https://plusinfo.mk/21-godishniot-m...rad-bombata-a-aktiviral-so-nesmasno-rakuva-e/ 21г... бивш ракометар, манекен... којзнае што точно се случило. Денес дознавам за ова, а пред една недела се случило инаку... мислам дека сега имаат потврдено дека тој е тој..
веројатно западнал во неволја со лошо друштво, сакале да го искористат, а тој прифатил за да се откупи
Има соопштение за јавноста од таткото на фб профилот кај него. И мене искрено ме изненади веста,семејството му било добро,сите биле ок ,дури чудно во вакво нешто да западне и од таква фамилија.
Би се зачудила колку шлајм луѓе излегуваат од идеални семејства ( по малограѓански стандарди ) а колку златни луѓе од разведени родители или дифункционални семејства. Тоа бележење Ама од добра фамилија е или вака или онака е најдолното нешто што може да го каже некој.
Бог да го прости Панчо, многу ме погоди што не успеа да се извлече.Овој посран систем ни однесе 60 деца и цел бенд со чии песни пораснавме, барем јас.Панчо многу го почитував и почитувам, душа од човек, легенда.Не можам да си опростам што не направивме протести и не пруживме поддршка за родителите на децата, уште колку има осакатени од повреди и трауми, језиво е каде живееме.ЈЕ ЗИ ВО.И уште овие од партии си се шетаат со кесички си делат материјали, избори си прават, а ние ќутиме ко пукани зајци.
За таа случка требеше сите да скокнеме, плачевме што плачевме ама после неколку дена да скокневме. Сите да ги избркавме од функциите на кои ние ги ставивме... сите до еден криминалци. Уште не е доцна... уште можеме да застанеме до сите тие родители. Колку само семејства и куќи се затворија... на функционерите гајле им е, вината ја префрлаат на бендот. Нормално, тој што не е тука неможе да се брани. Нив битно ги седнавме на функции и си калапат паришта. Уште ветуваат глупости... ќе осветлувале патишта, ќе асфалтирале... како не им е срам! Никој не ја спомнува безбедноста на граѓаните, децата ги заборавија, изгазените по улици ги заборавија....децата со попреченост не ги спомнуваат, овде мислам на деца со аутизам, АДХД со или без хиперактивност... и ред други попречености. Што е со нив? Никој не ги спомнува а какви борби водат не сте свесни... а ние молчиме, изгледа убаво ни е... убаво ли ни е??? Ова до сите е прашање ДАЛИ НИ Е УБАВО??? И друго сакам да прашам. Да не случајно им текне за гласови да ги лажат родителите на тие деца... да им ветуваат све и свашта без нормално да имаат намера да им исполнат? Тогаш веќе ќе се дно-дна....
Секој нареден протест се помалку и помалку луѓе,жално..само фамилиите си прават марш а од народот толку... Јаки сме само на тастатура. Цел бенд отиде најубавите мк песни што пораснавме со нив.Крај на една ера.. Нека почиваат во мир
Немам зборови а и уста не ми се отвара, ќе треба со саати овде да пцујам се редом во државава, ако може да се нарече држава.
Според мене, тие луѓе со цел одат во такви професии, за да бидат во позиција на моќ и намерно да се изживуваат врз поранливите. Имав една колешка на факултет таква, збореше дека едвај чека да ги малтретира децата кога ќе се вработи. Одвратно!
И јас ова го мислам, ама пак од друга страна, не ми се верува да се толку пресметани. Повеќе ми личат на обични дегенерици на кои така им се погодило. Дел од нив имаат повеќегодишно образование од областа. Со години да планираш работно место на кое ќе можеш да се изживуваш ми е многу психопатски на филмски начин за овие да го спроведат, но можно е. Некои не се ни злобни, туку игнорантни. Ко еден на функција во невладина што вели дека не се занимава со мрачни прашања, му влијаеле лошо на расположението, А ТОА МУ Е РАБОТА. Кога се обидов да разговарам на некои теми, ми рече да не бидам woke и social justice warrior. Свеста е на ниско ниво кај луѓето и ако некој работи нешто што не го интересира, може многу штета да направи.