01:05:29 слободно пуштете и видете го односот на сите тројца, се ќе ви стане јасно. Овие двајца Анџело и Клементина толку се дрски и безобразни, гледајте како стана Клементина, видете какви луѓе се. Уште лути, го лажат судот откако по три дена се пријавија во станица... безобразни! Овие откако ќе излезат пак истото ќе го направат.
Во затвор е и во многу тешка психичка состојба.. неколку пати е носен на психијатрија.. не може да се помири со тоа што направи.
Ама зошто некој да ми рече говедо? Не сфаќате, дека тоа е исто како да те удрил некој? Не можам да сфатам како може да се оправдува вербален деликт. Од тоа што полицијата и судовите не си ја вршат сериозно работата, доаѓа до посериозни деликти од вербалните.
Наместо казнава да биде поздравена како поука малце да се внимава на човечки животи во државава и дека не можеш да убиваш туку така , читаш дека не било земено предвид било во афект, пијани биле ,провоцирал што ли уште не само да се оправдаат убијците. А ги гледаш на пресудата и во нив нема каење, напротив да им го дадеш пак исто би направиле. Жално навистина .
Судот не работи по емоции. Судот си ја врши работата. Ги прегледа снимките и не го виде она што тие го тврдат. Престанете да ги браните!
Знаеш која е типична одбрана на насилник од било која врста? Ме провоцираше,тој/таа почна. Кој дел не го разбираш? И ако некој ти рекол говедо,курво,идиот и ако некој те удрел или те вознемирувал, ти не смееш да го убиеш! Не смееле да го убијат. Што и да направил Тот, колку и да провоцирал. Не постои ниту една причина или повод поради која можеш да одземеш живот. Освен самоодбрана. Така да ке си лежат овие.
on celo vreme e zatvoren od prv den..tuku deka vikaa ke se zalat na vrhoven ama mediumive ne prenesoa poveke nisto..
Ама зошто тебе ти се измешале жичките? Ако некој ти рече говедо, и ти ќе му речеш говедо. Не е ич исто како некој да те удри, нокаутира и продолжи да те мава во глава, откако веќе си паднал на земја. Тоа веќе се три наредни нивоа. Не ме интересира кој е хрват, енглез, наркоман, мислам дека градот ќе биде побезбеден за 3 будали помалку што шетале на слобода.
Никаде во никој правен систем да те навреди некој вербално не е исто како да те удрил, еве ако не е така, правници поправете ме ве молам.
Ова ми е исто ко жена што се кара со мажот и он ја мава по тил неколку пати и таа умира. И некои говеда ќе речат дека си го барала, многу и бил долг јазикот Е такви сега ги бранат овие што го убиле ракометарот. Испровоцирал де.
Неможе да не е убиство кога некој си го претепал до СМРТ! Девојчето мое ми вика "мајка му и сестра му на тој едниот секој ден ги гледам по улица ми поминуваат пред двор, утре ако ги видам ќе им речам ти си мајка/сестра на убиец". Слободно кажи им и викам.
Можно е да е во т.н отворен затвор да оди на работа да се враќа на спиење во затворот мислам дека тие кои не се насилни, убици и слично имаат таква опција и го плаќаат денот во затворот. Ама дечкото е уништен. Тој ако се извлече да не се рокне добро ќе биде. За разлика од овие што мува не ги лази..