Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    Погледнете ја сликава.
    Screenshot_20230131_194633_Instagram.jpg

Ај сега уште еднаш погледнете ја.
    Па по трет пат.
    И четврт.
    И така се дури не ви влезе во тоа главите дека не може сите жени да се пијани, дрогирани, кратко облечени, провокативни и какви се не глупости.
    Туку дека проблемот е во мажите.

Во 3 дена е цела оваа црна хроника и ние уште ќе се нагодуваме за памет на 14 годишно дете?

На VDT2906, Directioner005, Estranged и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Не, не сум пушела цигари, марихуана па ич. Ама младината е тотално испуштена, без возачка возат, газат луѓе, убиваат луѓе, немаат пари за дрога па ќе украдат од некој по нешто, е тоа девојче не е НОРМАЛНА МЛАДИНА. И да, родителите се криви затоа што не и објасниле со кој смее а со кој не смее да пишува по социјалните мрежи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    И коментари одоздола: сама си го барала, каде отишла, со кој памет оди во 4 часот сабајле, вака домаќинка не се станува хехе.
    И после оп осми март, па ајде се се заборава, ајде среќен ден на мајката цуци хехе :* :* :*

На RainbowButterfly, VDT2906, IRBBB и 9 други им се допаѓа ова.
  4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Значи од дома ти рекле „ќерко оди таму и пиј алкохол“? :?:

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    23.911
    Нешто на темава
    IMG_20230131_195033.jpg

@Mantub еве што имав објавено во сдк. Последно коа проверив 70+ души имаа respond направено за ивентот
    Неам појма дали се одржал инаку.

На RainbowButterfly, Glowy, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    И претепаноно 6 годишно девојче само си го барало.

Агресија добивам од темава.

На RainbowButterfly, Biljarkata, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Не е воспитано од дома, каде отишло?
    Не е битно што е трескано од земја, тоа е нормално. Ненормално е како било воспитано од дома .

На RainbowButterfly, sweet-cherry, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Кате, ние зборуваме првенствено за силувачите, сите на темава ги осудија нив, никој не рече САМА СИ ГО БАРАЛА. А потоа и родителите, затоа што должни се да знаат се за детето, кај оди, со кој се дружи, шо јаде, шо пие. Јас живеам со дечко ми веќе 5 години, нема ден мајка ми да не ми се јави минимум 2 пати и да ме праша шо правам, како сум, иако сум возрасна веќе. А не пак дете од 14 години.

На cresa-jagoda, MoNiToDi и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Темава од црна хроника отиде во сосема друга насока.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    :*:проблемот е во мажите.:*:

На dayla, Серотин, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Кога го спомна осми, ако оваа година не се организира масовен марш, нема никогаш.
    Океј да, ама не се сите родители исти. Ако го тупиме цел ден шо барала во 4 сабајле во такси или оти родителите потфрлиле, се бега од поентата - не сме безбедни по улица и нема институција каде да се обратиш. Во турско не било вака.

На sweet-cherry, MeowMeow, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    7.454
    Ne sum zapoznaena so slucajot.Devojceto ima samo 14 godini, sto I da bara, Kako I da se nosi I golo da sheta se uste e maloletno I verojatno zbuneto so sexualnosta I horrmonite.Mozebi I relacijata so roditelite e nefuncionalna.
    No nitu eden maz, dechko osobeno polnoleten a da ne zboram za 30 god ne smee da vleze vo sexualen odnos so nea bidejki e kaznivo delo.Toj trebalo da znae a ne da ja snimal, ucenuva, prodava itn.
    I gola sama da mu bara ne znachi deka treba da se vpusti vo toa.Decata se zbuneti I gledajki filmovi moze I navistina se identificirala I mislela deka e ljubov na nejziniot zivot, mozebi bila I uplashena odkako bila ucenuvana, nie toa nisto ne znaeme. No vo sekoj slucaj bila izmanipulirana emocionalno I psihichki, a potoa siluvana poveke pati I maltretirana. Zatoa debatite deka dobrovolno vlegla vo takva vrska ne drzat voda. Vo sozrevanjeto na decata ne e se crno belo.

На M&M, Alexandraaa21, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Ми се гади од муабетиве, дали сте нормални??? Да, родителите потфрлиле, НО, тоа дете нема појма од животот, го начекале 10 пати поискусни, ја уценувале и вртеле како сакаат. Тоа е за смртна казна, но претходно сечење куровите на плоштад!!! За ум на други. Ќе ѝ биде вечна траума, прашање е дали некогаш ќе се опорави, а тек допрва ја чека осудување од околината, форумов е пример за тоа. И не, не е распуштена, ама тек сега може да стане оти може да го гледа тоа како единствен избор, да најде маж и да се спаси.

За сите идиотски муабети погоре :puke:!

На Dayandnight, RainbowButterfly, Agness и 5 други им се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.705
    Куп извртени сфаќања... ај само дел:

Девојчето е дете. Детето не е одговорно за постапките. Дете не донесува животни одлуки затоа што е уште малолетно и одлуките кои може да ги донесе не значи дека се најправилни, затоа и се смета за малолетно до 18 и затоа целата одговорност паѓа на возрасниот.

Точно, не е исто затоа што не се впуштила таа, туку одговорноста паѓа на возрасниот.

Дури и да ја поучиле, пак одговорноста паѓа на возрасниот затоа што дете може да биде многу лесно изманипулирано. Особено ако доаѓа од средина во која се чувствува запоставено и е без внимание од некој или семејство со лоша финансиска состојба или куп различни сценарија што и не мора да бидат толку трагични. Не знаеш дали и' кажале колку години се, не знаеш ништо. Може се претставил како 18 и ја изманипулирал. Толку многу опции има ама една е најсигурна: дека одговорноста никако не смее да падне на жртвата.

Помисли ти што имаш правено како дете и не пишувам за вакво нешто туку за некоја глупост, нешто што сега никако нема да го направиш. Па дури ни спуштање со санка (пример). Зошто? Затоа што не си дете и имаш ум на возрасен. Тоа е целата разлика.

Кажи ми, сега ти да пишеш на дете за да излезете, како ќе се чувствуваш? Ако првата помисла ти била гадење, тоа е она кое им фали на оние кои пишувале на тинејџерката. И затоа не смееш ни да помислиш дека одговорноста паѓа на малолетниците.

На M&M, IRBBB, Glowy и 7 други им се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    upload_2023-2-2_12-20-7.png

Што се случува во државава во последно време? Ако ништо друго порано важевме за една од побезбедните држави за живеење на балканот, сега има убиства секој втор ден.

На senza.parole, Feminka22, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Se dodeka za kebapi se lezi zatvor za ubijstva ne!
    Se dodeka siluvanje,pregazuvanje,vadene organi pominuva so dve kapki solzi i lazno kaenje.
    Se.dodeka tato so dva poziva cisti lice ime sovest na deteto.
    Ovaa ke se.slucuva! Pazi maloletnik a veke potencijalen ubiec ljubi ga majka :envy:

На MeowMeow, IRBBB, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  17. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Како тоа не прифатила свесно, а често се гледале низ Велес на различни локации?
    Девојка што нејќе ќе ги пријави или ќе се пожали на некој близок. А девојчево ни се жалело, ни пријавило. И првата изјава и била дека не била приморана на ништо што нејќе.
    Девојка шти нејќе ќе дава отпор за време на односот, ќе вреска, плаче, ќе се види на видеото по гестикулација на тело и лице, а нема да ужива и уште на тоа капак незадоволно ќе им вика дека им биле мали..
    Имам доста пријатели и познаници во Велес и по муабетиве повеќето млади се отидени по лоши патишта.. девојчињава се плескале со кој ќе стасаат за црта бело.. А и доста девојки што не работеле а и родителите не им се финансиски добри рашетани и сликани секој ден по различни ресторани, барови у различни хаљини од каде сето тоа?
    Може и она сакала бољи живот, па поради тоа свесно прифатила.

На MoNiToDi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    Otekovte so tie kebapi, ste cule ama ne ste docule. Toj so kebapite bese seriski kradec, so godini kradel pa begal od zatvor , ne deka za kebapite go zatvorija striktno.

На MarijaMi90, kalinaka, violetblue и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    И ? Нивен живот си е тоа,тебе ич не треба да ти е гајле .
    Може да се ебе за услуга,ама тоа не значи дека сака да ја силуваат.
    Најверојатно си патиш од комплекс мало куре,и не сфаќаш дека луѓето надвор од нетов си се ебат ,и си уживаат.

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    23.911
    Добро ај нека прифатила, ае.
    Ама здрав човек во ниеден универзум нема да има секс со 14 годишно девојче.
    Мислам по логикава и мали деца од 6 години можда свесно прифаќаат оти не врискаат и плачат секогаш.

На Glowy, NoirSerpentine и Konfetka им се допаѓа ова.