Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.270
    Допаѓања:
    5.745
    Што глупости не ќе прочитам на форумов? Оди лечи се, те молам. Touch some grass…
    Агресивните и нападните мажи ДОБРО се кријат во honeymoon фазата, многу ретко се дешава да ја тргне маската. Додека сфати жената (бидејќи сигурно ќе се во брак дотогаш), веќе ѝ е касно.
    Мрсулов веќе бил добро уходан со играва, добро знаел да ги привлече за на крај да им покаже кој е вистинскиот тој.
    “Ај да се снимиме за наша видеотека”. “Прати ми слика само за мене”, во медот, нема ни да помислиш дека некој против тебе би ги искористил.

На rainbowec, Golden, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.699
    Допаѓања:
    192.691
    :bow:
    Сите имаме личен избор и ОДГОВОРНОСТ би додала.

Настрана тоа, само да додадам- маносферата на балканот ја измислија. Стално жена е крива, жена таков го одгледала, жена го испровоцирала. Ко ќе се пријави насилство врз жена, институционално се зема на подбишега, абе ништо, он само така збори, абе малку ја удрил пошто многу ја сака... и се така, до 101 и назад, дури не ја убие. Нормално, она енормно го испровоцирала, он јадниот многу емоции му дошле наеднаш не знаел да ги менаџира. Мислиш за 3годишен тодлер станува збор, шо му ја земале играчката.
    Значи Мора некоја законска измена да се направи (ако веќе не постои) после 2 прекршочни пријави, третата е кривична и чао џаци. Пошто никој од одма не оди и убива, тоа трае, и трае, и се игнорира, и се забошотува, и после сите изненаџени, ок важи|(.

На azelea, Golden, mece23 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.022
    Допаѓања:
    24.503
    Епа добро, значи тие жените што се расипани, се од татковците такви? Значи пак е до мажите;)
    Стварно не гледаш како се закопуеш секој пат?

На Ouravanture, Golden, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    132.207
    Не си прав верник, само се преправаш.
    Прав верник никогаш не ја обвинува жртвата, туку ја брани.
    Двајцата родители го градат карактерот на детето. И со своето присуство и со своето отсуство. Наместо да ги разгалуваат синовите од мали и да им даваат сè, треба да ги учат на почитувањето лични граници и на значењето на зборот „не“. Треба да ги носат кај стручни лица кога не можат сами да се справат.
    И тогаш ничии ќерки нема да страдаат и нема да бидат убиени.

На Golden, eliesaab, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    8.181
    Овие мршојадци и некрофили се најголемото дно што може да постои.

Со душа чекаат да се случи некоја ваква трагедија за да се искукаат дека не ебат толку колку што си умислиле дека заслужуваат.
    "Кме кме, сите женски трчаат по тепачи наместо по мене, кме кме, епа така и им треба кога не му даваат дунда на "добар" дечко ко мене, кме кме.

А "добриов" дечко ни емпатија за жртвата, ни критика за насилникот, единствено самосожалување што не ги ебе јаките пички што си мисли дека му следуваат како награда дека е "добар".

На LiquidLuna, Golden, st-el и 9 други им се допаѓа ова.
  6. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    788
    Точно. Сите знаеме што чуваме дома, поточно што сме создале двајцата родители. Дете растено со љубов, со здрави граници и учено на почит и емпатија нема да стане убиец што и да му направат. Треба да знаат дека никого не можат да поседуваат, никој не е нивна сопственост. Љубовта не е тоа... ама џабе, чувствувам дека овде се е залудно и се е тргнато во пропаст. За жал

На nextredstyle, Eunoia, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    63.640
    Двајца без тројца на протест.

Порано се вознемирував, сега више не. Летаргична сум станала максимално.

Сум кажала порано, ќе кажам пак, сами сме си криви што глодари како сељакот Илија може да малтретира цел живот жени, да го пријавуваат сто пати и пак мува да не го лазе.

А да, на тастатура најјаки сме.

На Darko90, Miss666, RAK91 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    788
    За жал проблемот почнува баш од кога бил 3 годишен тодлер... со се што му дале и со се што не му забранале. Со секоја граница што го оставиле да ја прекрши, со секое отсуство на родител од родителска средба на училиште кога да речиме правел мали проблемчиња, е тие мали проблемчиња што не се решавале тогаш прават убиец за жал. Да знаете колку само има насилство меѓу децава во моментов на училиште, поточно сигурно знаете... сега се враќам од родителска и глава почна да ме боли, уште не почната учебната година децата почнаа да се повредуваат меѓу себе на разни начини... се вреѓаат, се тепаат, кршат клупи со изговор дека се нервозни. И пак едно прашање. Кој ги направи такви? Родителите, се е од дома

На Cutiepie1, nextredstyle, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.136
    Леле какви пичкопатеници висат по форумов, бедотија.
    Леле се кажа сеа :rofl:

10. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    788
    Така е, јаки само овде со тел. во рака, надвор мед и млеко

На Cutiepie1, eliesaab и st-el им се допаѓа ова.
  11. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    3.239
    Јас сум една од многуте што ја вознемири веста, но не искочив денес на протест. Зошто? Бидејќи само во оваа година искочив на 4 протести ( за Фросина, Теодора, Кочани..) и сите за краток временски период добија оолитички осврт. Не! Ниту имаше промена, ниту силата на народот допре негде. Ги заболе нив што ние искачаме, само ја префрлаат топката едни на други! Државава е кој ќе преживее.

На Miss666, senza.parole, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.699
    Допаѓања:
    192.691
    Абе може да биде се од дома, ама утре да одам на некого да му ја палам колата или да му пуштам ревенџ порн, ќе ме најде полиција и ќе добијам што ми следува. Додуша не знам, да бев маж и да и го направев тоа на жена, можна никому ништо. Мислам дека сепак ради колата би го јадел (хипотетичкиот муж) стапот можда поише.

13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    28.593
    Абе не е се до родителите, има нешто и у главата. И мене свашта ми имаат праено мужи, а богами и мајка ми и татко ми, секакви трауми, па ете не идам да тепам луѓе и да палам коли.

На oblace1, Miss666, Tanjamm и 4 други им се допаѓа ова.
  14. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.658
    Допаѓања:
    13.289
    И ко секогаш тука експерти вие би направиле вака, вие би направиле така. Девојката пријавувала, се надевала на помош, спас, се што било во нејзина моќ направила. Тука само државата и институциите потфрлиле што не ја заштитиле и крај. И на никој на чело не му пишува дека е психопат. За да те таргетира некој не му треба ни врска ни пријателство ни бутур, па ни едно здраво не му треба.

Единствена добра работа во ситуацијава е тоа што се самоубил отпадокот, инаку каква држава сме сигурно немаше ни ден затвор да одлежи, па ќе шеташе меѓу нас слободно и ќе продолжеше да таргетира девојки.

А на форумов загреота сте со коментариве, ми се згади. Препрочитајте се и вие самите и преиспитајте се што сте пишале и не се чудете после што државата го буши и дното на дното.

Нека почиваат во мир Росица и татко и.

На Miss666, Freckles., eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    788
    Па и тоа, се остана неказнато од нашиве институции. Сепак мислам дека клучна улога играат родителите, начинот на кој го воспитале... или не го воспитале

Последна измена: 18 септември 2025 во 20:48
  16. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    788
    Некој учи од грешките на другите, некој не ги препознава ни своите

На st-el, rainbowec, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8.252
    Коментар од машка особа тука. Мислам дека многу често ваквите насилници, кои што во континуитет вршат насилство го покажуваат своето право лице, насилничко, на првото не. До тогаш, претставуваат маска која е сосем поразлична од нивната вистинска. Веројатно, умеат да бидат шармантни, да ги кажат правите зборови, правите дела сѐ додека не се соочат со првото одбивање. А, сите овие кои се претставуваат како добри добричини, ама цело време се жалат како девојките ги игнорираат, бираат олоши и така натаму се само фрустрирани и кријат длабока омраза спрема жените. Најчесто.

Јас сум соочил некои мои другари кои имале некои испади спрема нивните партнерки. Не можам да премолчам такви работи.

На Golden, nextredstyle, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.973
    Освен очигледното и веќе пишаното, друга работа, последниве години секакви глупости со 2 клика може да ги најдеш. Пример украинката од Америка во возот, видеото месец дена стои на сите можни јутјуби, вести...на лудак толку му треба

19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.022
    Допаѓања:
    24.503
    ....
    Јас стварно не знам како да реагирам на напишаново. Ама најсериозно.

На Freckles., Калатеа и Adidas888 им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    28.593
    Ќе реагираш типично македонски. Се прекрстуваш и одминуваш. :rofl:

На oblace1, Golden, Tanjamm и 6 други им се допаѓа ова.