Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Така е. Не гледам како би се оправиле.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Го отупе, а не сфаќаш дека уствари она зборува за тоа дека се случува селективна "правда".

На violetblue, Snowflake97 и desperate15 им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.390
    Па демек иднината у нас младите е, ние треба да оправаме
    Ама со вакви гомна..тешко
    Знам луѓе во ранг 17-30+ годинк и да ви кажам..тешко со оваа младина
    И ја не сум цвеќе за мирисање.Знам да ја усерам, ама ова е ужасно.
    Ни на 20 имаат памет, ни на 25-30
    Машките поготово.Не знам дали ја знам само такви, и сум била у таков круг, ама апла недораснати и невоспитани

На Snowflake97, cresa-jagoda и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    123.242
    Зашто не смее да има селективна прада. Нека ги казнат сите!! Јордан направи сообраќајка, усмрти човек, ќе си лежи го казнија и мислам дека и животот му е заебан за век и веков, и не го жалам, погрешна проценка за секунда менува се. Ама исто така треба за сите што газат луѓе. Кај е за Фросина на партизанска што ја згазија, и за ред други чии мамини и татини се тркаат навечер на партизанска и носат луѓе.. Зашто и за нив не се рипна вака, па можеби и тие сега ќе беа осудувани, линчувани ( заслужено) и се по ред. А не Јордан или петко или трајко да биде еден кој ќе плати цена за сите мамини и татини што се на слобода а кој знае колку животи однеле. Кумановката знaеме чија е жена и и она нема ништо да има.

Последна измена: 12 април 2022
    На IRBBB, violetblue, FridaodaMk и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Не е до младите. Од секогаш постоеле монструми и секогаш ќе постојат.
    Проблемот е во системот. Секоја година, ма секој ден гледаме како иде на полошо. Корумпирани судии, партиски марионети, полиција кој од кој поголем криминалец. Да ти е страв да дишеш во државава.
    Кога нема закон, нема санкција, нема последици, тогаш ништо не ги спречува да прават што сакаат.

На Glowy, IRBBB, Oneo и 8 други им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Ова не е невоспитување. Човек на место да претепаш до смрт не знам што е. Животно.
    Се тркаат со коли на булевари. Нема закон. Тоа е.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    22.671
    Јас го пишав, еве јас не се срамам да си кажам, ама меѓу другото, пишав и дека штом дојдам да безбедно веднаш би се јавила во полиција.
    Тоа е тоа горе што ви го кажуваат за немањето грб позади себе.
    А демек ти ќе рипнеш и ќе се тепаш?
    Знаеш дека ако се вмешаш може да си соучесник?
    Али да, лесно е да сме силни на тастатура.
    Еве стварно ме занима, како би постапиле вие?
    Проаѓате на улица летаат куршуми и вие ќе застанете со гради да ја браните жртвата,ќе гледате само од страна или ќе се засолнете и ќе барате помош?
    Се праите јаки сите, демек еве кои сме, неможе нам нико ништо, ипосле се дешаваат вакви срања.
    Убиство е луѓе, убиство, не е ова паднал некој на улица.
    И баш и спомнав, сите таму треба да се судат, и оние што стојат од страна
    Е бееее хероишта на векот!

На Glowy, Ugly Duckling и Осе им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    FB_IMG_1649761291951.jpg

Наводно овие се тие

9. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Не читав други коментари. Си дојдов на тема и си пишав што си сакав.

Да, ќе рипнам. Сум рипнувала ако те интересира. И не, не ми е срам да си кажам. Сум се залагала за правда и само проблеми ми излегувале. Ама јас сум јас. Ти си ти.

:hai:

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    А бе не ти требаат муда со ваков народ, гледаш дека за секунда некој може да те отепа око да не му трепне.

Инаку има и по некој човек останато, јас пред 2-3 недели на пешачки се онесвестив и ко се свестив од сите страни беа застанати, излезени од коли, човекот пред мене што беше застанат не зеде в кола и директно в болница, не сакам да помислам што ќе беше да се погодеше некој залетан со колата. :(

На Осе, Feminka22 и Цвет88 им се допаѓа ова.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.512
    На Snowflake97, butterflysk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Леле што се не почнаа да му пишуваат на овој Андреј на профилната. Дека го имам на фб и се ми излезе на почетна.Прочитав еден коментар дека и мајка му била во бегство. Страшна ми е целава ситуација.

13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Де сподели некој тука.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.512
    Недоразбирање со девојката било причина, што и рекол до толку за да го убијат не ми е јасно.. И да и се додворувал а она имала дечко, можела да каже дека не сака и тоа е тоа, ај овие гневни што и се пуштал на девојката, ама таа па, го тепа ли затоа што и се пуштал?
    https://vardarinfo.mk/2022/04/12/спасовски-откри-нови-информации-за-на/

15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Недоразбирање со девојкава што го тепа?
    Леле страшно е ова што се случува

На Oneo, Stefi_555, Hortenzija и 2 други им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.038
    Реков јас не размислуваат младите денес

На Stefi_555, Snowflake97 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    23.280
    Што има врска мајка му?

18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    9.064
    Селективната правда постои откако постојат светот и векот. Јас прашав дали ако постои селективна правда (а постои, и ќе постои, и не само во нашиот систем туку во светскиот општествен поредок) ние треба да сочувствуваме со казната на Јордан. Дека не му се посреќило да има грб и и тој да се извлече? Треба да чекаме да се искорени селективната правда за да почнат да се применуваат казни? Сериозно многу ми е неверојатно дека возрасни луѓе веруваат во искоренување на еден механизам кој е создаден од оние на кои им служи. И баш ме интерсира како мислевте тоа да се постигне во пракса. Ќе го смениме светскиот поредок? Или ќе се сведе на муабети по форум. Пошто многумина изгледа се загрижени само за тоа да не бидат фатени.

19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.184
    @Amelia абе на куманобката ај и рипнал сам, а и Верица ли рипнала на хауба? Двене млади мајки летоска и тие ли рипнаа, ништооо не се дозна бе дали ги осудија оние што ги оставија децата без мајки, иницијали и возраст тоа е се, а овде снимки од судења, па слики ова она, пак ке кажам на кантар ли ги ставаат животиве чиј е повреден ]:)
    @Abel верица беше на пешачки зашто немаше притвор? Двете мајки беа на пешачки зашто немаше? Оној што го здроби Ѓорѓи Јота и избега беше ли у притвор, нема ни пресуда уште? Лудакот што лупна у 5 души пред две год во Охрид и усмрти двајца на условна си е :swear:
    Оној што ја згази студентката од паланка Фросина алкохолизиран и избега ( што се доста отежителни околности) колки доби 3? Па нешто му зголемија као после на 4, другарката на форумов пред некој месец пишуваше дека си бил цело време слободен си се шеткарал, ај да не пишувам веќе примери уште куп ги има, нерва ме фаќа.
    За никој до сега немаше притвор, всушност правнициве во темава кажуваа дека за вакви дела притвор и не се доделува евентуално домашен, и не ми зборете се уште дека нема селективност и од народ и од медиуми и од судови. Зашто за другите случаи ништо не се знае а за овој и кога прднал ( со извињење) фали уште да пишат, тоа е она што не револтира, а не спориме дека не е виновен, не револтира селективноста од народот која ја има и во темава. Не може за 50 души едни закони, за еден кој се најде на тапет пошо народов немаше што да прави по дома дека не беше лето да се плажира негде ( како кога ја донесоа пресудата за Верица или ги прегазија двете мајки) , иначе ќе им чуеше кој што кого згазил.
    Те интересирала правдата велиш, што ке кажеш тогаш за овие случаеви, зашто не делеше правдини тогаш? Ако имаш конкретен одговор пиши, ако планираш ко до сега да ја вртиш топката кон другите и да ги вртиш муабетите во друг правец ич не се мачи, всушност знам што одговор ќе пишеш прочитана книга си, да си фатам друга работа поарно, со тебе оро не се води. :hai: А, да ,ако некој се прави наудрен тука и не сфаќаш што ти зборат десет души, тоа си единствено ти.

На kukla21, IRBBB, violetblue и 6 други им се допаѓа ова.
  20. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.184
    Викаат имала синче две годинки, колку е точно не знам.