950

Прво соопштение е од денес, ама на кој му се чита. А испрдени портали има секакви, за жал, сѐ додека нема санкции за ширење дезинформации секој може да си пишува што сака.

8. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Во тоа Привилиџ место се собира најголемиот шлајм од Скопје и околината. Посебно женска популација. Местово повеќе изгледа на бордел, отколку на некој нормален кафич.

Ништо не би ме изненадило дечкото да бил претепан до смрт.

На simoncelicius, Nane2356, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Го прочитав ова, немаш потреба да бидеш иронична. Го расчистуваат случајот. Што има да се расчистува случај со срцев удар? После повеќе од 24 часа тие немаат одговор. Нормално е секое сомневање знаејќи си ги институциите.

На RainbowButterfly, cresa-jagoda, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Да, мислам дека многу медиуми одат на сензационалистички новости, за да извлечат читаност.

11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Расчистуваат секакви сомнежи и шпекулации кои излегоа на пример.

Не ми беше намерата да бидам иронична, ама знаејќи и ги нашите "новинари" нормално е и во нив да се сомневаме, се претерува со секакви теории. Стават прашалник на крај на наслов и немаат одговорност.

Пак ќе кажам, се работи за странски државјанин, баш затоа и нема да можат да прават глупости.

На Angie1432 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Дечкото од срцев удар е починат да е претепан неможе туку така да скријат плус родителите ќе го видат телото ќе се видат повреди ако ги има.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Сите овие го цитираат Vecernji list, додека овие ги пишуваат истите официјални информации како и кај нас.

https://m.vecernji.hr/sport/obdukci...tike-ni-druge-strane-supstance-u-krvi-1577382

14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.584
    Башка сигурно ќе му се прави обдукција во Хрватска, не би се осмелиле да кријат нешто..

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    Цитирам: “Ja se nadam da će se jasno znati što je uzrok i da se neće ispostaviti da se radi o nasilnoj smrti. Žao mi je mladoga života, žao mi je što se ovako završilo, ali ne znamo još uvijek uzrok.”
    Значи, не ја исклучува можноста дека е насилна смрт. Само се надева дека не е. Уште посомнително станува..

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/sport/obdukci...tike-ni-druge-strane-supstance-u-krvi-1577382 - m.vecernji.hr

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Мене овде ми смрди нешто.Господ да го прости пред сѐ..жално стварно.
    Ама ко шо кажa @Abracadaver во Привилиџ идат нај не знам као да кажам, тоа и дно буши.Искачав порано таму ради музиката, ама сеа не идам ради народот.Ја колку пати ќе сум се затепала со машки.Ќе се нацврцаат или нашмркаат и мислат Господ за муда го фатиле ебати лешперите
    Башка таму редовно има срања
    Идат од сите националности и обавезно пукнува тиквата.Некој прв ќе почне
    Второ, ние сме држава сите а зинеме, лажеме.
    Толку криминалци, убијци се шетаат или им бегаат, или ги пуштаат, еве ко Гвујо шо му ја кидна.За ова ли?
    Господ знае шо се десило

Последна измена: 8 април 2022
    На RainbowButterfly, nena2010, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    А што може од Хрватска писецот да заклучува, исклучува? Работа му е ФАКТИ да пренесува, а не надежи и соништа.
    Еве и јас се надам да не случајно еднорог го набодел, хммм, мнооогу сомнително, многу матно, кој знае што ли се случило.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Многу сомнителен случај со оглед ако ги видиме инфорамациите или шпекулации дека сведоци кажале дека имало тепачка и камерите баш во тој момент биле исклучени.
    Во нашава држава не можеш да бидеш сигурен баш во ништо сепак мислам дека семејството треба да инсистира и да не дава согласнот обдукција да биде направена тука. Треба да бара и да инсистира на обдукција во Хрватска.
    Исто така треба да обрнеме внимание на изјавата на докторка од Карил која кажала дека имал модрица во пределот на главата предизвикана од пад, во тој дел може да дојде до прикривање штом не е разгледана можноста дека можеби смрта и и откажување на срцето настанало од удар во главата.

На cresa-jagoda и Directioner005 им се допаѓа ова.
  19. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    Прво, не изјавува писец, туку амбасадор.
    Второ, како што може да исклучи дека имало дрога или други супстанци во телото на дечкото, веројатно може да исклучи дека станува збор за насилство(затоа што тоа е многу очигледно). Аме не исклучува. Зошто? Затоа што очигледно нешто смрди.
    Стварно се надевам дека си во право, ама од кај ваква сигурност за ваква трула држава и институции не ми е јасно.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.382