Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.219
    Vaka gledano detevo dobi visoka kazna , posto onie pijanicine sto vozea po 150 na cas i begaa od mestoto site dobija pomalce od 4 godini, kolku i uslovni dobija, plus ne bea ni den u pritvor, a nekoi imaa i predhodni prekrsoci,ali javnosta pridonese ovoj slucaj da plati za site, nisto od muabetite deka e bogatasko dete so jak grb pozadi nego.
    Nikogas ne mi stana jasno zasto ovoj slucaj dobi tolku znacajnost, Verica Belcovska devojkata koja spasi mnogu zivoti isto bese zgazena na pesacki, storitelot dobi 15 pa 30 meseci i nikoj ne zucna za toa. A uste kolku vakvi smesni kazni ima a mediumive uopste ne se zamaraa.
    Patem sto bidna so slucajot za kumanovkana sto go zgazi dedoto , koj znae kaj e zafrlen predmetot, a taa si e na sloboda 8-| ete ja razlikata on od prv den vo pritvor, ekspresno brzi presudi, a drugiov slucaj zafrlen vo nekoja fioka :?:

@An-na ako ova e smejurii sto se togas 30 meseci za Verica? Ili pak godina za policaecot Petar pregazen na dolznost a obvinitelot go ukina pravoto na zalba?
    Sto se togas 4 godini uslovna za ludakot sto vozese 160 i zgazi dvajca decki a dve devojki povredi pred dve godini vo Ohrid? Pogore pisav za kumanovkana, lani sto zgazija dve zeni na pesacki koj znae kolku i dali im dale kazni na storitelite, valjda se sekavas na zenata zgazena vo Zelezara i mladata majka kaj JBT. Slucajot za deteto Bilinski ne ni dobi presuda. Pijanion sto ja zgazi studentkata od Palanka dobi 3 godini, a drugarka i na forumov pisuvase deka ni den vo pritvor ne bil.
    Zalno e i kolku komentari procitav od rodnini cii blsiki bile zgazeni a nie ne sme ni cule nekad za toa, site pominale so uslovna ili so minimalni kazni od godina , dve.

На Bitter-Sweet, Bella •••, Luciferka и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.107
    IMG_20220723_193634.jpg

Страшно и греота за девојчето.

Од вчера кружи веста без подетални информации ама според локацијата претпоставувам дека се работи за Буши. Имаа и пожар пред скоро, ако сум во право за нив, стварно не знам што прават.

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.664
  4. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    3.967
    На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    Што значи тоа што умирале млади поради некои предизвици на Тик Ток? За Арчи читав сега дека го исклучиле од апарати откако пробал предизвик со затемнување на тик ток нешто така… ништо не ми е јасно?

6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Со двете раце се држат за врат и после одреден период паѓаат во несвест.Ама кај него завршило кобно.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Јас прочитав дека ставале марама околу врат и се стегале до онесвестување. Треба да се забрани ТикТок на деца под 18+ години.

Жално за Арчи, нека почива во мир.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.022
    Овој "тренд" го има уште јас кога бев тинејџерка, но тогаш немаше тик ток за да се снимаат.

На crimson, Осе и franca им се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.878
    Ненормална работа, бог да чува што све постои по светов, родителите треба да обрнат повеќе внимание кон децата и да тикток над 18 год ма и повеќе ‍:(

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Најлошо е што болницата одлучила да го исклучат од апарати по закажано време и после два часа тој починал. Родителите се жалеле на суд против оваа одлука и против одлуката да не го видат за последен пат во болница, но судот им ја одбил жалбата.

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    А зошто децата го прават тоа? Нели кога ќе почнеш да се гушиш пробуваш да се спасиш?

12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.790
    Ееее ела разбери ги
    Како ќе станат популарни таму

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.040
    Допаѓања:
    130.935
    Кривицата е и на ТикТок и на родителите.
    На децата од мали им даваат уреди, а не ги набљудуваат што гледаат или недоволно.

14. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Мвр ќути зошто нивен вработен со неколку дисциплински во последниве години не е суспендиран досега, зашто шета по град со службен пиштол кога е јасно дека е некој насилник со минијатирно мозоче, он ќе ја кажел "својата страна" од приказната, која цела Македонија ја виде на камера, не знам што чека, ваљда да заборавиме дека е тепач на жени, а притом полицаец платен од наши пари.
    Жената што ја истепал мажот од Неготино, кажаа дека починала.
    Што е со јадниве мажиња, што?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.664
    До кога ќе се правиме слепи при очи?

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Не знам само каде се активистите за човекови права, Ирл да прави стории, здруженијата кои се знаимаваат ао оваа проблематика. Буквално секое чудо за три дена, којзнае колку вакви приказни страшни останале нераскажани.

На MeowMeow и IRBBB им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Јас израснав во време без интернет и телефони, па памтам дека баш истово се правеше, во школо.
    Вакви деца отсекогаш имало, вината не ја наоѓам во модерната технологија туку во тој што не ги научил да се грижат за себе на таа возраст.

На Nausicaa, Bronx Gang, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.040
    Допаѓања:
    130.935
    ТикТок е крив баш ради тоа дозволува многу ствари да се објавуваат, а не ги трга видеата на време.
    Потребен е надзор од повеќе страни.

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Сестра ми(6) има Тик Ток, сите нејзини другарчиња имаат Тик Ток, околу една година има она ТикТок и меѓусебно се следат, барем она само нив ги следи и они ставаат видеа како играат и неа и е интересно тоа.. Сакам да кажам, океј е и Тик ток, ама да има контрола некој повозрасен врз детето што гледа на Тик ток, затоа што лесно достапни им се секакви содржини..

На Bronx Gang и Angie1432 им се допаѓа ова.
  20. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    1.734