Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    745
    Screenshot_20260721_181543.jpg what is going on???

На Pixi5, Angie1432, awkey и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    15.542
  3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    19.123
  4. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.509
    Текстот е збунувачки, искрено, не сфатив дали кучето го убило кучето на типкава па типкава го згазила истото, мада ако не е така, би ја згазил ја неа.

5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.914
    Допаѓања:
    5.219
    Така е, друго куче го усмртило нејзиното куче и она го згазила тоа куче заради тоа. Може да е момент на афект и шок.

На Angie1432 и Amelia. им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.641
    Допаѓања:
    34.645
    Мене само не ми е јасно како може за едно куче да се дигне цела држава и да ја објават и со слики и со се, ама на педофилите и силувачите ни името не им го пишуваат а не па со слика да ги објават.

На IJAE, Bezimenka90, Pixi5 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    43.249
    И мене не ми е јасно.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    2.453
    Да, исто шарпланинец ми има задавено куче кога бев дете и истото го посакував, да одам и да го убијам, без разлика што сакам животни.

Сега од оваа гледна точка не знам како би реагирала ама дефинитивно од тогаш поинаку гледам на таа раса.

На SummerGirl, sj *O*, Aleks.mar и 2 други им се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    39.082
    Исто ко кај нас де, за да се замајува јавноста :x На исто ниво се црногорците со нас :nod:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.181
    Не знам зашто го отворив ова да го видам , многу сакам животни. Без разлика што и како и направиле ова ми е ненормално нешто ,јас да направам вакво нешто би го имала на совест како човек да сум убила . Како луѓе може да живеат со ова еве не можам да разберам

Последна измена: 25 јули 2026 во 10:15
    На hermosa, Mari7, Pixi5 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    22.071
    50/50 ми е виновна.

Ако од чиста мира ги согазила двете онда е пореметена психопата.

Ако го согазила шарпланинецот пошто гледала како истиот агресивно ѝ го дави нејзиниот миленик пред свои очи онда е у афект. Не знам како ќе постапам ако мојот миленик или дете, ми го распарчи некој агресивен пес (или човек) пред мои очи, а истиот ѕвер у средени држави нема да си лежи на улица, пошто претставува опасност.

На Pixi5, CameliaMiller, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    10.744
    Прво мислев го гази затоа што е ненормална. После кога прочитав, пишува дека шарпланинецот го задавил нејзиниот миленик. Не знам како јас би реагирала, но не дека го направила тоа од чиста мира. Јас на пример, педофил да се приближи на моето дете, нема да бирам што ќе му направам ако го фатам и најдам. На некои и милениците им се деца.

На Pixi5, Mr.Limonko, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  13. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    5.177
    Воопшто не ја оправдува од вина прочината ама воопшто. Единствено нешто што не дели од животните е разумот и можноста резонираме. Сфаќам афектна состојба но ако сите постапувавме во афектот and act on it светов немаше да биде ваков, уше ќе бевме племенска заедница. Утре вака ладнокрвно ќе помине и преку човек поради што била во афект ид х/у причини

На Mari7, Pixi5, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.181
    Мене мачорот ми го згазија со кола , очите од зелени му беа од ударот кафеави. Дали требаше јас да го утепам тој што ми го згази или ако чуваше домашно милениче да му го направам истото ? Еве кажете???!!! Не ми е јасно како се оправдува вакво нешто едноставно ужасно е!

На Pixi5, awkey, LibreGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.538
    Допаѓања:
    29.410
    Па за почеток не пуштајте мали миленици ко мачки на прометни улици. Маче многу лесно ќе се протне под тркало без да го видиш, како да ви кажам.
    Моето у стан го чувам па пак му се тресам, пазам кога е отворен прозор, врата, машина за перење, пред очи да ми е во овие моменти.

А за другово...што знам. И да е во афект, пак ми е малце психопатски. Еднаш го повредила, океј. Оваа се враќа вторпат со колата.
    Мислам барем да бидат казнети и тие што (би) требало да дислоцираат/успиваат агресивни кучиња таму. Камо јавен линч за нив?

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.181
    Мали? Мачорот не беше мал како прво, како второ не можеш сите мачиња да ги собереш од улица и да ги чуваш пошто кола ќе ги удри , ако не беше моето ќе беше друго нели? Како и да е, не оправдувам ако тоа куче и направило нешто ама и ова нејзиното не знам . Јас за себе кажувам дека да убијам куче ѓи е исто како човек да сум убила

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  17. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    745
    Мене ова воопшто не ми е нормална реакција, уште два пати помина со кола врз него.
    Не можам да се налутам на животно што нема разум и се води по инсинкти колку и да сум бесна.
    Човечка грешка е и од двете страни а кучињата се жртви.

На Miss666, Pixi5, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.538
    Допаѓања:
    29.410
    Ти си го ЧУВАЛА мачето.
    Значи си била одговорна за него и негова безбедност. Ако било пуштено на прометна улица, да, делумно твоја одговорност е.
    Јас не можам да ги припазам уличните, ама тоа што сум решила да го чувам, ќе го чувам и си одговарам за него. Така и ти за твоето

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.641
    Допаѓања:
    34.645
    Според новите информации, шарпланинецот влегол во нејзиниот апартман или смештај, го фатил тоа малото и го удавил. Она и децата вриштеле пробувајќи да му помогнат. Дури дошле албанците да и се закануваат за кучето.
    И после она го гази шарпланинецот.

Јас да сум и газдата ќе го згазам ама ае. Сега и газдата да одговара шо неговото куче било пуштено надвор и за убиство на друго куче.

На mama31, andromedae, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.181
    Колку нечуствителен и апсурден одговор :|
    Кога некој ќе одлучи да вдоми маче или куче, тоа не значи дека животното е затворено во лабораторија или дека треба да се држи во кафез за да биде безбедно од несовесни возачи или опасности надвор. Секој што чува милениче сака тоа да има убав и слободен живот, а несреќите што се случуваат поради сообраќај или туѓа негрижа се трагедија, а не „одговорност“ на сопственикот кој го сакал и го згрижил животното. ЧАО!

На eliesaab, LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.