Introverts united

Дискусија во 'Психологија' започната од prominent, 12 октомври 2019.

1. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    10.888
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.124
    Јас пред настап сум ужас. Се најлошо ми оди во глава ама знам да изгледам смирено.

За време на настап си наоѓам некое мое место кај шо игнорирам се околу мене и се концентрирам на то шо презентирам, и сметам дека сум доволно добар презентер. Ова е мислам работа кај шо моја затвореност не ми влијае.

На cresa-jagoda, nightingale, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.886
    Јас во ПМС со интровертноста на најјако... :rofl::rofl::rofl:
    original cat meme introvert.jpg jTiUSQFz1yolXLTMIqoX frog meme.jpeg funny-introvert-meme-4-5ba8dfb52e8fe__700 can can.jpg
    И нејќам да сум сама,ама и не трпам многу луѓе.:lol:
    А,и на мозокот му треба одмор. :coffee:

На Disconnected_, MarigoldA, dayla и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.394
    Допаѓања:
    40.786

Последна измена од модератор: 16 декември 2019
    На pdb123, Disconnected_, MarigoldA и 10 други им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Како се справувате со зачестените собиранки периодов? Какви изговори давате ако не ви се оди?

Слави, имендени, предновогодишни забави, два дена, ден пред Нова година итн:tmi:
    Искрено, јас одам само кога ми се оди навистина. Нема да лажам, некогаш си измислувам изговори што јас мислам дека звучат уверливо а не знам како на другите им звучат. :D Како и да е... Одамна престанав да бидам people pleaser и да одам некаде зашто другите мислат дека така треба:)

На Me_Beatrix, cresa-jagoda, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.124
    @prominent ние само кај еден другар се бериме така да не се бунам. :D Ама дома три пати со ред чекаме гости (Митровден, Арангел, Св. Никола) и веќе смачено ми е. За вечерва се спремам така шо топлам собата на брат ми за после таму да спиеме оти има два кревети. Мојата е помала да ја стоплиме за седење ама за спиење не можи двајца.
    Со Арангел немам мака малку луѓе идат, ама со другите две гледам ликови прв пат во животот.

Изговори не давам, стискам заби. ;(

На cresa-jagoda, MarigoldA и prominent им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.804
    Допаѓања:
    274.747
    Ајој, тема за мене имало :lol:

Како помлада поинтровертна бев, сега некако повеќе сакам колку - толку контакт.
    Ама далеку од тоа дека сум социјална нешто, пак најмногу друштво што сакам е дечко ми,

Интересно е што и студиите, а и работните места секогаш ми биле поврзани со работа со луѓе.

Сакам да помагам на луѓе, но ми значи бариерата меѓу нас. Никој не ми е преблизок, ни сакам да ми биде.

Молови, дискотеки... ах.
    Не. Психички ме изморува постоењето меѓу народ.

Галама ми предизвикува панични напади.
    Но не секоја галама - пример сакам гласна музика, но не можам да поднесам џагор на луѓе.

Меѓутоа, не знам дали сум родена интровет, или одредени искуства ме направиле таква.
    Не им верувам на луѓето за да го споделам интимното, мислам дека секој ќе искористи сѐ што знае против мене во дадена прилика.

“Let me tell you this: if you meet a loner, no matter what they tell you, it's not because they enjoy solitude. It's because they have tried to blend into the world before, and people continue to disappoint them.” - Jodi Picoult

Во голема мера сум ова јас - не дека не уживам во самотијата, но сакам да уживав повеќе во социјализирањето.

Еве ме :D

На poenta, ForeverYoung, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.077
    1EB89FBA-71CE-4C0D-A420-302A2E413B77.png

На Juicy, Annora, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    На Annora, Angie1432, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Screenshot_20191228-000051.png

На Juicy, Peperutce1115, RainBow и 5 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.124
    This one hits home ...

Дали сте ентузијастични за НГ, во смисла сакате свесно да помините со друштво или радо би биле дома?
    Јас радо би била дома ама имам кажано дека дечко ми сака секогаш да одиме негде и обично имаме компромис каде за НГ излегваме негде, ама следниот ден го врвиме сами дома, интимно.

Ми се чини цел живот ја неќам НГ оти морам да се смешам со луѓе. :D

На Peperutce1115 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.886
    Многу се мислам кога ме викаат некаде.
    Да знам дека ќе бидат пријатни,би ги трпела и да се над 20 души,но,меѓу куп непознати ме фаќа језа.
    Триста сценарија ми се вртат во глава. :rofl:

На Peperutce1115, cresa-jagoda и prominent им се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Дали сте ентузијастични за НГ, во смисла сакате свесно да помините со друштво или радо би биле дома?

Јас ќе бидам дома и многу се радувам, искрено. Битно ми е да сум со луѓе што ми значат најмногу (или една личност:D), знаете веќе дека не трпам гужви, многу пиење и галама. Така што, молим лепо:D
    За мене нема подобро нешто од тоа да се помине оваа вечер во домашна атмосфера. Во средношколските денови и јас одев по кафани, дискотеки и каде ли не ама тоа беше чисто потпаѓање под влијанието на тогашното друштво. Сега си го ценам времето, си ги штедам нервите а богами и парите. Непотребно големи суми се фрлаат за една (обична) вечер.

Не се чувствувам должна да одам некаде или да бидам во непосакувано друштво само зашто бројката 2019 ќе се смени во 2020. :wasntme:

На theowndemon, Peperutce1115, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Мене лично најмногу ми одговара до некое пристојно време дента со поблиско друштво некаде на топло, пијачка, добра музика... А вечерта дома со тие што најмногу ни значат, црвено винце, храна колку ти душа сака, филмски маратон од избрани филмови, топло, фино, па сабајле си стануваш да се расониш со силно кафе, првото во новата, да си потсредиш што останало upside down да размениш пораки со убава содржина, пази пораки!!! не ѕвонења и замарања цел ден и бла бла муабети. 1ви отсекогаш сум сакала мир и тишина и така сум го поминувала, освен кога сум на патување тоа е друга ситуација. Ама не сум од оној тип на луѓе кои 1ви го сметаат за реприза на 31ви ама на потрезно:D

На theowndemon, dayla, Peperutce1115 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @RosettaStone, тоа е веќе прифатлива варијанта. И јас, ако веќе одам да ''славам'' некаде, би отишла преку ден. На пример, денеска бевме на предновогодишен ручек:)
    Не сакам да се разбудам со главоболка на први, мамурна и без волја за ништо. Сакам да си бидам одморена, свежа и со разбистрена глава да си го почнам денот (годината).

Вечерта секогаш, без исклучок, сакам да ја поминувам дома со мало друштво, неколку блиски луѓе или пак само со саканата личност. Последнава варијанта ми е омилена:l: Да заврши старата година и да почне новата со малку романтика:lol:
    Обично не сакам да патувам, не само за Нова година, празници, туку и општо не сум по патувањата, Чудно, знам:)

Ако веќе по игра на случајот се најдете во не толку посакувано друштво, како ќе си направите вечерта поподнослива?

Јас би измислила некаков изговор за да си одам рано, ако сум креативна. Ако не, ќе се повлечам на некое потивко место и ќе уживам во храната и во чаша винце. Ќе почекам да си честитаме и веднаш би си отишла:)

На theowndemon, Peperutce1115, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    FB_IMG_1577803677543.jpg
    Ова е последна порака што постирам на темава.

На Juicy, Peperutce1115, nightingale и 4 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    Не припаѓам на платенава, но во темава дефинитивно.

Отсекогаш работам и сакам да работам со многу луѓе.

На пример да отидам на кафе со две другарки јас нема уста да отворам и едвај ќе чекам да си се замотам дома во ќебе со скапоцениот мир и тишина и суштински нешта кои му даваат смисла на животот.

Додека пак, на работа изгледам како цврст карактер, насмеана, полна со енергија и полетна и секојдневно работам со голем број на луѓе.

Едит: Немам време да пишам подетално и убаво само уште сакав да додадам дека се изненадив за некои членови дека тука припааѓаат.

Последна измена: 31 декември 2019
    На Billy Idol, Peperutce1115, nightingale и 4 други им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Интровертчиња мои, да ви посакам да си ја поминете оваа вечер на ваш начин и да ја почнете 2020 по ваш кејф. Не дозволувајте да правите нешто само зашто ''така треба'' или да си го трошите времето и енергијата на настани и личности што не ви значат.
    И останете свои. Како што викаат, тешко е да се остане свој во свет каде луѓето настојуваат да ве променат.

:hug::l:

На theowndemon, MarigoldA, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Денеска:wasntme: Среќен нека ни е празникот, драги интроверти:l:

На RosettaStone, theowndemon, MarigoldA и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Superlejdi27

Superlejdi27 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    1.380
    Дечки,па и јас да ви се приклучам во клубот .И јас спаѓам во групата на интровертни луѓе! :wasntme:
    Премногу сум срамежлива,не сакам забави,концерти каде има премногу луге.Имам мал број на пријатели,ретко прозборувам прва,обожавам да бидам дома со најблиските,повлечена сум и приватноста си ја чувам за себе,секогаш лојална,искрена а и многу наивна... ах таа моја наивност
    А може овде влијае хороскопскиот знак, кругот на пријатели со кои сме опкружени,вие што мислите?

На theowndemon, MarigoldA, Billy Idol и 4 други им се допаѓа ова.