@prominent @Billy Idol А постои нешто како пасивен интроверт? Од една страна да е често социјализиран, а после да сака да е сам. @Ahoy ти ако си овој на сликата што си ја ставил, глупо е да си интроверт.
Е ај да е уште он, па да се излигавиме тука пола женски. Што ти е гајле, колку женски ќе свртиш ехее.
Дали и на вас ви се случува после секое дружење или т.н. социјализирање да ви требаат и неколку дена одмор? На пример, јас викендов бев излезена и ја покажав својата дружељубива и комуникативна страна. Вчера ме викнаа пак ама морав да одбијам, ми требаше alone time. Значи неколку дена за полнење на батериите.
Ова сум јас.. Бев на кафе во петокот и уште одмарам. Ако ме праша некој да искочам, велам дека имам многу обврски. Инаку зависи и од луѓето, некои луѓе премногу ме изморуваат и избегнувам да се сретнам со нив наредните 7-10 дена. Таква сум, не знам шо да праам. Спојлер: Шшшш Ама убаво ми е.
@Autumn Love Последното Во последно време се' повеќе ја сакам ноќта баш поради тоа што никој не ме бара и не ме вознемирува Време за себе.
@prominent И јас срценце кладов баш за последнава слика. Порано дур бев на факултет стално учев навечер, омилен период ми беше околу 4am, кога сите спиеја и беше мир и тишина, а само птиците се будеа и си музицираа . И сега сум ноќна птица, само уште да не требаше да станувам за на работа . Иначе и кај мене најмногу зависи од луѓето дали ми треба ‘полнење на батериите’ после некое излегување. Со најдобрата ми другарка, на пример, можам секој ден по цел ден да дрдорам и бидам излезена било каде. За сите други, прво прашање е дали ќе излезам, а после тоа секако дека нема да ми се излегува уште долго. Многу ме изморува екстровертноста на некои луѓе, некогаш дури и дома продолжувам да се нервирам .
@Autumn Love јас порано бев дневна птица. И сега сум кога станува збор за работа, не можам да работам навечер некако, мозокот не ми работи Ама ноќта си ја сакам како време за себе. Никој не ме вознемирува, можам буквално да правам што сакам и што не било можно во текот на денот поради целиот хаос околу мене. Дење сакам да работам а ноќе да уживам. И така останувам ненаспана.
Me opisuvaat kako nepredvidliva. Ima denovi koga sum postojano izlezena, poatojano so drustvo. Imam trema, no ja prekrivam, a lesno steknuvam novi prijatelstva. Ima denovi koga sakam da sum sama i nejkam nikoj blizu sebe. Ima lugje koi od prva pocnuvam da zboram epten, ima lugje koi ne mi prijat voopsto. Najglupo mi e koga nekoj mi rece kao,, ajde kazi nesto, ajde ova, mnogu si kutliva, seriozna,, Ocajni mi se ekstroverti koi se vadat na smetka na drug da se dokazat deka se interesni. Cesto sum opisuvama kako natmena, seriozna, povlecena, a duri otkako ke me zapoznat mi velat,, ne mi se veruva deka si ti ova,,.
Ќе ви се убацам во темава јас. Како 100% интроверт. Најдоброто нешто: Нема веќе забави од работа! Дали сум само јас ама кога ќе идам на вакви забави се чувствувам дека нигде не се вклопувам, и секогаш сум на страна/ од страна, гледајќи во гужвата и чудејќи се што ли јас правам тука Премногу стрес ми правело припремање за вакви забави да ги кажам. Никогаш не сум ги сакала. Знам, звучам многу анти-дружељубива личност ама не сум таква бре....Само не сакам запознавања и празни муабети/муабети каде што пазам што ќе кажам со луѓе што одвај ги сметам за блиски. is it only me... ? веројатно да