30 и сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од N1kol, 13 април 2016.

1. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.022
    Ja samo da se umesam, za 30+, Mr Jack si e <3

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    22.423
    Ме разнежни, солзи ми потекоја, ајде лека ноќ.

На Cutiepie1 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    14.891
    Муабет на место, браво :handshake:
    Од сите прочитани глупоштини низ последниве страни, еден паметен коментар се најде.

На Mumoftwo30, Adidas888, Dekoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. HappyMe123

HappyMe123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    72
    Само како изолиран факт да се биде "30+ и сингл", не значи апсолутно ништо. Некој е по избор во ваква состојба, некој е среќен поради ова, некој е тажен. Не е исто да си "30+ и сингл" во Скопје или во Берово .... или во Лондон.

Друго што влијае е дали имаме макар еден близок пријател/ка за дружење во слободно време. Ако имаме еден или повеќе пријатели за дружење тогаш и не е толку тешко или страшно, така да кажам.

Дури мислам дека има луѓе што се под 30 години, а се позрели и посреќни од некои што се "40+ сингл, или во врска или во брак".

На Dekoo, Polyincognito и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    8.489
    Подобро ми е сега отколку во 20-тите. Се чудам кога ќе прочитам луѓе кои „30 и сингл“ доживуваат како некоја катастрофа. Баш сега знам што сакам, знам што не сакам и ме заболе што друг мисли за тоа.

Е сеа, можда не сум депре пошто имам друштво, иако најблиските другарки ми се мажени (една дури и со дете). Ама не се од тие што исчезнуваат штом ќе стават бурма, што последно ги гледаш на свадба и евентуално по 10 години ако се разведат, кога ќе бидат во втор пубертет (имам една оваква периодов). Се дружиме, пиво и јамб по дома, во парк, во паб, заеднички одмори. Имам и неколку сингл пријателки кои се од Скопје и други градови, па знаеме 2-3 пати годишно да се собереме. Мене еднаш во недела ми е сосема доволно за излегување и мешање со народ, другите денови си ги посветувам на работа, серии, филмови, и искрено ми е супер, ич не осеќам како нешто да ми фали. Некои се осамени и кога се во врска или брак.

Јас бегам од луѓе што нон стоп кукаат за брак и дечко. Од таа енергија што те тера да се чувствуваш како нешто да не е во ред ако си сам. Буквално се лепат за кого било, само да не се „сами“, да имаат со кого да излезат додека не се омажат, еден куп овакви будалетини се дружеле со мене до мажачка и исчезнувале.
    Бегам од луѓе што постојано кукаат, што се дружат само со агенда, што исчезнуваат штом им ,,тргне". Не ми требаат такви околу мене, доволен ми е мал круг, чисти муабети и мир во глава. Не секој има капацитет за вистинско пријателство.

На Амаја, Polyincognito, Dekoo и 4 други им се допаѓа ова.
  6. натетавнучето

натетавнучето Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Да си ми жив и здрав.