Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Dodeka pomine vreme tie ke go proglasat za nevin.
    Roditelite na Frosina se vo Shok , Gospod da I'm dade sila da ja isteraat pravdata do kraj, da se napravat promeni vo zakoni za slednite ubijci vo kola, I roditelite polesno da minat vo celiot proces.
    Da ne dade Gospod ni na dushmanin roditelite da odat pred kovchegot na chedoto.I sekoja diskusija za semejstvoto na zrtvata mi e premnogu nevkusna. Pred kameri tatkoto sto I da rece toj ne e pri svest I ne treba da mu se zameri iako sekoj zbor sto chuv mu e odmeren.Podelba,partii ne e vreme da se deli narodot.Silata e vo narodot I Ako ima svest I sloga ke napravi promeni vo zakoni koi nema da gi shtitat kriminalci.

На ideniki1, elimkd, Трагедијаупмм и 7 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    На sunshinebabe, ArabellaStarfall, Antebellum и 7 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.369
    Ве цитирам за да пробам да се приближам до поенатата.
    Болката им е незамислива, никој да не ја осети.
    Местото им е баш на телевизија, на протести, за да променат нешто.
    Ама нели протестите се против системот, против врските, зошто потребата да се заблагодаруваш на партија, премиер? Нели се протестира за тоа да се смени? Ќерка му е убиена баш ради тие врски и партии. Он сега ги воспева за да истера правда.
    Не, промените започнуваат од нас прво.
    Не треба така луѓе, затоа што пак врски, пак ако имаш моќ, ќе има и разврска.

Таткото е политички активен, ок е, ама сега не е момент за воспевање, за политички поени. Сега е моментот за промена.
    Да не ја користи положбата и моќта која ја има, а ја има, за да се промени нешто.
    Селективна правда е ова, а против тоа е и борбата.

На sunshinebabe, Snow-Star, tambelina и 9 други им се допаѓа ова.
  4. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    11.903
    Каква игра на судбината... ја прегазил и паркирал точно пред нејзината зграда со кученцето под кола... ;(:x

На Ingvild, Mumoftwo30, Antebellum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.119
    Јас како што разбрав гледајќи го видеото е дека таткото се заблагодарува на брзиот пристап од страна на владата и ВМРО.
    Пред се, не знаеме ние во јавноста што му имаат помогнато во случајот, можеби изразиле сочувство и убаво е да се спомне. Он не збори во видеото политички туку само се заблагодарува, како што се заблагодарува на народот. Целта се прекршоците кои се премолчени и барањето на правда.

Залудно е ако се фаќаме за едно Благодарам што искажал човекот спрема луѓе кои можеби му се јавиле да му изразат сочувство или брзо разрешиле некаков проблем.

Да сум му јас во кожа и некој толку брзо да превземе нешто за случајот исто би била благодарна на него без разлика од која партија е.

На ideniki1, Трагедијаупмм, sunshinebabe и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    553
    Благодарноста до Пандов на пример беше за брзата реакција претрес и одземање на телефонот на убиецот. Ништо чоекот не воспеа нити па дигна рака горе и рече да живеј вмро на чело со Мицковски, мислам оти вадиш малку од контекст. И телефонот што му е одземен е голем плус, нема договор понатамошен меѓу убиецот, мама тато, обвинител пријател и слично.

На Lotus Girl, sunshinebabe, mira.mira и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.589
    Ќе се договараат во присуство на адвокат.

8. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.614
    Претресот и телефонот е одземен бидејќи излезе слика јавно на портал. Секако телефонот ќе му беше одземен поради таа причина. Јас би рекла дека пандов треба да си даде оставка што дозволил да се набавуваат телефони како алва. А не благодарност што му го земавте телефонот откако го објавија на портал.
    Едит А што е со другите телефони, со телефонот што е сликан, кој го сликал. Не прочитав јас дека се одземени повеќе телефони, спроведени претреси и слично.

На tambelina и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Те разбирам и се согласувам, само не мислам дека сакал политичка нота да даде, не мислел пред да го пише статусот како ќе се протолкува, јас барем го доживеав како благодарност до системот кој постапил по допрен глас во случајов со телефонот. Секако после тоа беше на протести, не го доживувам како да го брани вмро.

Впрочем, политичка конотација и не треба да се дава (вмро вс сдсм) од едноставна причина што и двете партии + дуи се виновни за еднакво и колективно. Одговорност треба да се бара во редовите на сите партии, или поточно, во вработени/носители на функција, поединечно како лица, независно од партија.

Росица, сестра и', го искоментира статусот на татко и' на сличен начин како што јас го доживеав.

Луѓето се фаќаат за секоја сламка за да најдат смисла во трагедијава, а НИЕ треба да сфатиме дека иако нормално, политичари кои ги бираме ја водат државата, треба да бараме КОНКРЕТНИ виновници со име и презиме.

И така за сè, не само за овој случај и не само за сообраќај. Тогаш може ќе имаме повеќе од 2% доверба во судството.

На Трагедијаупмм, sunshinebabe, anata и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    553
    Проблемот со телефони е далеку постар од кога е пандов на чело…тие од 27ми од ден 1 имаат телефони. Безразлика, како викаат two wrongs doesnt make a right, треба да се искорени тоа, а најлесно решение е, само блокатори во затворите, и 100 телефони да имаш, џабе ти е кога нема да има мрежа.

На tambelina, eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Abe aj. A jas mislam deka ne ni treba voopsto vo zatvor da ima telefoni, a ne, pak, da se zablagodaruva za breath reakcija do Pandov. Sto ne go resile toa prethodno?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.369
    Не сакам да додавам уште коментари кои се со политичка позадина, ама во тие редови се грижат посебно кога тоа ќе се случи на наши деца.
    Сум била дел од партија, од сообраќајка и слично. Јасно ми е каков профил од човек е таткото. Воопшто и не е битно, битно е само да се престане со тие партии, врски и дејствувања за наши деца.
    Тоа е борбата.

На tambelina, nena2010, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.771
    Допаѓања:
    141.847
    Срамота е да се суди како се однесувал некој на кој му загинало дете.
    Сите сме различни и различни жалиме.
    Не бидете баби на чешма, од стилот, на оваа маж и пред година умре, она шарена кошула облекла, не го жали.

На Oneo, butterfly6223, crimson и 26 други им се допаѓа ова.
  14. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.119
    Да не се збуните нешто во Сабота во 11 часот е протестот во Неготино не е во Скопје. Има организиран превоз од Скопје до Неготино во случај ако сте заинтересирани.

На mira.mira и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Во Скопје не е од 14ч.?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.505
    За мајката од Вања обратно се зборуваше и судеше.Мн тивка била,ја немало изјава да даде,ја немало на Тв…

На dea.18, CameliaMiller, LiquidLuna и 10 други им се допаѓа ова.
  17. vans001

vans001 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    52
    Ова не го разбрав, паркирал случајно таму?

18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.119
    Не,
    Во сабота е само во Неготино

19. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    11.903
    Веројатно случајно, ама ете језа да те фати. Зградата на Фросина била близу до раскрсницата.
    Зарем тој не закочил одма по ударот, штом ја оставил колата пред нивната зграда значи пешки се враќал накај раскрсницата? Се надевам ќе се направи реконструкција на случката.

На SummerGirl, lovely91 и vans001 им се допаѓа ова.
  20. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Мислам дека и на видеото се гледа дека кола нема застаната никаде во близина.

Среќа како тоа кученце преживеало… само не можам да сфатам дали кога ја удрил летнало со неа, зашто некаде пишуваше било под неа, некаде останало под колата.

На eliesaab, SummerGirl и vans001 им се допаѓа ова.