Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Онлајн шопинг

Таму каде што не пишува минимум сума на порачка, значи ли дека можеш да си порачаш нешто во вредност од 3,4 или 5 долари, и стига ли без царина како што пишува? Му се исплати ли некој да ти праќа за 3 долари порачка пример? Оти си направив повеќе порачки од различни продавачи и некои се со минимална сума па да прашам...

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Онлајн шопинг

Стигаат, јас најдов едни ситни обетчиња беа 0.89$ без предвиден минимум и без шипинг, и ги порачав чисто да видам дали ќе ги прати, гајле ми беше за 30тина денари и да ги изгубев и ми стигнаа за некои 2-3 недели фини и слатки. Незнам кај му беше ќарот на продавачот ни како покрива трошоци но тоа е.

Иначе кај оние со предвиден минимум може да си нарачувате и по една-две работи ама ќе ви наплатат по 1-1.5$ шипинг.

На Hipster и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Најубава имаш нарачано маски за телефон од алиекспрес?
    Јас се мислам искрено, али има толку многу што не можам да се одлучам која :sweat:
    Тежок живот :doh:

:D

4. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Онлајн шопинг

Може да ми кажете каква картичка е најдобро да извадам за да купувам од алиекспрес?

5. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Онлајн шопинг

Има некој нарачувано мобилен од али?

6. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Ме збунивте малку....
    Ставив у кошничката околу 20 производи што сакам да си ги порачам од aliexpress.com
    денес бев и у Стопанска банка да поднесам за картичка преку интернет што се плаќа
    е сега
    тоа со продавачите на алиекспес, кај гледате кој продавач е што како ?
    Јас си ги гледав производите одма кога ке ја отворам страната на тоа аксесорис пример...и гледам нешто 0.86 долари пример и си ставам у кошничка или што и да м исе засвиѓа...стварно не ми е јасно гледам пишувате овој продавач , оној продавач....??????????? :^) :^) :^) :^)

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.635
    Онлајн шопинг

Tреба да гледаш секогаш пред да купиш нешто колку Positive feedback има продавачот. Eве на пример отвори го линков http://www.aliexpress.com/item/Min-orde ... 32182.html и гледаш од десната страна пишува 91,4 % :)
    Jас секогаш нарачувам од некој што има над 95% ради сигурност :) Iсто така треба да пишува коментари за продавачот на неговата страна нели коментари од купувачите кој како е задоволен но незнам кај се наоќаат , јас најчесто порачувам од E-bay таму кога ке отвориш профил од некој продавач одма ги пишува коментарите :)

8. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Десно од производот се наоѓаат податоци за секој продавач. Ти направив скриншот за еден производ и со црвено кругче обележав каде треба да кликнеш за да се отвори страната на продавачот. Таму ќе ги најдеш сите негови производи и ќе видиш дали има ограничување за нарачка (на пр. да мора да порачаш за 10долари за да ти ги прати) и се друго во врска со тој продавач :)

Прикачени фајлови:

• 1.png
      1.png
      Големина на фајлот:
      124,3 KB
      Прегледи:
      302
  9. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Ahaa fala mnogu :)

10. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

За ова треба да значи дека не бара продавачот да му купиш производи во определена сума , значи можам само ланчево да го порачам?? :)

Прикачени фајлови:

• dada.jpg
      dada.jpg
      Големина на фајлот:
      174,2 KB
      Прегледи:
      260
  11. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Онлајн шопинг

Сепак треба.
    http://www.aliexpress.com/store/product/Special-link-for-making-up-shipping-cost-1-98/204767_815669080.html
    Минимум требало 10 долари да биде нарачката. :tmi:
    Ако е помалку од 10, ќе треба да се плати за испраќањето, т.е. за тој Tracking-бројот.

12. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Ми стигна и втората нарачка, ми ја донесоа двајца sexy поштарчиња :lol: :lol:
    Eве од кој селер порачував http://www.aliexpress.com/store/416687

13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Онлајн шопинг

Ми стигнаа нови порачки денес, па да фалам повторно селери.

http://www.aliexpress.com/store/402120
    Има доста убав накит,и голема пофалба за времето на шипинг, за 15-тина дена ми стигна.

http://www.aliexpress.com/store/512039
    Исто и од тука порачував накит, и ми стигна за 15-тина дена.

http://www.aliexpress.com/store/609385
    Прв пат се осмелив да порачувам облека, и си порачав од тука фустанче.Материјалот е прекрасен, исто е како на сликата, и башка точно ми е.Е сега малку почекав, околу 30-тина дена, ама вредеше.

Е сега и неколку селери што не ги препорачувам.

http://www.aliexpress.com/store/316024
    Значи нарачката селеров ми ја пратил во Дубаи, и нормално не ми стигна.Му пишав неколку пати на селерот, не ми врати на пораката, и направив open dispute, ми ги вратија парите среќа.

http://www.aliexpress.com/store/124013
    Ташна порачав се океј, ама неможам да ја пратам пратката до каде е, и некако сомнително ми е, му пишав на селерот не ми врати, ако не ми пише до утре ќе правам open dispute.

На eva11, Sexybaby86 и Hipster им се допаѓа ова.
  14. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Добро постои ли продавач кој не бара определен износ($10, $15) за да има фри шипинг и доколку кај тие продавачи кои бараат во определена сум да им купиш ако порачам само 1 производ од 2 долари на пример , колку изглегува шипингот (доставата) од каде може да видам? :)

15. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Има, ама не многу. Најчесто пишува на нивниот профил дали има минимум. Ако не, погледни подолу под секој производ кај што се зголемените слики и некои спецификации, може таму нешто повеќе да пишува. Или, за најсигурно, пиши му на селерот, нема утка тука.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Серепентина еве ти еден со минимум 5долари нарачка.
    http://www.aliexpress.com/store/616399
    Инаку ретки се тие што немаат минимум барем 5 долари за нарачка, или па наплаќаат сума за шипинг, изнад 2 долари.
    Има селери кои овозможуваат да нарачаш испод минимумот, ама сам да си ги платиш трошоците за испорака
    А зашто да плаќаш 2 долари за испорака, кога можеш за 10 долари пример да си нарачаш убави работи и да ти стигнат без ни денар испорака.
    Мене пари за испорака ми се џабе фрлени пари, посебно кога има таква шанса да не ја плаќам.
    За тие 2 долари пари за испорака ќе си нарачам уште една алка пример, па така сите среќни и задоволни :)

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Аха, фала многу...
    Инаку сакам да го нарачам ова палтиче http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 23688.html
    ама незнам дали земаат пари за испорака...пишува дека не , ама некако нелогично ми е само ова да го праќаат за без ни денар испорака...
    и така од повеќе купувачи гледам убави работи , ама од секој најмногу по 4-5 долари имам...а бараат минимум 15...еден прстен пример е 0.70 долари и јас неможам да нарачувам се и сешто од тој кога не ми се допаѓа се, пример ланче од друг ке ми се засвиѓа и се така...се нервирам :devil:

18. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Денес ми се покажа на страната дека нарачката ми е стигната у Македонија. Проверив во сандаче неам картонче уште.
    За колку време ви ја носат откако ќе покаже тракинг бројчето дека нарачката е во Македонија?
    Да си го чекам поштарот или да идам до пошта? Нестрплива сум. :clap: :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.244
    Онлајн шопинг

Јас уште со ова старкиве се мавтам.
    Значи,ме бунат бројките. Различно ги покажува табелите како се бројчињата,што прави голема разлика дури и по цел број,а јас и онака ги сакам малку покомотни,па би била Чарли Чаплин. А ги мерам, не можам соодветно да измерам, де 23 сантиментри ми излегува,де 25...
    Сакам 38 да порачам,а носам 37, кој УС број (ама по кинески стандард) би одговарал? Зошто еве УК број,носам 4, а тука ми покажува дека 4ка е 34ка по ЕУ, што нема шанси. И сега?
    Мислам дека 5,5 би било добро...ама...
    Мерак голем си имам па! |(

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Ај пушти ми линк од старките што сакаш да ги нарачаш, да видам дали можам да ти помогнам некако.