Od vakvi rosli mi se povraka Ne znam dali se vospituvani ultra patrijahalno, dali se drogirale ko mladi pa im ispukal mozokot, dali pisuvaat za da dobijat lajkovi/vnimanie od maski, ama da im ebam majkata na vakvite Toa iam da kazam Seljandura Bi i rekla sea neso, ama ke se znae deka sum jas Ne sfaka narodov razlika megju SVOEVOLNO i PRISILNO uspat zborime za DETE Ne razbiram Aj maskite se pomrdnati, nemaat ni emocii tolku Ama od zena koa ke vidam vakvo neso mi se snearnuva Rosla
Абе...ич не би да посакувам вакви гадотии некому ама еднаш ако ја натера некој цуцава на "нешто што неќе". Или и тогаш сама ќе си е крива? Уствари ваквите се чесни и поштени моми.
Еве го баш муабетот... сама си го бара, сама е крива. Капа им симнувам за филmов, се надевам ќе влијае кај некои изопачени умови.
Болни некои. Што е со луѓево? Кој од кој помрднат. Па и овие во коментариве со мислењата. За дете се работи, ало...
Неможе никој да те натера на нешто ако не сакаш. НЕМОЖЕ НИКОЈ ДА ТЕ НАТЕРА НА НЕШТО АКО НЕ САКАШ. Тоа што е неписмена ќе го тргнеме настрана. Како се бре олку прости и не размислуваат со тоа главите што ги носат. Прво, дете до 18 години нема способност правилно да расудува. Затоа е малолетник, затоа уште е под старателство на своите. Второ, доволно е да се прочита една книга, да се изгледа еден филм, документарец за да се сфати што е малолетничка проституција, дека најчесто е кај деца кои се жртви на психичко насилство и уцена. Трето, како жена, како е можно некој да помисли дека дете може да ужива во секс со пет мажи? Како? Во кој свет живеат, во кој универзум се наоѓаат? Мали, плитки, неписмени, неемпатични, глупи човечиња. Не луѓе, туку човечиња. И таа и сите кои и лупнале лајкови. Дно. Дна.
Еее малку ли се тие што мислат дека малолетна проституција е од бес или од мрза за учење или од "друштвото"....па само темана за проституција да се отвори и јасно е. Или пак кога ќе има слична вест по фејсбук, одма се намножуваат со посуптилните коментари: "абе да погрешно е силување, амаааа и девојчињата денес не се наивни...". Мене не ми е сфатливо како може некој да е толку опериран од здрав разум да мисли дека сексуално злоставување е некаков избор, ама ете очигледно голем број се оперирани.
Pick me girls, задоени со мислења дека треба да напаѓаат други жени, у случајов деца за да им се допаѓаат на стопани, кои цел свој живот вреѓаат жени на фејсбук. Не знам стварно како може да застанеш на страна на силувач, да покажеш прст према детето, а да не ти смета човек кој насилно го присилил детето на секс. Не може да се помизерни од ова, поодвратни и победни. Ми се повраќа.
Какви протести.. Ова е бре да го слечиш на плоштад и да го силуваат исто толку ,па да му го одереш ,па да му го исецкаш на ситно и да го посолиш ,па ако преживеј нека раскажва! И ако на некој му е убо нека напрај пак вака. Гнасотии
Кои психози се ова? Луѓево не се здрави. 2 минс лејтер: Само црна хроника ми искача Аман веќе Живееме у страшно општество. Да не знаеш со кого сѐ се разминуваш по улица… https://shilomagazine.com.au/2023/0...Zjuq08wLxFQ1INyW6kS9J8QKl91w0&mibextid=Zxz2cZ
https://a1on.mk/world/mazh-i-zhena-...xca8Dmm5REqyLUW1Y2rjSuRBcF7Uo&mibextid=Zxz2cZ Кај може да се пријавам за волонтер, да се иживљавам врз ваква стока( Кај нас или у странство? Точно знам шо би им праела. Абе само шо ќе прочитам ваква вест, ми проработува имагинацијата. Се глеа по нив дека биле по јадењето, ама радо би им праела липосукција на црно, и после има да ја консумираат попо се стока мрсна ненаранета.
се е отидено во неповрат. Не можам да разберам како бе родител може на сопствено дете воопшто да му наштети а посебно на ваков начин
Оф Македонијо мајко мила. Прекршување на полициски час 2000 евра казна и 3 месеци затвор. Е ова е нашиот правен систем.
Има, ги казнуваат ако не платат парично, затвор... Не се замараат со тоа што треба, им дојде до ова дека се е совршено, па ова остана.
Во времето на Корона.Казнувани се затоа што излегувале, возеле за време на полициски час 2000 е казна или 3 месеци затвор лежење.Другар на мм така го имаа казнето.