Не се случило во Македонија, немало вмешано македонски државјани, ниту се случило во некое црногорско летувалиште, ниту има некое влијание врз Македонија за разлика од некои други настани (на пр. војната во Украина или настани од соседството кои би ја засегале Македонија) ниту пак би им помогнало тоа на засегнатите (освен ако нема донации за помош на семејствата). Никогаш не сум можел да ја разберам таа непромисленост на македонските медиуми кога не умеејќи да истражуваат во сопствениот двор, не бираат како и каква вест ќе пренесат, макар трагична ама само да била сензација.
Страшно Овој заслужува девојчево да му пресуди лично! https://www.facebook.com/1000015349...zPQ2NiJXpK5f8xqBJLnGXFakzBZ4S2JUsNv7R823TbEl/
Не знам шо да кажам… но на сличен начин и во близина настрада и хирургот Јота кој беше прегазен од малолетник кој избега од местото на несреќата и добиј само удар по рака.
https://sitel.com.mk/25-godishno-mo...wvBHUntw2Hvv9gdUYBAv6NG5GbfZomgL15wJg_jiCJGC8 алооо Кое ДНО, уште еден доказ кое дно сме Господе те молам никад да не завршам во болница..
Ја не знам кој дава диплома на вакви гомна, за работа не прашувам Купени дипломи+ врскаџиска држава=дно Сите сме криви за ова
Се надевам ќе го ископирам линков ко што треба, уште еден случај со македонското здравство .... нека почива во мир и сила на мајката https://www.facebook.com/1000488835...LfxrgApinNQdPphYiYw4T33vPTp4JqTKU1MrMHUl/?d=n
Кај ми текна фб да отворам Починало дете поради лекарска грешка кога му поставувале дрен на заб во Берово? Вистина е??? Бидејќи сешто се пишува
Искрено незнам зошто ве изненадува ова,нели ни беше јасно кога почнаа да се отселуваат доктори и сестри од државава.Здравството ќе биде се бетер,имаме огромен недостаток на медицински лица.
Mislam mnogu imalo vakvi slucai ama ne izleguvale na javnost, zabite se najgolem problem skraja da e moze i da se iskomplicira i so zlezdi i so se...... Mora da ima priemen ispit na medicinskive fakulteti i da ne se primat vrski deka za zal loso zavrsuva.....
Ако имаме недостаток од персонал да не умираат (овие што се тука)? Кога одам на лекар очекувам дека жива здрава ќе се вратам , не со сепса во 21 век.
Очекувањата и реалноста се друго.И јас очекувам да имам достапни доктори ама нема...За одредена работа што на нас ни беше потребна имаше само 4 доктори во цела Мк и што?!Да очекувам дека регулар ќе стигнам на ред,ќе закажам термин?Никој не сака да умира од лекарски грешки нормално ни јас,ама не е нешто што ме изненадува тоа што се случува.
Тие 4ца должни се да спасуваат животи без разлика на тоа што фалат доктори. Што не ти е јасно не знам. Малце ни е ова што ни го прават.
Па нормално дека им е должност.Пола од нив се растргнати на сите страни,а пола поима немаат од животот или лечат ради реда.Ти од вчера да не си па незнаеш колку нестручен кадар имаме?Незнаеш пола доктори дека си отидоа од Мк?
Не ги ставај сите во ист кош Германија нека одат па да видат како се лечи ради реда Гајле ни е колку заминале. Од тие што се ТУКА не очекуваме да не убијат сега јасно?