AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Онлајн шопинг

Таму каде што не пишува минимум сума на порачка, значи ли дека можеш да си порачаш нешто во вредност од 3,4 или 5 долари, и стига ли без царина како што пишува? Му се исплати ли некој да ти праќа за 3 долари порачка пример? Оти си направив повеќе порачки од различни продавачи и некои се со минимална сума па да прашам...

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Онлајн шопинг

Стигаат, јас најдов едни ситни обетчиња беа 0.89$ без предвиден минимум и без шипинг, и ги порачав чисто да видам дали ќе ги прати, гајле ми беше за 30тина денари и да ги изгубев и ми стигнаа за некои 2-3 недели фини и слатки. Незнам кај му беше ќарот на продавачот ни како покрива трошоци но тоа е.

Иначе кај оние со предвиден минимум може да си нарачувате и по една-две работи ама ќе ви наплатат по 1-1.5$ шипинг.

На Hipster и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Онлајн шопинг

Најубава имаш нарачано маски за телефон од алиекспрес?
    Јас се мислам искрено, али има толку многу што не можам да се одлучам која :sweat:
    Тежок живот :doh:

:D

4. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Онлајн шопинг

Може да ми кажете каква картичка е најдобро да извадам за да купувам од алиекспрес?

5. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Онлајн шопинг

Има некој нарачувано мобилен од али?

6. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Ме збунивте малку....
    Ставив у кошничката околу 20 производи што сакам да си ги порачам од aliexpress.com
    денес бев и у Стопанска банка да поднесам за картичка преку интернет што се плаќа
    е сега
    тоа со продавачите на алиекспес, кај гледате кој продавач е што како ?
    Јас си ги гледав производите одма кога ке ја отворам страната на тоа аксесорис пример...и гледам нешто 0.86 долари пример и си ставам у кошничка или што и да м исе засвиѓа...стварно не ми е јасно гледам пишувате овој продавач , оној продавач....??????????? :^) :^) :^) :^)

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.824
    Онлајн шопинг

Tреба да гледаш секогаш пред да купиш нешто колку Positive feedback има продавачот. Eве на пример отвори го линков http://www.aliexpress.com/item/Min-orde ... 32182.html и гледаш од десната страна пишува 91,4 % :)
    Jас секогаш нарачувам од некој што има над 95% ради сигурност :) Iсто така треба да пишува коментари за продавачот на неговата страна нели коментари од купувачите кој како е задоволен но незнам кај се наоќаат , јас најчесто порачувам од E-bay таму кога ке отвориш профил од некој продавач одма ги пишува коментарите :)

8. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Десно од производот се наоѓаат податоци за секој продавач. Ти направив скриншот за еден производ и со црвено кругче обележав каде треба да кликнеш за да се отвори страната на продавачот. Таму ќе ги најдеш сите негови производи и ќе видиш дали има ограничување за нарачка (на пр. да мора да порачаш за 10долари за да ти ги прати) и се друго во врска со тој продавач :)

Прикачени фајлови:

• 1.png
      1.png
      Големина на фајлот:
      124,3 KB
      Прегледи:
      302
  9. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Ahaa fala mnogu :)

10. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

За ова треба да значи дека не бара продавачот да му купиш производи во определена сума , значи можам само ланчево да го порачам?? :)

Прикачени фајлови:

• dada.jpg
      dada.jpg
      Големина на фајлот:
      174,2 KB
      Прегледи:
      260
  11. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Онлајн шопинг

Сепак треба.
    http://www.aliexpress.com/store/product/Special-link-for-making-up-shipping-cost-1-98/204767_815669080.html
    Минимум требало 10 долари да биде нарачката. :tmi:
    Ако е помалку од 10, ќе треба да се плати за испраќањето, т.е. за тој Tracking-бројот.

12. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Ми стигна и втората нарачка, ми ја донесоа двајца sexy поштарчиња :lol: :lol:
    Eве од кој селер порачував http://www.aliexpress.com/store/416687

13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Онлајн шопинг

Ми стигнаа нови порачки денес, па да фалам повторно селери.

http://www.aliexpress.com/store/402120
    Има доста убав накит,и голема пофалба за времето на шипинг, за 15-тина дена ми стигна.

http://www.aliexpress.com/store/512039
    Исто и од тука порачував накит, и ми стигна за 15-тина дена.

http://www.aliexpress.com/store/609385
    Прв пат се осмелив да порачувам облека, и си порачав од тука фустанче.Материјалот е прекрасен, исто е како на сликата, и башка точно ми е.Е сега малку почекав, околу 30-тина дена, ама вредеше.

Е сега и неколку селери што не ги препорачувам.

http://www.aliexpress.com/store/316024
    Значи нарачката селеров ми ја пратил во Дубаи, и нормално не ми стигна.Му пишав неколку пати на селерот, не ми врати на пораката, и направив open dispute, ми ги вратија парите среќа.

http://www.aliexpress.com/store/124013
    Ташна порачав се океј, ама неможам да ја пратам пратката до каде е, и некако сомнително ми е, му пишав на селерот не ми врати, ако не ми пише до утре ќе правам open dispute.

На eva11, Sexybaby86 и Hipster им се допаѓа ова.
  14. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Добро постои ли продавач кој не бара определен износ($10, $15) за да има фри шипинг и доколку кај тие продавачи кои бараат во определена сум да им купиш ако порачам само 1 производ од 2 долари на пример , колку изглегува шипингот (доставата) од каде може да видам? :)

15. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Има, ама не многу. Најчесто пишува на нивниот профил дали има минимум. Ако не, погледни подолу под секој производ кај што се зголемените слики и некои спецификации, може таму нешто повеќе да пишува. Или, за најсигурно, пиши му на селерот, нема утка тука.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Онлајн шопинг

Серепентина еве ти еден со минимум 5долари нарачка.
    http://www.aliexpress.com/store/616399
    Инаку ретки се тие што немаат минимум барем 5 долари за нарачка, или па наплаќаат сума за шипинг, изнад 2 долари.
    Има селери кои овозможуваат да нарачаш испод минимумот, ама сам да си ги платиш трошоците за испорака
    А зашто да плаќаш 2 долари за испорака, кога можеш за 10 долари пример да си нарачаш убави работи и да ти стигнат без ни денар испорака.
    Мене пари за испорака ми се џабе фрлени пари, посебно кога има таква шанса да не ја плаќам.
    За тие 2 долари пари за испорака ќе си нарачам уште една алка пример, па така сите среќни и задоволни :)

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Аха, фала многу...
    Инаку сакам да го нарачам ова палтиче http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 23688.html
    ама незнам дали земаат пари за испорака...пишува дека не , ама некако нелогично ми е само ова да го праќаат за без ни денар испорака...
    и така од повеќе купувачи гледам убави работи , ама од секој најмногу по 4-5 долари имам...а бараат минимум 15...еден прстен пример е 0.70 долари и јас неможам да нарачувам се и сешто од тој кога не ми се допаѓа се, пример ланче од друг ке ми се засвиѓа и се така...се нервирам :devil:

18. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Денес ми се покажа на страната дека нарачката ми е стигната у Македонија. Проверив во сандаче неам картонче уште.
    За колку време ви ја носат откако ќе покаже тракинг бројчето дека нарачката е во Македонија?
    Да си го чекам поштарот или да идам до пошта? Нестрплива сум. :clap: :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.604
    Допаѓања:
    161.231
    Онлајн шопинг

Јас уште со ова старкиве се мавтам.
    Значи,ме бунат бројките. Различно ги покажува табелите како се бројчињата,што прави голема разлика дури и по цел број,а јас и онака ги сакам малку покомотни,па би била Чарли Чаплин. А ги мерам, не можам соодветно да измерам, де 23 сантиментри ми излегува,де 25...
    Сакам 38 да порачам,а носам 37, кој УС број (ама по кинески стандард) би одговарал? Зошто еве УК број,носам 4, а тука ми покажува дека 4ка е 34ка по ЕУ, што нема шанси. И сега?
    Мислам дека 5,5 би било добро...ама...
    Мерак голем си имам па! |(

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Онлајн шопинг

Ај пушти ми линк од старките што сакаш да ги нарачаш, да видам дали можам да ти помогнам некако.