Introverts united

Дискусија во 'Психологија' започната од prominent, 12 октомври 2019.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    11.629
    И јас исто.
    Го видов мемево и на темава ми текна. Еве уште едно, верувам и ова чувство ви е познато. :D

me-getting-ready-for-plans-that-i-didnt-cancel-on-38284158.png

На Alisa22, Amellie13, INNERBEAUTY и 6 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.880
    Недела не ми се допаѓа затоа што по неа иде понеделник.Нови обврски,нов умор.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    11.629
    Јас се осеќам анксиозно во недела од помислата дела утре е понеделник. Особено навечер. А понеделник сабајле ми е "зошто сум жива" момент.

На Alisa22 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  4. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Изгледа само јас го сакам понеделник. :D

5. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
  6. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Ова ми беше најтешко исто и презентирање (facepalm)
    54D49AD0-5D4E-4CD7-BD83-806B93406C41.jpeg

2858990A-8353-414F-9EC4-54504073C87D.jpeg
    Дали има некој како последнава слика или само јас сум таква ? :^)
    725F70A8-E3EE-4BF7-96C0-CA1F675C706B.jpeg

На Independent Girl, christinnn, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.786
    Прашање, дали мислите дека интроверт би можел да биде во успешна и функционална врска/или поготово цел живот во брак со екстроверт а да бидат задоволени и двете страни и дали вие би можеле ? :?:

На prominent, nextredstyle и Ambitious им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.880
    Можно е.Имам многу такви во фамилија.Долго време се во брак.
    Јас како амбиверт ич нема да гледам дали дечкото е интроверт,екстроверт или амбиверт.
    Ако двајца искрено се сакаат и почитуваат,тогаш врската/бракот ќе функционира.

На Peperutce1115, prominent и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @INNERBEAUTY, сметам дека може. Имам примери и јас од мои познаници.
    Иако според мене е идеално ако и двете страни се интровертни или екстровертни. Поедноставно е така за усогласување на активностите:D Но мислам дека можат да функционираат интроверт и екстроверт заедно. Ако има љубов, разбирање, секако дека ќе биде ок.

А јас имам друго прашање до вас?

Што мислите за гости? Имате ли често гости дома (верувам дека одговорот ќе биде негативен:D)

Јас воопшто не сакам гости, ни најавени ни ненајавени, а вторите па особено не ги сакам:D
    Домот ми е место за потполна приватност и ако треба да се видам со пријатели или познаници повеќе сакам да е некаде надвор отколку да ми доаѓаат дома.

Паметам дека и кога бев мала, кога ни доаѓаа гости дома, јас си седев во соба и мразев кога ме тераа да седам со нив, па и да се поздравувам:D

Последна измена: 25 ноември 2019
    На Independent Girl, Amellie13, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    Да, јас сум во таква врска и супер функционираме.
    Сепак, има врска и тоа каков интроверт/екстроверт си, затоа што не се сите исти. За мене се изјаснив дека не сум во целост интроверт, а и дечко ми не е како некои екстроверти со милион луѓе околу него, постојано излегување, многу зборување и сл.
    Но за разлика од мене воошто не сака да седи дома, во деновите кога е слободен постојано е некаде излезен, има многу повеќе пријатели од мене. Јас кога ќе сретнам познаници ми е доволно да се поздравиме со здраво, додека тој ги застанува да си направат муабет. Често прави планови за излегувања во друшто, не ми пречи затоа што веќе доволно ги познавам сите и сум опуштена со нив, но јас почесто би останувала дома, сами.
    Понекогаш се чувствувам како да не разбира баш дека не сакам многу луѓе околу мене и не може да сфати зошто е тоа така.

За гости - кога гостите ми се блиски роднини и другарки немам проблем. Бидејќи скоро сите сме во различни градови/држави таквите средби се ретки и секогаш се со договор.
    Ненајавени можат да дојдат само најблиските комшии, почесто се случуваше кога децата им беа мали, па да ги прошетат, сега ептен ретко.
    А доколку се подалечни роднини или некои пријатели на моите, се поздравувам само од култура, не се појавувам повеќе и едвај чекам да си заминат. Лошо звучи знам, ама неможам ништо слободно да направам во сопствената куќа. :shake:

На Amellie13, Billy Idol, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Секако дека може и таквите врски се најуспешни! Бидејќи ти поседуваш тоа што фали кај него, и обратно. Па така си се надополнувате. Минус и минус не иде, ама плус и минус иде.

На INNERBEAUTY, prominent и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.880
    Кај мене порано имаше многу гости,сега ретко кој иде.
    Ама да дојде некој,нема да ми пречи.И онака ми е досадно без муабет.

На INNERBEAUTY и prominent им се допаѓа ова.
  13. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Инаку, денес, бев на третмани, па нетипично за мене, на мојот смрдлив клошар хохштаплер мејк ап артист и фризер му изнакажав еден куп ствари и му разбуткав све таму и неплатила си излегов. Уште се чудам дали навистина бев ја тоа или некој демон во мене!
    Имено, клошарот ми се пофали дека од Агенција за Храна и Ветеринарство му пишале казна 500 евра за напуштање миленик и дека нема да ја плати имал врски, а ја сум активистка и го знам кучето што го напушти и низ се што има поминато, па некој бес ме натера да станам све да му избуткам онака и да го изнапиздам копилето педерско и онака горда да си киднам преку врата!
    После тоа видов дека луѓето зјапале у мене пошо восок на веѓа сум имала :D

На Peperutce1115, Independent Girl, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.490
    Допаѓања:
    7.924
    Мене не ми пречат тие блиски пријатели коишто ми се. Но доколку треба да дојде некоја пријателка на сестра ми, е тогаш сакам да ме снема. Не сум опуштена воошто со сите што не ги знам и многу срамежлива.
    А за тоа врска интроверт- екстроверт, може совршено да функционира, се зависи какви личности се, не само дали се екстровертни или интровертни.

На Juicy, INNERBEAUTY и nextredstyle им се допаѓа ова.
  15. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Секако дека не!
    Мајка ми доаѓа обавезно еднаш неделно, сестра ми кога си е тука, а и внука ми кога сум слободна.
    Со пријатели блиски, можеби еднаш месечно ќе ги поканам на вечера, филм, ама мора тој ден и наредниот да сум слободна.
    Воглавно, во домот сме си јас, песот, мачорот, папагалите и рипките.
    Ненадејно наканување на гости неќам, поготово колку сака блиска особа нека е ако е блиску тука и се наканува баш ми е гајле ја сум на пиџами и у кревет и вртам нетфликс и неќам да бидам замарана.
    Мајка ми има право само така да влезе ако е во близина!
    Се дешавало и да ми ѕвонат на домофон, нормално не пуштам врата, ама кога ќе ми поѕвонат на врата на прсти се доближувам да видам кој е, ако е некој непоканет освен брат ми, мајка ми, сестра ми му давам команда на кучето да лае и си легнувам комотно пак.

На Peperutce1115, Independent Girl, prominent и 3 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.880
    Мене ми пречи тоа што ми поставуваат незгодни прашања.
    Сакам нормално да разговарам,а не на секој да му објаснувам кога мислам да си фатам дечко и да се мажам.

На Alisa22, Peperutce1115, INNERBEAUTY и 2 други им се допаѓа ова.
  17. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Feel you sister :D
    Замисли мене како ми е што одбив брак! Татко ми едвај ми збори....

Инаку: FB_IMG_1574692327135.jpg

На Alisa22, Peperutce1115, Independent Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @1992g, моја целосна поддршка за реакцијата со козметичарот. Кога човек има милениче знае колку е силна љубовта кон него. А за тие што оставаат така, немам коментар, само монструм, човек без никакви чувства може да го направи тоа. ;(

Инаку јас редовно си седнувам сама на кафе. Убаво ми е така, со лаптопот си работам, кога не можам дома или сакам да се издувам малку. Ми е гајле кој гледа, искрено. Малограѓанштина:)

На Juicy, Peperutce1115, Independent Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  19. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Фала ти !
    Ја зема, година дена ја чуваше, па ја исфрлил на улица трудна, родила и ги испогазиле малечките. Трауматизирана целата. Малку е 500 еври казна од АХВ! Нејсе, имаше и други луѓе таму а ја му напраив сцена :D

А јас и во ресторан одам сама понекогаш! Обично не во период кога е најгужва, за да сум си раат.

На Peperutce1115, Independent Girl, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.786
    @1992g Така е бе sista само жустро :rofl: јас уште како средношколка кажував дека не планирам млада да се мажам ако и воопшто најпрво пошто мене папир ништо не ми значи сега влегувам во втора половина на 20ите и тек почнуваат притисоци ама од едно уво влегло од друго излегло ако се најде некој што ми одговара/си одговараме одлично ако не oh well не сум тип што се задоволува со тоа да имам некој до мене колку за да се има некој. Иначе и јас си шеткам сама :D

Иначе сум за гости дома ама не ненајавени побогу |(

Последна измена: 25 ноември 2019
    На Peperutce1115, prominent, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.